כדורים של שוקולד: מתכוני טראפלס
הקינוח הוא החלק האהוב על רובנו בארוחה, אבל לכל אחד יש דרישות משלו. רותי קינן דואגת לכולם ומכינה טראפלס שוקולד למבוגרים, כדורי שוקולד לילדים וכדורי תמרים ואגוזים לאלה ששומרים על המשקל
כל גרגרן מצוי יודע שפטריות הכמהין השחורות נחשבות לאחד המאכלים היוקרתיים ביותר בעולם. מחירן שקול בזהב, ויש מספיק אניני טעם שמוכנים לשלם. לעומת זאת, כמהין משוקולד, הממתקים ששאלו את שמם מהפטריות המיוחסות רק בשל איזה דמיון קלוש (הצבע והעגלגלות הלא מושלמת), נפוצים ועממיים בהרבה, אף כי גם בהם דבק אבק התהילה (או הקקאו, במקרה שלהן).
עוד בערוץ האוכל:
הכנת טראפלס שוקולד בבית היא עניין לא מסובך, אך ראו הוזהרתם, לפעמים מדובר בעבודה שחורה. זאת אומרת מלכלכת. לא יעזור כלום, גם אם תצטיידו בכפיות במקום לגלגל בידיים, בסוף תמצאו את עצמכם מלקקים את השוקולד מכפות הידיים ומחלצים אותו מתוך הציפורניים. אבל התוצאה ממש שווה.
מי שלא מפחד מקצת לכלוך, ימצא שהעסקת ילדים בשבת או בחופשה (למשל חופשת החגים המתקרבים) בגלגול הכדורים ממש מתגמלת. הם ילמדו להכין ממתקים איכותיים ואתם תוכלו למלא את הפריזר ביופי של כיבוד לארוחות החגים. זאת בתנאי שתגבילו את הטף במכסה מוגדרת מראש של ממתקים שמותר להם לאכול בעצמם, טראפלס הם, בעיקרון, ממתקים למבוגרים.
כדי לגלות התחשבות בילדים, צירפתי גם מתכון של הבן-דוד הפלבאי של הטראפלס, הלא הם כדורי השוקולד האהובים על הילדים. הכדורים האלה יכולים להפוך גם לעסק חינוכי וללמד את הקטנים פרק במיחזור: איך להפוך שאריות של עוגה שאף אחד לא רוצה יותר לממתקים נחשקים.
וכדי לא לקפח גם את שוחרי הבריאות, קבלו את ממתקי התמרים, שגם מתאימים מאוד לחגי ראש השנה ולקינוח ארוחות בשריות.
טראפלס שוקולד
המרכיבים (ל-30-35 יחידות)
1 מכל שמנת לקצפת
400 גרם שוקולד מריר
2 כפות ברנדי או ליקר
50 גרם אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן. מסירים מהלהבה, שוברים את השוקולד לתוך הסיר ומערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.
- בוחשים פנימה את הברנדי. מצננים במקרר עד שהתערובת מתקשה (כשעתיים) או במקפיא (כ-30 דקות).
- מנפים את הקקאו לקערית עמוקה. משמנים מעט את הידיים וצרים מהתערובת שהתקשתה כדורים בגודל אגוז. טובלים כל כדור בקקאו ומניחים בעטרות נייר.
- מאחסנים במקרר או במקפיא עד ההגשה.
כדורי שוקולד
המרכיבים (ל-45 יחידות):
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 כוס פירורי ביסקוויטים או שאריות עוגת ספוג (דחוסים) או בישקוטים
2 כפות חלב או מיץ תפוזים
לציפוי:
מזרה שוקולד, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- ממסים את השוקולד עם החמאה בסיר או במיקרוגל. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
- מרטיבים את הביסקוויטים או שאריות העוגה בחלב או במיץ ומוסיפים לתערובת. מצננים במקרר כ-30 דקות או עד שהתערובת מתקשה במקצת.
- מרטיבים מעט את הידיים וצרים כדורים בגודל אגוז. טובלים אותם באחד מהציפויים ומניחים בסלסילות נייר. שומרים במקרר או במקפיא עד להגשה.
כדורי תמרים ואגוזים
המרכיבים (לכ-60 יחידות):
500 גרם (1 חבילה) תמרים ללא גרעינים (בגוש)
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ברנדי (לא הכרחי)
1 כפית קינמון
100 גרם שקדים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
3 כפות שומשום
100 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מניחים את התמרים והמיץ בסיר קטן ומחממים תוך כדי בחישה עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה. מוסיפים את הברנדי ומבשלים תוך בחישה עוד דקה-שתיים.
- מסירים את הסיר מהלהבה ומוסיפים את הקינמון, השקדים, האגוזים, השומשום וחצי מהקוקוס. מערבבים היטב ומצננים.
- מניחים את הקוקוס שנותר בקערה. צרים מהעיסה כדורים בגודל אגוז קטן ומגלגלים בקוקוס. מניחים בעטרות נייר ומאחסנים במקרר למשך מספר ימים או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.
- לכל הטורים של רותי קינן