שתף קטע נבחר

צילום: יריב כץ

שלום לך גברת מוט, ילנה איסינבייבה?

קופצת המוט הרוסיה אכזבה בגדול כשהסתפקה רק במדליית הארד ושילמה את המחיר על בטחון מופרז

ילנה איסינבייבה, איכזבה אתמול בגדול, אבל היא תתנחם לפחות בעובדה אחת: בניגוד לקולגה האגדי של בין הגברים, סרגיי בובקה שעם כל מסכת שיאי העולם הבלתי נגמרת שלו, הסתפק במדליית זהב אולימפית אחת - היא זכתה בשתיים. באתונה ובבייג'ינג.

 

 

האשה בת ה-30 מוולגורגראד, רוסיה, שטיפסה לגבהים שאף לא בת אנוש אחר הגיעה, האתלטית היחידה שראתה את העולם מגובה של יותר מחמישה מטרים, נראתה אמש רע בלונדון. אז נכון שהתנאים לא היו טובים, וגרמו לירידה ברמה, אבל האכזבה מאיסינבייבה היא על שלא הצליחה לגייס רזרבות הכרחיות מהארסנל.

 

בבייג'ינג חזרה פעמיים בקפיצה השלישית כדי להציב שיא עולם, אתמול הסתפקה בארד אפור מבחינתה. גם המנצחת סוף סוף, האמריקנית ג'ניפר שור-סטוצ'ינקי, הסתפקה בתוצאה אפורה 4.75. ייתכן שאיסינבייבה שילמה את המחיר על בטחון מופרז. כישקיים בטחון הוא עובד לשני הכייונים: יכול לחלץ מצרה, ובמקביל להפיל למטה. אחרי שליטה אבסולוטית בשתי האולימפיאדות הקודמות, איסינבייבה נראתה חסרת השראה.

 

עוד ידיעות לונדון 2012 ב-ynet ספורט:

 

השאלה היא, אם תחזור לריו 2016 בגיל 34 לבור הקפיצות כדי לתקן את מה שהחמיצה אתמול. בינתיים, היא נראית די שבעה ולראייה היא לקחה חופשה ארוכה מאז אליפות העולם באולמות החורף באיסטנבול בה שברה שיא עולם באולם סגור. אז, היא העדיפה לחזור לעיר הולדתה לשהות לצד משפחתה, עשתה רילקס, לא הירבתה לבחון את עצמה מה שווה. אם במוקדמות עדיין נראתה בסדר, הגמר היה סיפור אחר לגמרי. 4.70 מ', הוא גובה שבאולימפיאדות הקודמות הייתה יכולה לעבור בבגדי אימון.

 

ג'ניפר שור. האלופה האולימפית בקפיצה במוט בלונדון 2012 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ג'ניפר שור. האלופה האולימפית בקפיצה במוט בלונדון 2012(צילום: EPA)

 

שום דבר לא יקח מאיסינבייבה את מה שעשתה, כולל 25 שיאי עולם, 5 אליפות עולם ושתי זכיות באולימפיאדות. תכונותיה כמתעמלת, מקצוע בו החלה את הקריירה והועפה ממנו בגלל גובה

 יתר (1.74) בגיל 15, סייעה לו לכל אורך הדרך. האקרובטיות, חוזק היידים, השליטה במוט. הכל. רק שאמש בלונדון זה לא התחבר לה.

 

במשאל שערכנו בין העיתונאים באולימפיאדת בייג'ינג, נבחרה איסנבייבה כאשה היפה והאסתטית ביותר באולימפיאדה. ענין של טעם, אבל קשה שלא להודות כי היה משהו אסתטי בקפיצותיה. נראתה כמו שאלופה צריכה להראות. עכשיו איסינבייבה עומדת על פרשת דרכים. האם להמשיך עד ריו? שאלה טובה. לא בטוח שתוותר על כספים גדולים מתחרויות בדרך. מצד שני, אם תרגיש שהיכולות אינן אותן יכולות, תחשוב יותר מפעם אחת. נכון שארד היא מדליה מכובדת, אבל לא איתה רצינו לצפות בה נפרדת מהאולימפיאדות. גם היא לא.

 

פליקס סאנצ'ס. אלוף אולימפי בגיל 34 (צילום: AP) (צילום: AP)
פליקס סאנצ'ס. אלוף אולימפי בגיל 34(צילום: AP)

 

ומלה על ריצת ה-400 מ'. מדינה של פחות מ-100 אלף תושבים, גרנאדה, זכתה במדליית זהב היסטורית. לא במפתיע, כי קיראני ג'יימס בן ה-20 כבר זכה אשתקד באליפות העולם בקוריאה. הפעם הוא התעלה על עצמו, שבר שיא אישי וכמובן לאומי, והיה הראשון אחרי שנים רבות לרדת מה-44 ש'.

 

לא פחות הרשים סגנו לוקלין סנטוס מהרפובילקה הדומינקית, בן ה-18.5(!), עם 44.46. ב-400 מ', העולם שייך לצעירים. ב-400 משוכות, לעומת זאת, הזיל המנצח פליקס סנצ'ז בן ה-34, גם המדומינקנית (איזה ערב לרפולביקה), דמעות עבות. גם מבוגרים יודעים לבכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים