שתף קטע נבחר

אל תעבדו קשה: אוכל מוכן לראש השנה

העמידה בתורים, החיפוש אחר נתח הבשר המושלם והניסיונות להכין משהו שיתאים לכל אחד מהאורחים פשוט מתישים, ובכן, לא עוד, יעל לינזן עמלה בפרך, פתחה קופסאות והעמיסה על הצלחת מכל טוב אוכל מוכן לראש השנה, התוצאות לפניכם

זה מתחיל עם משב הרוח הרענן הראשון של תחילת ספטמבר. הלחות האיומה בשילוב החום העז, שכל-כך מאפיינים את הקיץ הישראלי, נשברים משהו ואת מקומם תופסת התקווה. התקווה לטמפרטורות נמוכות, התקווה לשינוי ובעיקר הידיעה ששנה חדשה עומדת בפתח.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

עבור רובנו השנה החדשה מסמלת הזדמנות לפתוח דף חלק, דרך חדשה ובעיקר הזדמנות להבטיח לעצמנו ולסביבה שלל הבטחות חדשות. או משהו ניו אייג'י בסגנון. טוב נו, אולי זה יהיה נכון יותר לומר לפזר הבטחות חדשות. "אחרי החגים" הוא ללא ספק הביטוי האהוב על כולנו כי היי, למה לעשות עכשיו משהו שאפשר לדחות לאוקטובר או משהו כזה? אבל עבור רבים מאיתנו תקופת החגים יכולה לעורר חרדה של ממש שכן הדימויים שעוברים בראשם עם בוא חודש ספטמבר הם הרבה פחות רומנטיים מאשר משב רוח רענן.

 

ערימות של כלים, דקות ארוכות שאיש לא יחזיר לנו של עמידה בתור בסופר שכוח-אל, שעות אין סופיות של שיטוט ברשת על מנת למצוא את המתכון לגפילטע המושלם ועבודת חיזוק שרירי הרגליים תוך בילוי של שעות על גבי שעות בבישולים במטבח. ובכלל לא הזכרנו עדיין את עניין סידור השולחן והדודה שחייבים להתקשר אליה לפני החג ולאחל שנה טובה. בקיצור, לא פשוט העסק הזה. אז מה הפלא שיותר ויותר אנשים מעדיפים להזמין אוכל מוכן לערב החג ובכך לחסוך מעצמם כאב ראש עצום שלא לומר, מיגרנה של ממש.

 

במיוחד עבור ראש השנה, יצאנו לבדוק ולטעום משלל המעדניות והמסעדות המציעות אוכל מוכן לחג ובכך חוסכות לנו עבודה רבה וקשה במטבח. להלן רשימת עשרת המקומות המומלצים שלנו:

 

1. המעדנייה של גולדשטיין

זאת לא הפעם הראשונה שהמעדנייה של גולדשטיין מופיעה בטופ של רשימות האוכל הביתי שלנו ולא בכדי. המעדנייה של גולדשטיין מצטיינת בהכנת אוכל ביתי, טעים ואיכותי שבהחלט ניכר בו טאץ' אישי.

 

מה בתפריט? כבד קצוץ, חציל פרובנס, כרוב ממולא, סלט קינואה, חזרת גפילטע פיש, סלט חיטה, אורז, צלי בקר ירקות מבושלים ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: הכבד הקצוץ הוא כבד קצוץ קלאסי, נימוח ומתובל במידה הנכונה. הכרוב הממולא קטף שבחים רבים בשל טעמו המתקתק והשילוב המוצלח והעדין של הרוטב עם האורז והבשר. קציצת הגפילטע פיש הזכירה לחלקנו טעמים מבית סבתא והיא ללא ספק הייתה גולת הכותרת. הקציצה הייתה אוורירית במידה, מעט מתוקה ומעט מפולפלת והשילוב שלה עם החזרת החריפה היה לא פחות ממושלם.

