שתף קטע נבחר

מזכים בחסינות: 4 מנות ירוקות

הם מלאים בנוגדי חמצון ושלל ויטמינים ומרכיבים שמסייעים לחזק את המערכת החיסונית ואת תפקוד הגוף. פותחים את 2013 בהפקת מתכונים בריאה, ירוקה ויפהפייה עם מאפה ברוקולי ובצל, לחמעג'ון תרד, זוקיני באריסה ועוד

2013 נפתחת בליל קריר למדי. החורף כבר כאן והקור מגביר את הרגישות למחלות לפחות פי 3. אחת הדרכים להתחסן מפניו היא לצרוך מאכלים שמחזקים את המערכת החיסונית שלנו, למשל: ירקות. ירוקים, שנמצאים עתה בשיאם. 

 

עוד בערוץ האוכל:

 

הצבע הירוק של הירקות הירוקים ושל הצמחים בכלל נובע מנוכחות גבוהה של הפיגמנט הירוק כלורופיל. הם גם עשירים במלוטאין, נוגד חמצון המסייע בשמירה על בריאות העין. הירקות הירוקים מחזירים את גופנו לאיזון, מחזקים את מערכות הדם ומערכת הנשימה שלנו, עוזרים להילחם במחלות, מטהרים את הדם, מונעים סרטן, מגבירים את זרימת הדם, מחזקים את המערכת החיסונית, נותנים אנרגיה, משפרים את תפקוד הכבד, כיס המרה והכליות, וכן מפחיתים ליחה וגודש בגוף.

 

ניתן להכין המון דברים ומגוון של מתכונים בריאים. אלו, שנמצאים במקום הראשון בסולם הבריאות, עשירים בסידן, משביעים, מרעננים ודלים בקלוריות. העלינו לפניכם מספר מתכונים מושקעים, בריאים ועשירים בירוק

 

קציצות פראסה של טורקים בשום, אפונה סינית ותימין (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קציצות פראסה של טורקים בשום, אפונה סינית ותימין(צילום: ירון ברנר)

 

   

תבשיל זוקיני באריסה ביתית, גרגירי חומוס וכוסברה

המרכיבים:

6 קישואים זוקיני חתוך לקוביות

4 כפות אריסה (מתכון בהמשך)

3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

1 רסק עגבניות קטן

2 עגבניות חתוכות לקוביות

3 שיני שום

מלח, פלפל

4 כוסות שמן זית

2 ענפי תימין טרי 

1 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס מים

 

לאריסה:

1 ק"ג פלפלים אדומים חריפים, מושרים במים קרים למשך 24 שעות

ראש שום

חבילת כוסברה

כף שטוחה של כמון

מלח

1/2 כוס שמן

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את האריסה: טוחנים את הפלפלים עם השום, הכוסברה, כף שטוחה של כמון ומוסיפים מעט מלח. כשהתערובת טחונה, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מכינים את התבשיל: מטגנים בשמן זית את השום, הקישואים והתימין, מוסיפים את החומוס.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האריסה, רסק העגבניות והעגבניות הטריות עם חצי כוס מים.
  4. יוצקים את תערובת האריסה על הקישואים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה ומוסיפים את הכוסברה לפני ההגשה. ניתן להוסיף מעט לימון כבוש

 

תבשיל זוקיני באריסה ביתית, גרגירי חומוס וכוסברה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תבשיל זוקיני באריסה ביתית, גרגירי חומוס וכוסברה(צילום: ירון ברנר)

 

לחמעג'ון ברוקולי ותרד בסלסה קארי

המרכיבים:

לבצק:

1 ק"מ קמח

1 כפית סוכר

50 גרם שמרים

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

 

לתערובת ברוקולי תרד:

2 חבילות ברוקולי (אפשר גם קפוא)

1 חבילה של תרד טרי

2 בצלים חתוכים לקוביות

6 שיני שום

1 קופסה של קוביות גבינת פטה

1/2 כוס שמן זית

2 עגבניות חתוכות לקוביות

מלח, פלפל

1 כוס גבינה מוצרלה מגוררת

 

