שתף קטע נבחר

כמה ארוחות ביום יורידו רמת הכולסטרול הרע?

כמה ארוחות אתם אוכלים במשך היום? מחקרים שנערכו בבריטניה מצביעים על כך שלמספר הארוחות יש השלכות על המשקל שלכם ועל מגוון מדדים בריאותיים, ביניהם לחץ הדם והכולסטרול. אז כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום?

יש קשר בין מספר הארוחות שאנחנו אוכלים ביום לבין רמת הכולסטרול. כך עולה מקבוצה של מחקרים חדשים שנערכו בבריטניה. החוקרים גילו כי מספר הארוחות שאנחנו אוכלים במשך היום יכול להשפיע לא רק על תחושת השובע שלנו, אלא גם לגרום לירידה בלחץ הדם, לירידה ברמות הכולסטרול ואפילו להשפיע על הירידה במשקל.

 

מממצאי המחקרים עולה כי המספר האופטימלי של הארוחות, שמשפיע לטובה על הבריאות שלנו, הוא לא פחות מתשע ביום ארוחות. "חלוקה למספר ארוחות רב כל כך במשך היום מסייעת למערך המטבולי בגוף", אומרים החוקרים. "ההשפעה על חילוף החומרים לא קשורה לכמות האוכל שאנחנו אוכלים, אלא דווקא לחלוקה לארוחות במהלך היום".

 

 

מה אתם באמת יודעים על כולסטרול?

 

שיפור בנתוני לחץ הדם והמטבוליזם

באחד מהמחקרים החדשים מדענים מהקולג' המלכותי בלונדון השוו את הרגלי האכילה של יותר מ-200 תושבי בריטניה, יפן, סין וארצות הברית. כולם צרכו במהלך היום את אותו מספר קלוריות, אולם מחצית מהמשתתפים אכלו פחות משש פעמים ביום, ואילו החצי השני אכל יותר משש ארוחות.

 

התוצאות הראו כי לקבוצה הראשונה היה לחץ דם סיסטולי גבוה יותר באופן מובהק, זאת בהשוואה לקבוצה שאכלה יותר ארוחות. בנוסף, הקבוצה הייתה כבדה יותר בהשוואה לקבוצה שאכלה יותר ארוחות במהלך היום.

 

מחקר נוסף, מאוניברסיטת אתונה, שהתבסס על נתונים של יותר מ-2,000 ילדים בגילאי 9-13, הראה כי לילדים שאכלו חמש פעמים ביום היו 32.6% פחות סיכויים ללקות ברמות גבוהות של כולסטרול רע, מאשר הילדים שאכלו מספר נמוך יותר של ארוחות. 

 

במחקר אחר, שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת מאסטריכט, התגלה כי אכילה של לפחות ארבע ארוחות קטנות, בנוסף לארוחות העיקריות במהלך היום (מה שנקרא על ידי החוקרים "דיאטת כרסום") מזרזת את המטבוליזם ומורידה את הסיכון של השמנת יתר.

 

עלייה ברמות האנרגיה

לא ברור למה לאכילה תכופה יותר יש יותר יתרונות, אבל החוקרים משערים כי ארוחות תכופות מונעות זרימה של חומצות שומניות - מרכיבים שמשתחררים ממוצרי המזון ויכולים לגרום ליצירת שומנים בעורקים, מה שעשוי לגרום לעליית רמת הכולסטרול. החוקרים טוענים גם כי יצירת השומנים עלולה להצר את כלי הדם, מה שיכול לגרום לעלייה בלחץ הדם. לדבריהם, אכילה של ארוחות רבות יותר במהלך היום משמעותה שאין שיאים פתאומיים של רמות של חומצות שומניות, מה שמאפשר לגוף להתמודד עם כניסת המזון בצורה אפקטיבית יותר.

 

מחקר נוסף, שנערך באוניברסיטת מונטנה, מצביע על כך כי אכילה תכופה יותר, עשויה לגרום לעלייה ברמות האנרגיה. במהלך המחקר ניתנו לכבאי יער ארוחות במהלך היום. לחלק ניתנה ארוחה פעם ביום, ולחלק נוסף ניתנה אותה כמות של אוכל אך היא חולקה לארוחות קטנות במהלך היום. על פי הממצאים, הכבאים שאכלו במהלך כל היום עבדו בתפוקה של 25% יותר.

 

אבל איך גישה זו שונה מלאכול חטיפים בין הארוחות? החוקרים טוענים כי השגרה של אכילת ארוחות תכופות יותר עשויה להיות חשובה בדיוק כמו שמירה על כמות מספקת של אוכל. "אולם אכילה תכופה, היא לא תירוץ לאכול יותר. חשוב מאוד להקפיד על צריכת קלוריות מאוזנת גם למי שאוכל שש או תשע ארוחות במהלך היום", הם מסכמים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כולסטרול. תשע ארוחות ביום יורידו הסיכון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים