שתף קטע נבחר

חיילים חרדים: לא העלו אותנו ל"קו מהדרין"

שני חיילים חרדים טוענים כי נהגי אגד סירבו להסיעם, באמתלות שונות. "עסקנים חרדים מנסים לשלוט בקווי המהדרין, ולקבוע מי יעלה אליהם ומי לא", טען אחד מהם. שר התחבורה דרש בדיקה מיידית. אגד: החוק היבש לא איפשר העלאת נוסעים

הדרת חיילים? שני חיילים חרדים טוענים כי נהגי אגד מנעו מהם, במקרים שונים, נסיעה באוטובוס בקווים המכונים "מהדרין", שמשמשים בעיקר את הציבור החרדי ושבהם נהוגה הפרדה בין גברים לנשים. לטענת החיילים, הנהגים סירבו להעלותם לאוטובוס בתירוצים שונים שאינם סבירים, וניכר כי עשו זאת בלחץ נוסעים אחרים, המבקשים להרחיק לובשי מדים מקווים אלה.

 

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

המקרה הראשון אירע בשבוע שעבר, בתחנה הסמוכה לקיבוץ חפץ חיים. חייל חרדי תושב הדרום המתין יחד עם אנשים נוספים לאוטובוס בקו 550. כאשר שהאוטובוס הגיע ועצר בתחנה עלו אליו שלושה חרדים, אך כשביקש גם הוא לעלות, נדחה על-ידי הנהג בטענה כי אין בקו זה תחנה במקום, וזאת אף שבאתר האינטרנט של "אגד" היא מופיעה כתחנת איסוף והורדה.

 

"ניסיתי להתווכח איתו ולהוכיח לו שהוא טועה, מה גם שהוא אסף נוסעים אחרים, אבל הוא היה עקשן כל-כך שוויתרתי", סיפר החייל, "בסך הכל רציתי להתקדם לצומת הבא כדי להמשיך משם הביתה, אז לא רציתי לעכב את האוטובוס. ירדתי ממנו בחזרה לתחנה, ולצערי אפילו את הפרטים של הנהג לא הספקתי לקחת".

 

הנוסע הדחוי הגיש תלונה לשירות הלקוחות של "אגד" – שם נמסר לו כי היא תטופל בשבוע הבא, לאחר תום החופשה המרוכזת שבה נמצאים העובדים.

 

"יש תקלה"

מקרה נוסף אירע שלשום (יום ב') באותה תחנה – הפעם בקו 451. על-פי הפרסום באתר chabad.info, חייל חרדי ביקש לעלות לאוטובוס אך הנהג דחה אותו בטענה כי יש בכלי הרכב תקלה וכי בגללה עצר במקום. לתדהמת החייל, מיד לאחר שהתרחק מהדלת וחזר לתחנה, יצא ממנה האוטובוס - שהיה מלכתחילה מלא בנוסעים - והמשיך בדרכו.

 

"הם כל-כך עצבנו אותי", סיפר החייל ל-ynet, "כשלמדתי בישיבה נסעתי בקו הזה באופן קבוע במשך שלוש שנים. אז מה, חרדים 'רגילים' יכולים לעלות לאוטובוס, אבל חייל חרדי - עם כיפה גדולה, זקן וציציות - לא? אני לא מבין מה קורה פה. אגד הרי פועלת מטעם המדינה".

 

לדבריו, כנוסע קבוע בקווים מעין אלו לפני גיוסו לצה"ל, הוא מכיר את אופיים ויודע כי עסקנים חרדים מנסים לשלוט בהם ולקבוע היכן יעצרו האוטובוסים והיכן לא, מי יעלה אליהם ומי לא – ובמקרים רבים בהצלחה. "ל-451, למשל, אין תחנה רשמית במקום שחיכיתי לו", הדגים, "אבל כולם יודעים שהוא עוצר שם כי חרדים רוצים לעלות, והראיה - נשארתי במקום, ואז הגיע מישהו ושאל אותי אם האוטובוס כבר עבר".

 

גם חייל זה התלונן בפני שירות הלקוחות של אגד ונמסר לו כי הנושא יטופל לאחר החופשה.

 

בעקבות הפרסום ב-ynet הורה שר התחבורה, ישראל כץ, לחקור מיידית את שני האירועים. כץ ביקש ממנהל אגף תחבורה ציבורית להגיש את את הממצאים הראשונים תוך 24 שעות. 

 

אגד: אין לנהג אפשרות לחרוג מהתקנות

דובר "אגד", רון רטנר, מסר בתגובה לפניית ynet: "מדובר בשני מקרים שונים ונפרדים. במקרה הראשון סירב הנהג להעלות את הנוסע

מתוקף העובדה שקו 550 מוגדר כקו בינעירוני מהיר, בעוד שהחייל רצה לנסוע עם האוטובוס תחנה אחת בלבד לצומת ראם, כאילו מדובר באוטובוס מאסף.

 

"במקרה השני, עצר אוטובוס בקו 451 מאשדוד לירושלים, בקרבת תחנת חפץ חיים בשל חשד לתקלה. נהג האוטובוס עדכן את החייל שניגש אליו בדבר התקלה, אולם לא קלט אותו משום שעל-פי רישיון הקו לא מוגדרת תחנת איסוף נוסעים בחפץ חיים ולכן על פי החוק היבש, אין לנהג אפשרות לקחת נוסעים שלא על-פי תקנות הקו.

 

"אגד מסיע עשרות אלפי חיילים מדי שבוע ואינו מפעיל קווי מהדרין אלא קווי שירות, הזמינים לכל אדם, כפי שפסק בג"ץ בינואר 2011".


פורסם לראשונה 15/08/2012 11:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קו מהדרין. מי נכנס ומי לא?
צילום: אוהד צויגנברג
השר ישראל כץ. דרש בדיקה
צילום: פלאש 90
מומלצים