שתף קטע נבחר

דירת מעבר לערביות במצוקה תיסגר: "דורסנות"

מאז 1995 ישנה אי שם בצפון הארץ דירה שמשמשת מסגרת טיפולית ייחודית לצעירות מהמגזר. לאחרונה קיבלו מנהלי העמותה שמנהלת את המקום מכתב ממשרד הרווחה המודיע כי הוחלט לסגור את הדירה. במשרד הרווחה הכחישו בפני ynet את הדברים. מנכ"לית העמותה: הבהירו לנו שהדירה תיסגר

משרד הרווחה החליט לסגור בסוף השנה את דירת המעבר היחידה במגזר הערבי לצעירות במצוקה ולהקים במקומה הוסטל - כך נודע ל-ynet. באופן רשמי הכחישו במשרד כי התקבלה החלטה לסגור, אך בידי ynet יש מכתב רשמי של המשרד שנשלח למנהלי עמותת נשים נגד אלימות, המפעילה את הדירה, ובו הודעה של סגן מנהלת השירות למתבגרים צעירות וצעירים במשרד הרווחה על ההחלטה להקים הוסטל שיחליף את הדירה.

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

דירת אלמסאר משמשת מסגרת טיפולית שיקומית מאז 1995. מטרתה העיקרית היא טיפול בבעיות סוציאליות אישיות של נערות ערביות שמסיבות שונות לא יכולות לשוב למסגרת משפחתן. בדירה מנסים לשקם את הצעירות באמצעות שילוב במסגרות תעסוקתיות או לימודיות, בהתאם לצורכיהן האישיים ובמטרה להכין אותן לאורח חיים עצמאי. הדירה מיועדת לקליטה של שש צעירות בנות 18 עד 24.

 

עאידה תומא סלימאן, מנכ"לית העמותה, אמרה כי "במשרד הרווחה רוצים לכבות את האור על מוסד שהוא האור היחיד למאות נערות שמגיעות מהרקע הכי קשה: בנות שסובלות מאלימות ומהתעללות בחברה שהיחס בה לקורבנות הוא מורכב מאוד". לטענתה, "הבהירו לנו באופן חד משמעי שעם הקמתו של ההוסטל בסוף השנה הדירה תיסגר, אבל אני לא מצליחה להבין למה במשרד הרווחה רוצים לזרוק לפח את שנות הניסיון הייחודי שנצבר כאן".

 

תומא סלימאן הדגישה כי "ההליך נעשה ללא התייעצות ובניגוד לתקנות של משרד הרווחה עצמו. גם אם רוצים להקים הוסטל, מדוע זה בא על חשבון הדירה? גם ככה אין מקום לקלוט את כל הנערות שזקוקות לעזרה. צריך לזכור שהוסטל לא מסוגל להכין נערות לחזרה לקהילה, שזה בדיוק מה שאנחנו עושים בדירת המעבר".

 

"הדירה הזו הצילה לי את החיים"

ח"כ אילן גילאון (מרצ), ששיגר מכתב בנושא לשר הרווחה משה כחלון, אמר ל-ynet כי "החלטת משרד הרווחה לסגור את דירת המעבר היחידה הפועלת עבור נערות ערביות במצוקה היא בלתי מתקבלת על הדעת". לדבריו, "הממשלה מתפרקת לחלוטין מאחריותה לאזרחיה, וככל שהם מוחלשים יותר, כך הממשלה נוהגת כלפיהם בדורסנות רבה יותר. איש בממשלת נתניהו לא יעשה לנערות הללו הסדר חוב, לא יפשיר להן רווחים כלואים וגם לא ינסר את בתיהן. הן שייכות לאותן שכבות שממשלת נתניהו לא סופרת, והמענה שיינתן או לא יינתן להן רחוק מלהטריד את הממשלה".

 

מאז הקמתה טופלו בדירה יותר מ-300 צעירות, ורבות אחרות נדחו בשל היעדר מקום ומשאבים. ר', בת 25 ממרכז הארץ, היא אחת מאותן צעירות. "הדירה הזו הצילה לי את החיים", סיפרה בשיחה עם ynet. "אני לא יכולה לחשוב מה הייתי עושה ללא הטיפול והתמיכה שקיבלתי בה. כנראה הייתי ברחוב או זרוקה באיזה קבר עכשיו". לדבריה, "המדריכות נותנות כלים לחזור ולהאמין ביכולת שלך לעזור לעצמך. התחלתי לבנות את החיים שלי חלק אחרי חלק, מצאתי עבודה, התחלתי ללמוד ושכרתי דירה משלי".

 

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה כי "הטענה שמשרד הרווחה עומד לסגור את דירת המעבר המיועדת לנערות מהמגזר הערבי איננה נכונה. ההיפך הוא הנכון, הדירה לא נסגרת ותישאר פתוחה. בנוסף לזאת, משרד הרווחה עתיד לשדרג את דירת המעבר להוסטל גדול יותר אשר ייתן מענה למספר רב יותר של נערות.

 

"משרד הרווחה שם את טובת הנערות לנגד עיניו והקמת ההוסטל באה במטרה לתת מענה טוב יותר לצורכי הנערות השוכנות בו. חשוב לציין כי משרד הרווחה מעביר תקציב כפול לדירת המעבר של נערות המגזר הערבי מאשר התקציב המועבר לטובת דירות מעבר אחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נערה במצוקה. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ח"כ אילן גילאון. "לנערות האלה אין הסדר חוב"
צילום: נועם מוסקוביץ
מומלצים