 

מחירים לדוגמה: גפילטע פיש 5 יחידות 65 ₪, 500 גרם של כבד עוף קצוץ 60 ₪, 20 יחידות של עלי גפן במילוי אורז 50 ₪, 250 גרם של חזרת (חריין) 15 ₪, 5 מנות של רבעי עוף בדבש ותבלינים 110 ₪, 12 יחידות של קציצות עגל ברוטב עגבניות שילדים אוהבים 65 ₪.

 

  • למי זה מתאים: לאנשים שמחפשים ארוחת חג קלאסית, מסורתית ובטעם ביתי.
  • כשרות: לא תעודה, כל הבשרים משחיטה כשרה, אין עירוב בין בשר וחלב במנות.
  • לפרטים נוספים: 03-5330304

 

 

 

2. שקד

מסעדת השקד היא מסעדה תל אביבית ותיקה הקיימת למעלה מ- 50 שנה. האוכל היהודי מזרח אירופאי הוא מסימניה המובהקים של המסעדה וגם כאן ניתן לומר שהטעם הביתי והמגע האישי המוקפד מורגש היטב.

 

מה בתפריט? כבד קצוץ, גפילטע פיש, חזרת, סלט ביצים ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: סלט הביצים עם הבצל המטוגן היה ייחודי וטעים. גם כאן נרשמה התלהבות בגזרת הכבד הקצוץ. הבצל המטוגן מעליו היה מדויק והוסיף המון לטעם המנה. הגפילטע פיש בשילוב החזרת היה נימוח ומתובל באופן מושלם. ראוי לציין כי חובבי קציצת הדג הקלאסי ימצאו את כאן את מבוקשם. מדובר בגפילטע מצוין שעשוי ללא רבב. קציצת הדג אוורירית ומתובלת בדיוק במידה הנכונה, מעט מתקתקה ומעט מפולפלת. בקיצור, מומלץ לחובבי הז'אנר.

 

מחירים לדוגמה: גפילטע פיש 18 ₪, דג כבוש 18 ₪, ראש קרפיון 18 ₪, רבע קילו של כבד קצוץ 20 ₪, רבע קילו של סלט ביצים 20 ₪.

 

  • למי מתאים: לחובבי המנות המסורתיות לחג.
  • כשרות: ללא תעודה
  • לפרטים נוספים: 03-5610546

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

 

3. המטבח של נלי

מה בתפריט? סלמון אפוי עתיר בשום, כבד קצוץ, עוף ברוטב יין אדום, אורז עם מג'דרה, תפוחי אדמה אפויים, פירה תפוח אדמה ודלורית, ירקות ממולאים בקוסקוס מלא ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: הכבד הקצוץ היה ללא ספק בין הטובים שטעמנו. את רוב המחמאות קטף האורז עם המג'דרה שהיה קליל, טעים וטרי. פירה תפוחי האדמה והדלורית היה גם מצוין והסלמון שהיה עתיר בשבבי השום הפתיע לטובה בטעמו הטרי והערב לחיך.

 

מחירים לדוגמה: עופיונים ממולאים בקינואה ופיסטוקים- מנה (חצי עופיון ממולא)- 45 ₪ למנה, כרעיים בשזיפים-38 ₪, צלי בקר עם קישואים- 40 ₪, סלמון מאודה ברוטב תפוזים וג'ינג'ר- 60 ₪, מבחר ירקות ממולאים בקוסקוס, זרש ועשבי תיבול- 80 ₪, מרק עוף צח ועשיר- 34 ₪ לחצי ליטר, 100 גרם פירה תפו"א ודלורית בשמן זית-8 ₪, 100 גרם כבד קצוץ 13₪.

 

  • למי זה מתאים: למי שמעוניין לגוון ולו בקצת את ארוחות החג המסורתיות וגם לאוהבי אוכל בריא בטעמים איכותיים ומעודנים.
  • כשרות: המנות כשרות, ללא תעודה
  • לפרטים נוספים: 03-6833759

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

4. רביבה וסיליה

מה בתפריט? קציצות בקר, רוסטביף חם, פילה בקר ברוטב שאלוט ויין אדום, פילה סלמון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול, פירה תפוח אדמה, פטריות בבלסמי, אורז ואורז בר, קציצות פראסה, חיטה עם אפונה עדינה וכמובן - קינוחים שלא מהעולם הזה.

