שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: shutterstock
    פרויקט סינדרלה: מבית מוזנח לצימר בלב ת"א
    לאחר שקיבלו דירת שיכון ישנה והרוסה בצפון תל-אביב, שני אדריכלים שיפצו אותה מהיסוד ובנו בית חלומות למשפחה עם 3 ילדים: דירת גן מוארת שמזכירה צימר בלב העיר ללא הפסקה

    מה עשו צמד אדריכלי הפנים ענת סודרי ואביב חרמוני, כאשר קיבלו לידיהם דירת שיכון בבניין רכבת ישן בצפון תל-אביב? הם החליטו להפוך את הבית המוזנח לדירת גן מרווחת ומוארת עבור משפחה עם שלושה ילדים.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    החלל המקורי בדירה כלל חדרים מרובים עם דלתות הזזה ישנות, מספר חלונות קטנים ומראה כללי מוזנח ורעוע. במשך שלושת חודשי השיפוץ שינו בני הזוג את החלוקה הפנימית של הדירה, החליפו את הצנרת ואת מערכת החשמל - ושדרגו את הדירה לעין ערוך.

     

    חלל אחד גדול שמחולק בצורה פרקטית ומעוצבת (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    חלל אחד גדול שמחולק בצורה פרקטית ומעוצבת(צילום: עוזי פורת)

     

    החלל המרכזי כולל את הסלון והמטבח ומתחבר לגינה. המטבח תוכנן, כך שינצל את מקסימום השטח האפשרי לאחסון, ולשם כך נבנה ארון קיר מיוחד שמאכלס את המקרר וכן מזווה קטן. בצדו השני של המטבח הוצב משטח עבודה גדול משיש, שבו הותקנו כיור וכיריים.

     

    חלל ציבורי חמים שמתאים לערבים שקטים עם המשפחה ולאירוח (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    חלל ציבורי חמים שמתאים לערבים שקטים עם המשפחה ולאירוח(צילום: עוזי פורת)

     

    בנוסף, נבנה אי המתפקד הן כמשטח עבודה והן כאזור לאכילה יומיומית. המטבח פתוח לכיוון הסלון, על מנת לשמור על אווירת המרחב בכניסה לבית.

     

    משטח עבודה רחב בקווים נקיים של לבן ושחור. גוף תאורה עגול שובר את הסימטריות במרחב (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    משטח עבודה רחב בקווים נקיים של לבן ושחור. גוף תאורה עגול שובר את הסימטריות במרחב(צילום: עוזי פורת)

     

    פינת האכילה מנקודת המבט של הסלון (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    פינת האכילה מנקודת המבט של הסלון(צילום: עוזי פורת)

     

    המעבר מהחלל הציבורי לגינה נעשה דרך חלונות גדולים, המאירים את הבית ומאפשרים מעבר במישור אחיד ביניהם. את ערימות החול החליפו דק עץ, דשא סינטטי, עצים צעירים שננטעו וכן פינת רביצה נוחה. לטובת הילדים הותקנו נדנדות משחק. בנוסף, רוהטה החצר בפינת אוכל גדולה עשויה עץ המתאימה לשמונה אנשים.

     

    דק העץ של החצר ממשיך את קו הרצפה שבסלון (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    דק העץ של החצר ממשיך את קו הרצפה שבסלון(צילום: עוזי פורת)

     

    בין החלל המרכזי לחדרי השינה מפריד מעבר ברוחב של למעלה ממטר, המעניק תחושה של בית פרטי. המעבר מואר בתאורת לדים, אשר מכוונת את הדיירים בשטחי הבית בשעות הלילה.

     

    לדים לאורך מעבר חדרי השינה. תאורה נקודתית הפותרת את בעיית הגישוש בחשכה (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    לדים לאורך מעבר חדרי השינה. תאורה נקודתית הפותרת את בעיית הגישוש בחשכה(צילום: עוזי פורת)

     

    הדירה חולקה לארבעה חדרי שינה: חדר לכל ילד וחדר שינה קטן יותר להורים. החדרים של הילדים עוצבו כך שיתאימו לגילם הנוכחי, אך גם לשנים הקרובות כאשר יתבגרו וטעמם ישתנה.

     

    שטיח מסוגנן שמתאים גם לישיבה ומשחקים (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    שטיח מסוגנן שמתאים גם לישיבה ומשחקים(צילום: עוזי פורת)

     

    הריהוט בחדר של הבת נצבע לבן והותאם למידות החדר. ארון גדול משמש לאחסון בגדים ומשחקים. חדרו של הבן נצבע בגווני אפור, כדי שגם בעוד מספר שנים ימצא חן בעיניו ולא יעלה הצורך לשנות אותו שוב.

     

    חדר השינה של הבת: ארון בגדים גדול דיו, המתאים לאחסון משחקים בנוסף לבגדים (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    חדר השינה של הבת: ארון בגדים גדול דיו, המתאים לאחסון משחקים בנוסף לבגדים(צילום: עוזי פורת)

     

    לשלושת הילדים, כמו גם לאורחים, יש חדר רחצה עם שירותים ואמבטיה. זהו חדר מרווח וגדול יחסית, הכולל אמבטיה גדולה וכיור עם שני ברזים לטובת התארגנות משותפת של יותר מילד אחד בשעות הבוקר העמוסות.

     

    חדר אמבטיה מרווח לילדים, משמש גם כשירותי אורחים (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    חדר אמבטיה מרווח לילדים, משמש גם כשירותי אורחים(צילום: עוזי פורת)

     

    כחלק מהחשיבה המוקדמת על חלוקת החדרים, בחרו ההורים לוותר על חדר שינה גדול ומרווח לטובת החלל המרכזי. למרות שחדר השינה שלהם קטן, השימוש בגוונים בהירים מעניק לו תחושה מרווחת.

     

    בסיס המיטה, השולחנות הצמודים למיטה משני צדיה וכן מנורות הקריאה עליהם - נצבעו כולם בגווני אדמה, שמטרתם להעניק לחדר חמימות. בחדר נמצא ארון בגדים גדול, שקוע בקיר, שמואר באמצעות ספוטים מתכווננים המאפשרים משחק בין תאורה לפנים הארון או לחדר עצמו. בדומה לחדרי הילדים, גם ליחידת ההורים צמוד חדר רחצה עם מקלחון.

     

    הגוונים הלבנים מייצרים את המרחב, גווני החום-אדמה מייצרים חמימות של צימר (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    הגוונים הלבנים מייצרים את המרחב, גווני החום-אדמה מייצרים חמימות של צימר(צילום: עוזי פורת)

     

    בסופו של דבר, אם תתבוננו היום בדירה, לא תראו בה עוד את ההזנחה והדכדוך שנמצאו בה בעבר. חלוקת החדרים המחודשת והקווים הנקיים יוצרים תחושה של חלל גדול ומרווח.

     

    לאחר שהוחלפו שירותי האורחים ביחידת השינה של ההורים, הם זכו למקלחת פרטית (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    לאחר שהוחלפו שירותי האורחים ביחידת השינה של ההורים, הם זכו למקלחת פרטית(צילום: עוזי פורת)

     

    מכל זווית בחלל הציבורי מרגישים את נוכחות החצר (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
    מכל זווית בחלל הציבורי מרגישים את נוכחות החצר(צילום: עוזי פורת)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     


    פורסם לראשונה 08/09/2012 16:05

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עוזי פורת
    הדירה בצפון תל-אביב. כבר ממש לא מוזנחת
    צילום: עוזי פורת
    מומלצים