שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אייל קרן

    מתכון של יום חולין: אורז עם עוף וירקות

    חופשה יכולה להיות גם בבית. לרגל כל מי שמבלה את סוכות במטבח הפרטי, רותי קינן מציעה להכין מנה אהובה וקלילה: חזה עוף עם ירקות ואורז, שגורף מחמאות אפילו באיטליה. סיפור ומתכון מנצח

    לפעמים גם בחופשות מתחשק לי לבשל, בעיקר אם אני נמצאת בחיק משפחה שחיה בניכר ומתגעגעת למאכלים מכאן. זה לא תמיד פשוט; צריך להצטייד במצרכים שמדברים בשפה לא מוכרת ולפעמים הדברים שהם הכי טריוויאליים, בעיני לפחות, לא נמצאים בכל מרכול.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    חוויה כזאת עברתי כשביקרתי לא מזמן באיטליה. במקום שבו התאכסנתי, כפר הררי די נידח, יש עוזרת שדואגת גם לבישולים קלים. אבל כמו כל האיטלקים, היא יצאה לחופשה המשפחתית השנתית שלה באוגוסט ואת מקומה מילאה צעירה מקומית.

     

    בני המשפחה סיפרו לי, שכשהיא הציעה להם עגבניות עם מוצרלה (שהם, לתומם, היו בטוחים שיקבלו אותן בצורת סלט קפרזה), מה שהגיע לשולחן היו עגבניות אדומות ישר מהמכולת וגבינה ארוזה בנייר מאותו המקור. את מלאכת ההרכבה היא השאירה להם. הבנתי שאין ברירה, צריך להתארגן על בישול, משהו ענייני, לא חגיגי, שמיועד להשביע את הרעבים. בקיצור, מתכון של יום חול.

     

    רוצים סלט? תחתכו לבד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    רוצים סלט? תחתכו לבד(צילום: ירון ברנר)

     

    הדבר היחיד שעלה על דעתי הוא תבשיל אורז עם עוף וירקות. מאכל שאי אפשר לטעות בו ושהנחתי שגם החומרים לו יהיו זמינים. נכנסתי למכונית והחניתי מול הסופרמרקט הצנוע בכפר הסמוך. הלכתי ישר למדף האורז שהיה מלא באורז איטלקי עגול, המיועד כידוע, להכנת ריזוטו. מעולם לא שיערתי כמה סוגים שלו קיימים. אבל אורז ארוך רגיל, זה שמכונה אצלנו פרסי, הודי, או תאילנדי, לא היה.

     

    בסוף גיליתי חבילה אקזוטית אחת של אורז כזה (חצי ק"ג במחיר מופקע), חטפתי והכנסתי לסל. עם הירקות הסתדרתי לא רע, אבל בהחלט הסתבכתי מול מדף התבלינים ועשבי התיבול (איך לעזאזל אומרים פטרוזיליה באיטלקית?). כדי לעקוף את עניין הציר (שבבית יש לי דרך קבע במקפיא) הצטיידתי בחבילת קוביות מרק. חזה עוף, התברר לי ליד דוכן הבשרים, הוא חזה עוף בכל מקום.

     

    חזרתי הביתה ונכנסתי למטבח. אחרי חצי שעה התיישבנו לאכול. את מה שנשאר ארזנו בקופסה ונתנו לעוזרת. היא חזרה למחרת וביקשה את המתכון. הנה הוא.

     

    טעים בכל מקום - עוף עם אורז וירקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    טעים בכל מקום - עוף עם אורז וירקות(צילום: shutterstock)

     

    עוף עם אורז וירקות

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    1/2 1 כוסות אורז

    4 כפות שמן זית

    1/2 2 כוסות ציר עוף או בשר (אם אין ברירה, אפשר משקית) רותח

    2 כפות עשבי תיבול מיובשים מעורבים

    מלח, פלפל

    1 בצל קצוץ

    1 שן שום כתושה

    1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

    2 זוקיני חתוכים לרצועות דקיקות (ג'וליאן)

    2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות (ג'וליאן)

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את האורז: מחממים 2 כפות מהשמן בסיר ומטגנים בו את האורז תוך כדי בחישה. מוסיפים את הציר הרותח, 1 כף מעשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
    2. כשכמעט כל הנוזלים נעלמים, מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים 15 דקות בדיוק. מכבים את האש ולא מסירים את המכסה 10 דקות נוספות.
    3. מכינים את הירקות ואת העוף: כשהאורז מתבשל, מחממים את השמן שנותר במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל על אש בינונית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את עשבי התיבול שנותרו ואת השום ובוחשים עוד דקה.
    4. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את רצועות העוף וממשיכים לבחוש כל הזמן עד שהן מחליפות את צבען ללבן.
    5. מכניסים את רצועות הגזר והזוקיני למחבת ומכבים את האש. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים במהירות ומכסים את המחבת.
    6. מעבירים את האורז לצלחת הגשה ועורמים מעליו את העוף עם הירקות.

     

    • לכל הטורים של רותי קינן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    אורז עם עוף וירקות
    צילום: shutterstock
    מומלצים