שתף קטע נבחר

ניו-יורק, מאחורייך: ת"א תהיה החדשנית בעולם?

ת"א על המפה: אחרי שהתמודדה עם 25 ערים נוספות ברחבי העולם על התואר "העיר החדשנית ביותר בתבל", עלתה בסוף השבוע העיר ללא הפסקה לגמר הגדול יחד עם ניו-יורק והעיר מדיין שבקולומביה. מחר תיפתח ועידת תל-אביב לחדשנות, שתבדוק איך בדיוק ממתגים ערים - כך שיישארו על מפה

תל-אביב עיר ללא הפסקה? נראה שברחבי העולם מסכימים עם הקביעה הזו. בשבועות האחרונים מתמודדת העיר תל-אביב, יחד עם 25 ערים נוספות ברחבי העולם, על המקום הראשון בתחרות להכתרת העיר החדשנית ביותר בתבל של העיתון הוול סטריט ג'ורנל. בסוף השבוע הודיע העיתון כי תל-אביב עלתה לגמר הגדול - ותתחרה על התואר הנכסף יחד עם ניו-יורק ועם העיר מדיין שבקולומביה.

 

עוד על חדשנות ערים בערוץ הנדל"ן:

 

על רקע התחרות, תיפתח מחר (ב') לראשונה ועידת תל-אביב לחדשנות ביוזמת עיריית תל-אביב והמכללה האקדמית תל-אביב-יפו. הוועידה תתמקד בפיצוח קוד החדשנות ותציג יוזמות ופתרונות דיגיטליים העונים על אתגרי החיים האורבניים במאה ה-21. בין משתתפי הוועידה תוכלו למצוא יזמים, מתכננים ובוני ערים, ראשי ערים ומפתחי נדל"ן מכל רחבי העולם.

 

לדברי הילה אורן, מנכ"לית מינהלת עיר עולם, החברה לפיתוח גלובלי של עיריית תל-אביב-יפו, בוועידה שתיערך במכללה האקדמית תל-אביב-יפו, יוצגו דוגמאות מהעולם של פרויקטים רבים של חדשנות שילמדו איך ערים בעולם עושות את זה. "דוברים של 20 פרויקטים חדשניים יסבירו כיצד ערים כמו מיאמי, לונדון, ניו-יורק ועוד עלו על פיתוח קוד החדשנות, בעוד שערים אחרות שוקעות", היא מסבירה.

 

לדבריה, עד שנת 2050, כ-75% מאוכלוסיית העולם תגור בערים. "יש כיום נהירה בכל העולם אל הערים מהפריפריה, ולכן צריך להיערך לאתגרים וללמוד כבר היום איך מושכים אוכלוסייה איכותית אל העיר", היא אומרת.

 

עוד מוסיפה אורן כי "כיום הערים העולות בעולם הן ערים שבגישתן מושכות אליהן את ההון האנושי הטוב ביותר, שבהגדרתו הוא המעמד היצירתי מכל העולם. האנשים הללו יכולים להרשות לעצמם לבחור היכן לחיות. גם העיר שלנו רוצה שהאנשים המוכשרים ביותר בעולם יבואו לגור אצלנו ויקחו חלק בפיתוח העיר".

 

דיזינגוף סנטר בתל-אביב. הוועידה תדון באתגרי החיים האורבניים במאה ה-21 (צילום: צביקה טישלר ) (צילום: צביקה טישלר )
דיזינגוף סנטר בתל-אביב. הוועידה תדון באתגרי החיים האורבניים במאה ה-21(צילום: צביקה טישלר )

 

פארק תת-קרקעי ראשון מסוגו

אז איך אפשר לחדש עיר? אחד האלמנטים המרתקים בהקשר של תכנון עירוני שיוצג בוועידה הוא יוזמת THE LOWLINE - רעיון חדשני להפוך תחנת רכבת תחתית נטושה בניו-יורק לפארק התת-קרקעי הראשון בעולם. רובין שפירו, האחראית על תפעול הפרויקט בתפוח הגדול, הגיעה לארץ כדי להשתתף בוועידה.

 

בשיחה עם ynet מספרת שפירו כי "יש לנו תחנת רכבת תחתית נטושה מתחת לאדמה, בשטח של משהו כמו דונם וחצי. שני יזמים החליטו לפתח את הרעיון - לקלוט אור מעל האדמה בעזרת קולטנים סולאריים, ולהעביר אותו מתחת לאדמה וכך לאפשר גידול של צמחייה תת-קרקעית - ובעצם להקים פארק תת-קרקעי הראשון מסוגו".

 

המיזם השאפתני שוחרר לידיעת הציבור לפני כשנה, וכבר נבנה מודל מוקטן שלו במחסן חסום מאור באזור התחנה. המודל אמור למשוך משקיעים ולהראות שהעסק עובד. את הפרויקט מממנים גם אזרחים שראו את התוכניות להקמת הפארק והחליטו לתרום. לדברי שפירו, רבים מהם תרמו סכומים קטנים של כמה עשרות דולרים, והסכום המצטבר סייע לפיתוח הפרויקט.

 

הדמיה של הפארק התת-קרקעי בניו-יורק. גם אזרחים תרמו כספים למימונו (צילום: Raad Studio) (צילום: Raad Studio)
הדמיה של הפארק התת-קרקעי בניו-יורק. גם אזרחים תרמו כספים למימונו(צילום: Raad Studio)

 (צילום: Raad Studio) (צילום: Raad Studio)
(צילום: Raad Studio)

 (צילום: Raad Studio) (צילום: Raad Studio)
(צילום: Raad Studio)

 

חוץ משפירו צפויים להגיע לוועידה נציגי החברה האיטלקית פניפרינה, שאחראית על עיצוב ומיתוג של חברות בינלאומיות כמו פרארי, קוקה קולה, לוואצה, יוניליוור ועוד. בוועידה ידברו נציגי החברה על מיתוג ערים, המאפשר ליצור דימוי חדש וחיובי לעיר, באמצעות מאפיין ייחודי שהופך אותה לטובה יותר מאחרות.

 

"גם מודלים של עיר חכמה יוצגו בתערוכה, ובהם מערכות בקרה מורכבות ורוחביות שמאפשרות ניהול יעיל", אומרת אורן. "הנדל"ן הושבח בעיר על ידע החוויה האורבנית, וגם לכך נביא דוגמאות: עיר שבה יש מרחב ציבורי פתוח מזמין והיא יצירתית - היא עיר שבסוף ערך הנדל"ן של עולה", היא מסכמת.

 

להצבעה לתל-אביב בתחרות העיר החדשנית ביותר בעולם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיכר דיזינגוף בתל-אביב. הכי חדשנית בעולם?
צילום: מיכאל שטינדל
מומלצים