לסלסה קארי:

1 כוס חלב קוקוס

2 כפיות אבקת קארי

מלח, פלפל

1 פלפל צ'ילי (לא חייבים)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: ממסים את השמרים במעט מים עם הסוכר.
  2. בקערה שמים את הקמח, שמן זית ויוצקים למרכז את תערובת השמרים.
  3. לשים לתערובת אחידה ומוסיפים את המלח.
  4. בקערה משומנת מניחים את הבצק ומתפיחים כשעתיים, מכוסה במקרר.
  5. מחלקים את הבצק לעיגולים, משטחים ואופים כ-15 דק' בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
  6. מכינים את תערובת הברוקולי תרד: מטגנים במחבת את הבצל, הברוקולי והתרד עם שיני השום ומקררים.
  7. מוסיפים את הגבינות ומטבלים במלח פלפל.
  8. מכינים את הקארי: מרתיחים את חלב הקוקוס עד להסמכה, מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל והצ'ילי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  9. מכינים את המאפה: מניחים על הבצק את תערובת הברוקולי והתרד ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כחצי שעה.
  10. יוצקים על הצלחת מעט מהרוטב ומניחים עם המאפה.

 

לחמג'ון ברוקולי ותרד בסלסה קארי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לחמג'ון ברוקולי ותרד בסלסה קארי(צילום: ירון ברנר)

 

קציצות פראסה עם

 

המרכיבים: 

 

2 ראשי כרישה, פרוסים לטבעות 

2 צרורות בצל ירוק, חתוכים ומבושלים עד לריכוך, לאחר שצוננו

 

1 ק"ג בשר הודו טחון

4 שיני שום שלמות

1 כוס פירורי לחם

מיץ מ-2 לימונים

2 ענפי טימין

4 כוסות אפונה סינית שטופה

2 ביצים

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את ראשי הכרישה, הבצל הירוק ואת בשר ההודו במטחנת בשר.
  2. מערבבים בקערה את תערובת הבשר עם הביצים, המלח והפלפל ויוצרים קציצות בגודל אחיד (כ-20 קציצות).
  3. טובלים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית. מצננים.
  4. מטגנים בשמן זית את השום והתימין, מוסיפים לימון וכוס מים.
  5. מסדרים את הקציצות מעל לשום ולטימין ומפזרים באופן אחיד את האפונה הסינית מעל. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ללא מכסה.

 

קציצות פראסה של טורקים בשום, אפונה סינית ותימין (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קציצות פראסה של טורקים בשום, אפונה סינית ותימין(צילום: ירון ברנר)

 

מאפה ברוקולי ובצל

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

חבילת בצק עלים

ראש ברוקולי טרי או 2 חבילות ברוקולי קפוא

2 כוסות של בצלי שאלוט, חתוכים לחצאים

6 שיני שום מקולפות

4 כפות סוכר חום

כוס פירורי לחם פנקו (פירורי לחם יפנים)

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

2 ביצים קשות, חתוכות לקוביות

ביצה טרייה

1/2 כוס חמאה מומסת

 

6 קערות אלומניום חד-פעמיות בקוטר 6 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. קורצים 6 עיגולים של בצק עלים בעובי 3 ס"מ.
  2. במחבת ממסים את הסוכר ומוסיפים את בצלי השאלוט והשום עד לקבלת צבע זהוב, כ- 6 דקות.
  3. מוסיפים את הברוקולי, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פירורי לחם וביצים קשות.
  4. מורחים את תבניות האלומיניום בחמאה מומסת ומוסיפים את המילוי.
  5. מניחים עיגול של בצק עלים, מורחים בביצה ואופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
  6. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית לצלחת ומגישים.

 

טארט טאטן ברוקולי ובצלי שאלוט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טארט טאטן ברוקולי ובצלי שאלוט(צילום: ירון ברנר)

 

  • המתכונים באדיבות איתן מזרחי, שף מסעדת אי-זוגי 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מאפה ברוקולי ובצלי שאלוט
צילום: ירון ברנר
מומלצים