שתף קטע נבחר

פסטיבל מחול אחר: במה פתוחה ליצירה שונה

נשים בגיל העמידה שפותחות צוהר לחייהן, ישראלית ממוצא פיליפיני שמנסה לפענח את מהות התפילה ורקדן וכוריאוגרף אתיופי שנוגע בפחד מקרבה. פסטיבל "מחול אחר", מציע גם השנה שלל הפתעות

פסטיבל "מחול אחר" פותח גם השנה שער ליוצרים מתחומים שונים שיציגו החל ב-22 באוגוסט למשך שבוע עבודות שמנהלות דיאלוג עם תנועה. יותר משישים עבודות הוגשו השנה לפסטיבל ומתוכן נבחרו 24 להציג בארבעה מקבצים שונים. את היוצרים, שבחלקם מופיעים לראשונה על במה מקצועית, ליוו כוריאוגרפים ואנשי מחול וותיקים בהם סיקי קול, תמר בורר ועידו תדמור.

 

מחול אחר. במה ליוצרים מדיסציפלינות שונות (צילום: טל גליק) (צילום: טל גליק)
מחול אחר. במה ליוצרים מדיסציפלינות שונות(צילום: טל גליק)
 

 

"יש רעב למסגרות פתוחות יותר שמאפשרות ליוצרים מסוגות שונות לתת ביטוי לקול האישי והפרטי שלהם", אומר יאיר ורדי, מנהל מרכז סוזן דלל ויוזם הפרויקט, "הפסטיבל נותן במה פתוחה ליצירה שונה ללא ניהול אמנותי, עם ליווי והנחייה אבל כאלה שאינם מתערבים או מפריעים לתהליך העבודה. את רוב היוצרים שהגישו מועמדותם לפרויקט לא הכרתי וזה מאד שימח אותי לגלות שיש קאדר של המון אנשים שמבקשים להיחשף באמירה אישית ובלי המסגרת הזו לא היינו מכירים אותם".

 

פרץ של יצירתיות שמחפש במה (צילום: גדי דגון) (צילום: גדי דגון)
פרץ של יצירתיות שמחפש במה(צילום: גדי דגון)

 

תכנית הפסטיבל, אותו מגדיר ורדי כקאמרי, מורכבת בעיקר מעבודות סולו ודואטים. "הבמה נקייה לגמרי. התאורה

מינימלית. הדגש הוא על הרקדן והתנועה", הוא אומר. לא מעט עבודות בפסטיבל מעוררות סקרנות עוד לפני פתיחת שערים. כך למשל "אמא שלי אמרה", עבודה שיצרה הכוריאוגרפית רחלי ורדי-גרנות לארבע נשים בנות 75, שחושפות בתנועה ובטקסט את סיפור חייהן; פליזה בסקר-זוהר, רקדנית, זמרת ומלחינה ממוצא פיליפיני, שתציג את "אהיה", עבודת מחול שעוסקת בתפילה ושוזרת בתוכה שירה ונגינה על הרמוניום;

צביקה היזיקיאס, יוצא להקת בת שבע וכוריאוגרף הבית של להקת המחול האתיופית, "ביתא", יציג את "טאראב", דואט שיצר במשותף עם הרקדנית שירי קפואנו-קוונץ ועוסק בפחד מקרבה מול השאיפה לקשר; הרב חנניה שוורץ, בוגר ישיבת ההסדר עתניאל בדרום הר חברון ורקדן בלהקת המחול הירושלמית "כל עצמותי תאמרנה" שמותאמת לציבור הדתי, יציג את "אף בשרי ישכון", יצירה שחוקרת את שפת הגוף בתפילת העמידה המסורתית.

 

"חיפשנו עבודות שהבסיס שלהן הוא לא מחול במובן המיידי של המילה, עבודות שיצרו הקשרים רחבים מול סוגי אמנויות אחרות ויפתחו שער לשפות שונות" אומר ורדי, "גילינו פרץ של יצירה ישראלית, עכשווית, חדשה ומרעננת. אני מקווה שככל שנתקדם נגלה יותר ויותר יוצרים שמוכנים להיחשף ולהעז".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אודי הילמן
מחול שמתקשר עם אמנויות אחרות
צילום: אודי הילמן
לאתר ההטבות
מומלצים