שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    זה לא הגיל: כך שופצה דירה תל-אביבית מ-1935
    רווק תל-אביבי עבר להתגורר בדירה משנות ה-30 של המאה הקודמת, ושיגר אותה היישר לשנות האלפיים באמצעות עיצוב מודרני, בשילוב נינוח נוסטלגי עם הצבעים והטעם של פעם

    לאחר חיפוש שארך כמה חודשים טובים, מצא רווק תל-אביבי מושבע את דירת חלומותיו ברחוב שקט, מלא עצים ובנוסף גם קרוב לדיזנגוף סנטר. הדירה ממוקמת ברחוב דיזינגוף בבניין שנבנה בשנת 1935 - עובדה שהביאה איתה לא מעט חסרונות, אך גם הרבה יתרונות שאותם ביקשו בעל הבית הצעיר, האדריכלית אורלי ערן והקבלן צביקה ענבר לשמר ולשפר.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    בין היתרונות הברורים של הדירה, שגודלה 63 מ"ר, היו תקרה גבוהה שמתנשאת לגובה 3.20 מטרים, מרצפות מעוטרות ומרפסת ארוכה לאורך החזית המוצלת בעצי פיקוס. אך במקביל, סבלה הדירה מחלוקה לא מוצלחת של החלל, שבאה לידי ביטוי במסדרון ארוך צר ולא מועיל, מטבח נפרד בקצה השני של הדירה, שירותים ואמבטיה בחדרים נפרדים ושתי מרפסות מופרדות - הראשית ומרפסת השירות, שתיהן סגורות בתריסי פלסטיק מיושנים ולא חינניים.

     

    חדר האמבטיה. בחירה באריחי קיר עם נגיעה אותנטית (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    חדר האמבטיה. בחירה באריחי קיר עם נגיעה אותנטית(צילום: גל אשל)

     

     (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    (צילום: גל אשל)

     

    כדי לשמור על אופייה של הדירה, תוך התאמתה לצורכי בעל הבית החדש, הוחלט להפוך אותה מדירת שני חדרים מלאה בקירות, לדירת שלושה חדרים מוארת ופתוחה. המטבח הישן, יחד עם מרפסת השירות הנפרדת, הפך לחדר שינה. במקביל, המבואה הקטנה בכניסה לבית נשמרה, אך חלק מהמסדרון הארוך הפך לחלל מרכזי אחד גדול, חדש ומואר שכולל בתוכו את המטבח, את הסלון ואת פינת האוכל. בנוסף, קיר חדר העבודה נשבר ובמקומו מוקמה דלת הזזה כפולה, שכאשר היא פתוחה הופך החלל המרכזי לגדול ומרווח.

     

    המראה במבואה החדשה מאפשרת מבט פתוח אל החלל המרכזי (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    המראה במבואה החדשה מאפשרת מבט פתוח אל החלל המרכזי(צילום: גל אשל)

     

    בזכות צילם של העצים, התריסים הישנים נזרקו והוכנסו חלונות ברזל בלגי בעלי חלק תחתון קבוע, שיהיה אפשר להניח עליו חפצים וכמובן וילונות פשוטים לשמירה על הפרטיות. מאחר שמדובר בקומת קרקע שמחייבת סורגים, נבחרו זכוכיות טריפלקס עבות ונוספו סורגים על הכנפיים הנפתחות של החלונות.

     

    מבט מבחוץ. אפילו בסורגים ישנה חשיבה עיצובית (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    מבט מבחוץ. אפילו בסורגים ישנה חשיבה עיצובית(צילום: גל אשל)

     

    מבחינת התשתיות, על מנת שיהיה אפשר להעביר את הצנרת פורקו המרצפות הישנות, אך כדי לשמור קצת טעם של פעם הושארו כמה מהן בחלל המרכזי - כך שיצרו שטיח גדול במרכז הסלון. הריצוף שנבחר להשלמת המראה כולל אריחי קרמיקה פשוטים בגוון חרדל. זאת בנוסף לבחירה מודעת ומכוונת באריחי קיר צהובים וכחולים, בהתאמה למטבח ולשירותים שמזכירים גם הם את ההיסטוריה של הדירה.

     

    גם בבחירת הריהוט לדירה לא נבהלו מקצת צבע. את הספה קיבל הבעלים החדשים מתנה מהוריו, ואל צבעה העז הותאם ריהוט פינת האוכל שנקנה בשוק הפשפשים.

     

    הרבה צבע וחמימות במרכז העיר (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    הרבה צבע וחמימות במרכז העיר(צילום: גל אשל)

     

     (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    (צילום: גל אשל)

     

    סך הכל עלתה מתיחת הפנים החדשה של הדירה 200 אלף שקל ונמשכה קרוב לחודשיים. העבודה הקשה הפכה את הדירה הישנה והמאובקת לדירה שטופת אור, שכוללת ירוק מבחוץ וגוונים של פעם, אבל עם כל העזרים המודרניים של היום.

     

    גם בבחירה של שולחן פינת האוכל לא פחדו מקצת צבע ומראה וינטג' שמשתלב יפה עם ההיסטוריה של הדירה (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    גם בבחירה של שולחן פינת האוכל לא פחדו מקצת צבע ומראה וינטג' שמשתלב יפה עם ההיסטוריה של הדירה(צילום: גל אשל)

     

    את האמת? לא צריך יותר מזה (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    את האמת? לא צריך יותר מזה(צילום: גל אשל)

     

     (צילום: גל אשל) (צילום: גל אשל)
    (צילום: גל אשל)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גל אשל
    הדירה ברחוב דיזינגוף. יתרונות ברורים
    צילום: גל אשל
    מומלצים