שתף קטע נבחר

מבחן טיורינג: האם תצליחו לזהות את המחשב?

ארבעה מתמודדים אנושיים יענו על שאלות בשעשועון "אדם מול המכונה", לרגל ליל המדענים שיתקיים הערב (ב'). אחד מהמתמודדים האנושיים רק מקריא תשובות ממחשב, האם תצליחו לזהות מי הוא?

האם למחשב יש אינטליגנציה לפחות כמו בני האדם? את השאלה הזו הגה אלן טיורינג, אבי מדעי המחשב, עוד בשנות ה-50 במה שלימים נקרא "מבחן טיורינג". בשעשועון "אדם מול מכונה" שהופק במיוחד לרגל ליל המדענים שיתקיים הערב בחסות משרד המדע והטכנולוגיה והאיחוד האירופי, תוכלו לנסות ולגלות מי הם בני האנוש, ומי הוא אדם שרק מקריא תשובות של מחשב.

 

השעשועון בהשתתפות ארבע דמויות: הדוגמנית שוחרת המדע עדי נוימן, מנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג, יו"ר סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע פרופ' אלוף (במיל') יצחק בן-ישראל וילד מחונן בשם יונתן בונצל. המנחה, אברי גלעד, ישאל את המשתתפים שאלות שמטרתן לגלות מי מבניהם מתחזה שקיבל תשובותיו מהמחשב. חלק מהשאלות הן שאלות טריוויה וחלקן מלמדות על ניסיון חיים ועל אינטליגנציה רגשית – שאלות שייתכן שהמחשב יתקשה לענות עליהן. אם יצליח המתחזה לשכנע את הקהל הרחב שהוא עונה תשובות של אדם, הרי שהמחשב עבר את מבחן טיורינג וניתן להגיד שהוא אינטליגנטי כמו בני האדם.

 

 

 

צפיתם? יש לכם ניחוש? היכנסו לאפליקצית ההצבעה  בעמוד הפייסבוק של משרד המדע (או לדף ההצבעה בסלולר ), ונסו לגלות מי היה המחשב.

 

*ההצבעה נסגרה.

 

הערב: ליל המדענים ברחבי הארץ

ליל המדענים נערך זו השנה השביעית באוניברסיטאות ובמוזיאוני המדע ברחבי הארץ. בערב זה פותחים מוסדות המחקר והמדע ברחבי הארץ את שעריהם לקהל הרחב ללא תשלום ומציעים מפגשים בגובה העיניים עם מדענים ומדעניות, סיורים במעבדות, הרצאות, סדנאות חווייתיות, הפעלות ופעילויות מגוונות. השנה יהיו האירועים בסימן מדעי המחשב לרגל 100 שנה להולדתו של אלן טיורינג אבי מדעי המחשב.

  

עד כה, עברו מעט מאוד תוכנות מחשב את מבחן טיורינג בהצלחה ומעולם לא באופן מוחלט. ישנן מספר תוכנות שיחה שזכו להצלחה בתחרות לובנר למבחן טיורינג, וכולם מכירים את תוכנת "כחול עמוק" שניצחה את גארי קספרוב ואת תוכנת "ווטסון" שניצחה בשעשועון הידע Jeopardy במשחק שהתקיים בשנה שעברה.

 

אירועי ליל המדענים יתקיימו ב-24 בספטמבר 2012 ב מהחל מהשעה 17:00 במוסדות: מדעטק מוזיאון המדע והחלל בחיפה; מוזיאון המדע בלומפילד בירושלים; אוניברסיטת חיפה; הטכניון; מרכז ידע גליל מיג"ל בקריית שמונה; מכון ויצמן ברחובות; האוניברסיטה העברית בירושלים; אוניברסיטת תל אביב; האוניברסיטה הפתוחה ברעננה; מכללת סמי שמעון בקמפוסים אשדוד ובאר שבע; ואוניברסיטת בן גוריון בנגב. פרטים נוספים באתר משרד המדע והטכנולוגיה ובפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אולפני סאן וידאו
היא מחשב או בת אנוש?
צילום: אולפני סאן וידאו
מומלצים