 

טעמנו ואהבנו: פירה תפוחי האדמה היה מצוין וכשהוא מוגש חם מדובר בלא פחות ממעדן. הפירה היה עדין ונימוח בדיוק במידה הנכונה. גם קציצות הבקר קטפו שבחים רבים וניכר היה כי מדובר בנתח בשר איכותי, ולתשבוחות זכו גם קציתות הפראסה.

 

מעולות. קציצות הפראסה של רביבה וסיליה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מעולות. קציצות הפראסה של רביבה וסיליה(צילום: תום להט)

 

מחירים לדוגמה: כבד קצוץ 90 ₪ לקילו, קרפצ'יו בקר 46 ₪ למנה, פילה סלמון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול 85 ₪ למנה, קציצות בקר ברוטב פירות יבשים 12 ₪ ליחידה, 200 גרם פילה בקר ברוטב שאלוט ויין אדום 96 ₪ למנה, פירה תפו"א 10 ₪ ל- 100 גרם, 100 גרם אורז ואורז בר 12 ₪, סלט פסטה עם פלפלים קלויים ועשבי תיבול 12 ₪ ל- 100 גרם.

 

  • למי זה מתאים: לאניני הטעם וחובבי אוכל גורמה.
  • כשרות: ללא תעודה
  • זמן הזמנה מראש: 24 שעות מראש לפחות
  • לפרטים נוספים: רביבה וסיליה. המייסדים 1, תל אביב, 03-5400179. ניסים אלוני 10 (מתחם פארק צמרת) 03-5466090 ורחוב הארבעה 24, תל אביב 03-5618617. 

 

5. home made - בית של אוכל

מה בתפריט? כבד קצוץ גס, קציצות בטחינה, סלט טבולה עם חמוציות, חזה עוף ממולא, "פחזניות" פירה אפויות, סלט גזר, עלי גפן במלית אורז, משמשים וצנוברים, שוקי עוף בשזיפים, בצל ופפריקה, אורז בסמטי עם סומאק, בצלים, אפונה ונענע ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: קודם כל חשוב לציין שהמראה של האוכל היה מאד מושך. בסך הכל מדובר באוכל ביתי ופשוט אבל העיצוב שלו היה מרענן ומעורר תיאבון. סלט הטאבולה עם החמוציות היה קליל וטעים, פחזניות הפירה היו טעימות ופריכות, הכבד הקצוץ זכה לשבחים והקציצות בטחינה היו מעולות ומתובלות היטב.

 

מחירים לדוגמה: כבד קצוץ גס 25 ₪, קציצות דג ים צחורות (מוגשות חם בציר עוף), 12 ₪ ליחידה, 4 יחידות של קציצות בקר אפויות עם שעוית לבנה, מנגולד ושרי בזיגוג טחינה 26 ₪, חזה עוף ממולא בתרד ופטריות ברוטב חרדל וסאקה 34 ₪, "פחזניות" פירה אפויות 6 ₪ ליחידה, בורגול עם לימון כבוש, קינמון ופקעות שום 12 ₪.

 

  • למי זה מתאים: לכל מי שרוצה אוכל ביתי טעים ולאו דווקא קלאסי לחג.
  • כשרות: ללא תעודה
  • לפרטים נוספים: 03-6248111 ובאתר home made

 

6. איילת וגילי

 איילת וגילי היא מסעדה ביתית בזכרון יעקב, המשלבת מגוון רחב של מנות מסורתיות לחג עם טוויסט אישי משהו.

 

מה בתפריט? סלט טבולה עם רימונים, אוסובוקו טלה/בקר עם פירות יבשים ביין אדום, שוק אווז בתפוח ודבש, כתף בקר ברוטב בלסמי, אורז עם שקדים חמוציות ומשמישים, פרגית ברוטב צ'ימיצ'ורי, מוסקה בקר, עגבניות טריות וחציל אפוי, קינואה בשלושה צבעים עם שקדים, בצל ובזיליקום ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: סלט הטבולה היה טרי וטעים. שילוב הרימון והפטרוזיליה נותנים לו חמיצות ומתיקות בדיוק במידה הנכונה. מנת האורז המתוק קצרה שבחים. השקדים החמוציות והמשמיש, יצרו כאן מנה מענגת, מתוקה וטעימה. מי אמר שאורז הוא מאכל משעמם?

גם שוק האווז הייתה טעימה, פריכה ומתקתקה. בהחלט טוויסט טעים ומיוחד לחג.

 

מחירים לדוגמה: אוסובוקו טלה/בקר עם פירות יבשים ביין אדום 17/20 ₪, שוקי אווז בתפוח ודבש 14 ₪, כתף בקר ברוטב בלסמי, רוזמרין ושום 17 ₪, סטייק פרגית ברוטב צ'ילי ושזיפים 16 ₪,קינואה בשלושה צבעים עם שקדים, בצל ובזיליקום 7 ₪, אורז חגיגי בזעפרן, שקדים ופירות יבשים 7 ₪ סלט טבולה עם רימונים 6 ₪, סלט סלק עם תפוח עץ, סלרי ואגוזים 6 ₪.

 

  • למי זה מתאים: לאנשים שרוצים לגוון מעט את ארוחות החג המסורתיות.
  • כשרות: המסעדה כשרה
  • לפרטים נוספים: 077-4030455

 

 (צילום: אריאל ואן סטרטן) (צילום: אריאל ואן סטרטן)
(צילום: אריאל ואן סטרטן)
 

 

7. פינת אוכל

מה בתפריט? כבד קצוץ, פילה דג סלמון נורבגי בשום ולימון, סלט סלק גזר ורימון, עלי גפן ממולאים, פלפל ממולא צמחוני, מוסקה, קציצות בקר, גפילטע פיש, חזרת, כרעי עוף צלויים בפפריקה ושום, פרגיות ממולאות באורז ופרות יבשים, פשטידת פטריות ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: הכבד הקצוץ היה קלאסי וטעים, סלט הסלק גזר ורימון הפתיע והיה מרענן ומתקתק. הפלפל הצמחוני היה מצוין ומתובל בדיוק במידה הנכונה, הרוטב היה עשיר ובהחלט הוסיף למנה. הוכחה לכך שלא תמיד צריך בשר בבמולאים. גם עלי הגפן הממולאים הותירו רושם טוב על הטועמים והרוטב שעטף אותם, היה חמוץ מתוק ומאד מיוחד.

 

מחירים לדוגמה: כבד קצוץ 75 ₪ לק"ג, גפילטע פיש 7 ₪ ליח', חזרת ביתית 44 ₪ לק"ג, עלי גפן ממולאים אורז בוינגרייט דבש 44 ₪ לק"ג, פרגיות ממולאות ב אורז ופרות יבשים 75 ₪, כרעי עוף צלויים בחרדל דיג'ון ודבש55 ₪, כרעי עוף צלויים בדבש צ'ילי מתוק ושומשום 55 ₪, פלפל ממולא צמחוני 38 ₪.

 

  • למי זה מתאים: לאנשים שרוצים ארוחת חג מסורתית עם טוויסט קל.
  • כשרות: המקום כשר בהשגחת הרבנות ראש פינה
  • לפרטים נוספים: 04-6936222

 

 (צילום: מימי וידר) (צילום: מימי וידר)
(צילום: מימי וידר)
 

 

8. אל באבור

מה בתפריט? שלל סלטים כגון סלט חצילים, לבנה עם המון שום, חומוס, כרובית בטחינה, קובה, טלה ממולא באורז, סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ונענע, שוקי עוף במילוי אורז וצנוברים, דגים בעשבי תיבול ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: הלבנה עתירת השום זכתה לציון לשבח והזכירה לנו ציזיקי מעט יותר סמיך. גם החומוס והכרובית בטחינה היו מצוינים.

