שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: משרד פרסום רגב קויצקי

    אפשר גם בלי בשר: מתכונים מכל הלב

    אחד המרכיבים שמייקרים את סל המזון שלנו הוא הבשר, לכן לקחנו את סל המזון של "פתחון לב", בחרנו מרכיבים טבעוניים והרכבנו סעודת חג צבעונית וטעימה לכל החוגגים

    עצוב לראות תורים של אנשים שמחכים לקבל אוכל משום שאין להם אפשרות לקנות מוצרים בסיסיים כדי לחגוג, כמו רובנו, את ראש השנה. לכן, כשנתבקשתי להכין ארוחה מהמרכיבים הנמצאים בסל המזון של עמותת "פתחון לב", נרתמתי בשמחה למשימה.

     

     

    הסל מכיל מספר מרכיבים, כגון: בקבוק יין, דבש, שמן, שימורים, קמח, קפה, פסטה, קטניות, אורז, ממרחים שונים, אבקת מרק, בשר/עוף/דגים,  לחם/חלות/לחמניות, פירות וירקות טריים ושתייה קלה. בירור מעמיק העלה שיש חצילים, תפוח אדמה, בצל לבן, אגסים, כרוב, פלפל אדום, בטטה וקרוטונים. מכל אלה בחרתי במרכיבים טבעוניים/צמחונים וויתרתי על הבשר שאפשר לשמור לארוחות אחרות, או לוותר עליו בכלל. בואו תראו שממעט אפשר לעשות הרבה ואיך קופסאות שימורים ומוצרי בסיס יכולים להפוך לארוחת מלכים. חג שמח!

     

    פירה בטטה וקוביות חצילים

    המרכיבים (ל-3 סועדים):

    2 בטטות

    1 חציל גדול

    1 בגט טרי

    צרור בצל ירוק

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הבטטות על אש נמוכה בסיר מלא במים למשך 30 דקות.
    2. טוחנים את הבטטה המבושלת במעבד מזון.
    3. קוצצים בצל ירוק דק-דק.
    4. חותכים את החציל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת בשמן עמוק.
    5. פורסים את הבגט לפרוסות עבות ומורחים שכבה עבה של פירה הבטטה.
    6. מפזרים על הפירה את קוביות החציל ואת הבצל הירוק הקצוץ.

     

    פירה בטטה וקוביות חצילים (צילום: ראובן אילת ) (צילום: ראובן אילת )
    פירה בטטה וקוביות חצילים(צילום: ראובן אילת )

     

    פלפלים קלויים ממולאים

    המרכיבים (ל-3 סועדים):

    6 פלפלים אדומים

    1 קופסת שימורים אפונת גינה

    1 קופסת שימורים שעועית לבנה גדולה במיץ עגבניות

    שמן זית

    1 כוס אורז לבן

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את האורז הלבן ב-2 כוסות מים על אש קטנה.
    2. קולים את הפלפלים במחבת בשמן זית עד שהפלפלים מושחמים קלות.
    3. מערבבים היטב את השעועית והאפונה יחד עם האורז.
    4. ממלאים את הפלפלים בתערובת השעועית האורז והאפונה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 20 דקות.

     

    פלפלים קלויים ממולאים (צילום: ראובן אילת ) (צילום: ראובן אילת )
    פלפלים קלויים ממולאים(צילום: ראובן אילת )

     

    פשטידת פסטה

    המרכיבים (ל-10 סועדים):

    250 גרם פסטה

    1 בצל לבן בינוני

    3 עגבניות

    2 כפות שמן זית

    1/2 כוס קמח לבן

    מלח/פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים בצל לבן דק ומטגנים בשמן במחבת על אש קטנה.
    2. טוחנים במעבד מזון את העגבניות ומוסיפים למחבת ומבשלים יחד עם הבצל למשך 5 דקות.
    3. שופכים את התערובת על הפסטה ומוסיפים חצי כוס קמח ו-2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
    4. מוזגים את התערובות לתבנית אפיה 20X30 ומכניסים לתנור אפייה.
    5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    פשטידת איטריות (צילום: ראובן אילת ) (צילום: ראובן אילת )
    פשטידת איטריות(צילום: ראובן אילת )

     

    אגסים ביין אדום

    המרכיבים (ל-5 סועדים):

    10 אגסים

    1 בקבוק יין

    5 מקלות קינמון

    1/2 כוס סוכר חום

    1 כוס מים

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים בעדינות בבאמצעות קולפן את האגסים.
    2. בתוך קערה עמוקה וגדולה שופכים את היין ומניחים את מקלות הקינמון והאגסים כך שיהיו טבולים ומושרים לגמרי.
    3. מכניסים את הקערה עם האגסים והיין לתוך המקרר למשך שעתיים.
    4. בתוך סיר בישול קטן שמים את הסוכר החום יחד עם כוס המים ומבשלים למשך רבע שעה תוך כדי ערבוב.
    5. לאחר הבישול מעבירים את הנוזל לקופסה קטנה ומניחים במקרר למשך שעה.
    6. לאחר שעתיים של השרייה, מוציאים את האגסים לתוך צלחת הגשה ומורחים אותם קלות בסוכר החום הנוזלי.
    7. אבל חכו זה לא הכל! אפשר להשתמש ביין שהשרתם בו את האגסים לשתייה:
    8. חממו את היין שנשאר בסיר קטן על אש נמוכה למשך רבע שעה ומזגו לתוך כוסות היין, שימו בכל כוס מקל קינמון וקיבלתם סנגרייה קינמון משובחת!

     

    אגסים ביין אדום (צילום: ראובן אילת ) (צילום: ראובן אילת )
    אגסים ביין אדום(צילום: ראובן אילת )

     

     

    • ארגון פתחון לב פועל בשיתוף עם "ידיעות אחרונות" ו-ynet כדי שלא תהיה שום צלחת ריקה על שולחן החג. תרמו עוד היום כדי שלכולנו יהיה חג שמח. ניתן לתרום גם בטלפון 5453*

     

  1. בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי  

  2. לכל הטורים של שני צמחוני 

  3. צילומים וסטיילינג: ראובן ושני אילת

     


     


  4.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ראובן אילת
    פשטידת פסטה
    צילום: ראובן אילת
    צילום: ראובן אילת
    פלפלים ממולאים
    צילום: ראובן אילת
    מומלצים