שתף קטע נבחר

החקיקה מתעכבת: במוצ"ש ניפרד משעון הקיץ

הצעת החוק הממשלתית להארכת שעון הקיץ תלויה ועומדת כמעט שנה בוועדת הפנים. לפיכך ניאלץ להסתגל לחושך בשעות אחר הצהריים המוקדמות כבר ממוצאי שבת. בש"ס מסבירים את ההתנגדות: "התלמידים מגיעים לביה"ס בימי א' עייפים מאוד"

לאחר כמעט שנה של ניסיונות להאריך את תקופת שעון הקיץ, היוזמות עדיין תקועות במסדרונות הכנסת: בלילה שבין שבת לראשון יוזזו מחוגי השעון בישראל בשעה 02:00 שעה אחת לאחור, ותחת הנחמה בתוספת שעת שינה אחת וחד פעמית, נזכה לשעות אור מועטות יותר אחר-הצהריים.  

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

הרמטכ"ל הורה על תרגיל פתע: כוחות יוטסו לגולן

"אסד שקל העברת נשק כימי לחיזבאללה"

רוצח אשתו סירב לשחזר, יעבור בדיקה נפשית

 

בשנת תשע"ב נמשך שעון הקיץ 177 יום. שר הפנים, אלי ישי, אימץ את המלצות הוועדה לבחינת שעון הקיץ בישראל להארכת משך שעון הקיץ בישראל וקביעתו למועדים קבועים מדי שנה, אולם ועדת הפנים טרם סיימה את הדיונים בהצעת החוק שמטרתה הארכת משך שעון הקיץ.

 

בכנסת הבטיחו לפני למעלה משנה לפעול בחקיקה להארכת שעון הקיץ לטובת האזרחים והמשק כולו, ונימקו את היוזמה כאינטרס משותף לכולם, אולם הצעת החוק תקועה בוועדת הפנים נוכח היעדר הסכמות. להבדיל מנושאים אחרים שהקואליציה חפצה ביקרם, כמו למשל - חוק החרם שהזדרזו לאשר בזמן קצר מאוד, את חוק שעון הקיץ החדש אין כנראה לשר הפנים אלי ישי וליו"ר ועדת הפנים, אמנון כהן (ש"ס), רצון מיוחד לקדם. 

 

בשנה שעברה עורר הנושא דיון ציבורי רחב שהגיע עד משכן הכנסת. עשרות אלפי ישראלים חתמו על עצומה הקוראת לנבחרים לפעול להארכת שעון הקיץ. שר הפנים אף הודיע כי יקים ועדה שתבחן לעומק את הנושא.

 

המלצות הוועדה הובאו בפניו והפכו להצעת חוק ממשלתית, שעיקרה הארכת משך שעון הקיץ באופן קבוע ל-193 ימים, מסוף מרס ועד 1 באוקטובר. במצב הקיים משך שעון הקיץ משתנה משנה לשנה ולעיתים הוא נמשך 163 יום בלבד.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

לצד הצעת החוק הממשלתית, שעוררה ביקורת על שאינה מספקת ומביאה שינוי מזערי בלבד, הוגשו בכנסת גם הצעות חוק פרטיות של ח"כ רונית תירוש, דליה איציק (קדימה), זבולון אורלב (מפד"ל) וניצן הורוביץ (מרצ) שביקשו להאריך את משך שעון הקיץ ליותר מ-193 יום. בהידברות בין יו"ר הקואליציה ובין מגישי ההצעות הפרטיות הוחלט להעלות לאישור את ההצעה הממשלתית בקריאה ראשונה ולהמשיך בדיונים לטובת גיבוש הסכמות פשרה בוועדת הפנים של הכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית.

 

אלא שמאז אישור החוק בקריאה ראשונה, עברה כבר למעלה משנה שבמהלכה נרשמה סחבת בדיונים ואי גיבוש הסכמות. כך שגם השנה תעבור ישראל לשעון חורף מוקדם יחסית.

 

ועדת הפנים של הכנסת. מעכבת את הצעת החוק (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ועדת הפנים של הכנסת. מעכבת את הצעת החוק(צילום: גיל יוחנן)
 

בוועדה אמרו ל-ynet כי הדיונים יימשכו במושב החורף הקרוב וסביר להניח כי החקיקה תושלם אף היא במהלכו. "שר הפנים מתעקש להשאיר אותנו בעלטה", אמרה ח"כ תירוש שבהצעתה ביקשה להאריך את שעון הקיץ עד 10 באוקטובר. "אני קוראת לשר להסתכל על המציאות בעיניים פקוחות לרווחה, להביט אל אור השמש ולקבל את הצעתי, שתחסוך חשמל למשק, תצמצם תאונות דרכים, תגביר את פריון העבודה ותאפשר לציבור ליהנות מעוד שעות אור בחודשי הקיץ הארוכים. כשהטמפרטורה מגיעה ל-30 מעלות, החלת שעון החורף נראית מנותקת מהמציאות".

 

ח"כ דוד אזולאי מש"ס שיזם את הצעת החוק שלפיה שעון החורף ייכנס לתוקף תמיד במוצאי שבת שלפני יום כיפור, מתנגד להארכת שעון הקיץ. לטענתו, שעות אור ארוכות מדי פוגעות בתלמידי ישראל: "כאיש חינוך לשעבר אני יודע שרבים מהתלמידים מגיעים לבתי הספר בימי ראשון עייפים מאוד, כי השבת יוצאת מאוחר והם קמים מוקדם מאוד".

 

הוא הסביר כי יש צורך "לעשות שיקול רחב ולבחון את הדברים לפי מה שנוח וטוב לרוב האזרחים במדינה. עם כל הכבוד לחברי הכנסת שמגישים הצעות חוק פרטיות ורוצים לחולל שינוי כדי להיראות, הציבור כולו כבר מורגל לשעון הנוכחי". הוא סיפר כי הצעת החוק שלו עברה בתמיכה של כל סיעות הבית "ונכנסו כבר לרוטינה בשדות התעופה, במפעלים, בלוחות השנה ובכל מקום. למה צריך עכשיו לשגע את הציבור?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מזיזים מחוגים לאחור
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ערוץ 2
קיץ באוויר, חושך ברחוב
צילום: ערוץ 2
מומלצים