בגזרת הבשר הממולא באורז נרשמה התרגשות. בשר הטלה היה רך וטעים וכך גם האורז שהיה בתוכו, אולי היה מקום להוסיף מעט צנוברים או צימוקים אבל בסך הכל מדובר במנה טעימה ומומלצת.

 

מחירים לדוגמה: סלטים- חציל טבעי, סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ונענע, כרובית בטחינה, חומוס, עגבניות בטחינה (10 ₪ ל-250 גרם), צוואר ממולא באורז (190 ₪ לארבע מנות), שוקי עוף במילוי אורז וצנוברים (360 ₪ לשש מנות), אוסובוקו כבש מבושל בעכוב (100 ₪ לשתי מנות)

 

  • למי זה מתאים: לאנשים שממש לא מחפשים ארוחת חג קלאסית או מסורתית.
  • כשרות: המקום לא כשר
  • לפרטים נוספים: 04-9891619

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

 

9. משפחת ששון

מה בתפריט? נתחי עוף עם פטריות ושעועית ירוקה, ארטישוק ממולא, מאפה פילו במילוי בשר עגל ופירות יבשים, גפילטע פיש, קבבוני טלה על מקל קינמון, גלילי חציל במילוי בשר טלה וצנוברים, פטה כבד וריבת בצל, עופיונים במילוי אורז בסמטי ופירות יבשים ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: נתחי העוף עם הפטריות היו טעימים, התבלון היה עדין ולא השתלט יותר מדי על הטעם. הסלמון היה רך ונימוח, תחתיות הארטישוק הממולאות גרפו שבחים. חמצמצות הארטישוק חדרה מעט למילוי הבשר והייתה בהחלט במקום. גם הרוטב היה עשיר וערב לחיך ובסך הכל מדובר במנה טעימה ומוצלחת.

 

מחירים לדוגמה: משפחת ששון מציעה מגוון תפריטים לחג לפי מכסות מחירים שונות. תפריט החג שעלותו 70 ₪ כולל בין היתר את המנות הבאות: קבבוני טלה על מקל קינמון, גלילי חציל במילוי בשר טלה וצנוברים, עופיונים במילוי אורז בסמטי ופירות יבשים, קובה סלק חגיגי ועוד.

 

  • למי זה מתאים: לאוהבי האוכל הביתי שלאו דווקא מחפשים מנות יהודיות מזרח אירופאיות לחג.
  • כשרות: כשר, בהשגחת רבנות רחובות
  • לפרטים נוספים: 08-9319932

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

 

10. תוצרת בית

מה בתפריט? מרק עוף, פטה כבד עוף עם קונפי תאנים, סלט עשבי תיבול ואגוזי קשיו, סלט ירוק עם רימונים, כרעי עוף במיץ רימונים, קציצות בקר עם מנגולד ברוטב רימוני, פילה סלמון בציפוי פריך של עשבי תיבול, תפוחי אדמה אפויים בתנור ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: פטה הכבד זכה להצלחה. זה היה שינוי מרענן משהו בכבד הקצוץ הקלאסי של החג. כרעי העוף במיץ הרימונים היו מוצלחים וכך גם האורז עם עשבי התיבול.

 

מחירים לדוגמה: אורז ועשבי תיבול 20 ₪/ 75 ₪, פטה כבד עוף עם קונפי תאנים 120 ₪, כרישה בויניגרט 25 ₪/ 95 ₪, כרעי עוף במיץ רימונים 40 ₪/ 150 ₪. (המחירים נקובים למנה אחת/ ארבע מנות).

 

  • למי זה מתאים: לאנשים שמעוניינים באוכל ביתי פשוט ולאו דווקא קלאסי לחג.
  • כשרות: ללא תעודה.
  • לפרטים נוספים: 054-4647627 או באתר

 

 (צילום: תוצרת בית) (צילום: תוצרת בית)
(צילום: תוצרת בית)

 

  • לעמוד המתכונים של ראש השנה בערוץ האוכל

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ביתי ומוצלח. המעדנייה של גולדשטיין
    מומלצים