שתף קטע נבחר

ברלין על עסקת הצוללות: מחויבים לביטחון ישראל

דובר הממשלה הגרמנית טען כי אין שום שינוי ביחסים עם ישראל, אך סירב לאשר אם ברלין תאשר את העסקה למכירת שתי צוללות למצרים. מנגד, מפקד הצי המצרי מתעקש: "העסקה תצא לפועל, חתמנו על הסכם עם הגרמנים"

גרמניה מנסה להרגיע את הרוחות בעקבות הסערה שנגרמה בשל עסקת הצוללות בינה לבין מצרים: "הגישה של גרמניה כלפי ישראל והמחויבות הגרמנית לביטחונה לא השתנו", אמר היום (ב') דובר הממשלה בברלין, סטפן סייברט, יום לאחר שגורמים מדיניים מתחו ביקורת חריפה על הכוונה למכור למצרים שתי צוללות קרב מסוג 209.

 

עוד כתבות בערוץ החדשות

בלבל אותנו: עכשיו קובי פרץ נגד האמרגן לשעבר

רומן מלחמתי: מורד סורי נישא לאחות שטיפלה בו

 

אתמול דווח ב"ידיעות אחרונות" על שפל ביחסים עם ברלין, על רקע הכוונה של מספנה גרמנית למכור לקהיר את שתי הצוללות. מדובר בצוללות שעל בסיסן פותחו צוללות הדולפין הנמצאות בידי ישראל לפי פרסומים זרים. ממשלת גרמניה לא אישרה עד כה את העסקה, אך גורמים מדיניים אמרו כי מדובר ב"תפנית דרמטית לרעה ביחסים בין ישראל לגרמניה".

 

צוללת גרמנית. בצי של חילות רבים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
צוללת גרמנית. בצי של חילות רבים(צילום: EPA)

 

הדובר הגרמני סירב לומר אם העסקה עם קהיר אכן תצא לפועל. "מועצת הביטחון הפדרלית חייבת להסכים על ייצוא כלי נשק צבאיים", הסביר. בקהיר, בינתיים, ציטט העיתון "אל-אהראם" את מפקד הצי שהתעקש כי העסקה אכן תתממש.

  

מפקד הצי המצרי, אחמד אל-גנדי, טען כי העסקה תצא אל הפועל בהתאם להסכם שנחתם בין קהיר לברלין. לדבריו מדובר מהלך שישדרג את היכולות של הצי, באמצעות גיוון בכלים העומדים לרשותו.

 

צוללות מדגם 209 נבנו על ידי גרמניה בשנות ה-60 ונמצאות בצי של חילות ים רבים בעולם, וביניהם טורקיה, יוון, ארגנטינה, ברזיל ואינדונזיה. כיום מחזיק חיל הים המצרי צי צוללות קטן ומיושן יחסית. צוללות הדולפין של חיל הים הישראלי מבוססות אף הן על צוללות מדגם זה, אך הן מתקדמות יותר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צוללת מדגם 209
צילום: EPA
נתניהו ומרקל. "הגישה לא השתנתה"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים