שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open

    שגר ושכח: קישים ופשטידות בצ'יק צ'ק

    הכי כיף לפתוח את המקפיא ולגלות שמתחבאות שם שלל הפתעות. 4 מתכונים קלים וכיפיים של קישים ופשטידות טבעוניות שמכינים בין רגע: פשטידת גזר וקישואים, קיש ברוקולי עם בצק טחינה, פשטידת פטריות ותפוחי אדמה וקיש מנגולד ירוק

    הימים הולכים ומתקצרים וכבר בשעות אחה"צ השמיים משחירים, כך שרבים מאיתנו יוצאים מהעבודה כשחושך מוחלט בחוץ. לפעמים השינויים הללו משפיעים על גופנו שחושב שבילינו שעות ארוכות בעבודה והוא זקוק לדלק שיחזיק אותו.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    פאסט-פוד בריא, יש דבר כזה

    גרנולה וטופו: תענוג למנוע דלקת

     

    בקיץ אנחנו יכולים להסתפק במשהו קליל לצהריים, להגיע הביתה כשעוד אור בחוץ וליהנות מארוחת ערב מושקעת. בחורף (או לפחות בתקופת שעון החורף) זה קצת יותר בעייתי ולכן אנחנו זקוקים לאוכל שיחמם אותנו, ימלא את הבטן ויגרום לתחושת שובע לאורך זמן.

     

    מה טוב יותר מפשטידה או קיש שמכילים מרכיבים מזינים ובריאים ומספיק לחמם אותה כדי ליהנות מארוחה משביעה שתחזיק אותנו עד שנגיע הביתה אחרי העבודה? אספנו עבורכם, מתוך מדור שני צמחוני, פשטידות וקישים שיגרשו את החושך מהבטן.

     

    אקספרס של פשטידה - פשטידת גזר וקישואים

     

    המרכיבים (לתבנית 20X30 ס"מ):

    4 קישואים

    3 גזרים

    2 כפות טחינה גולמית

    פלפל/מלח

    1/3 כוס שמן זית

    1/2 1 כוסות קמח תופח

    1 בצל לבן קצוץ

    צרור שמיר קצוץ

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את הבצל והשמיר דק. מגרדים בפומפייה את הגזרים והקישואים גס.
    2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים יחד.
    3. מרוקנים את תכולת הקערה לתבנית.
    4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-45 דקות.

     

    פשטידת גזר וקישואים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    פשטידת גזר וקישואים(צילום: ראובן אילת)

     

    קיש ברוקולי

    פשטידה בעלת טעם ומראה קלאסיים. במקום להוסיף חמאה עתירת שומן רווי וכולסטרול או מרגרינה עתירת שומן טרנס השתמשנו בטחינה שעושה את העבודה לא פחות טוב אך עשירה בסידן וברזל פי כמה וכמה.

     

    המרכיבים:

     

    לבצק:

    2 כוסות קמח (רצוי כוס אחת לפחות של קמח מלא)

    1/2 כפית אבקת אפייה

    כוס טחינה גולמית (רצוי מלאה)

    מלח לפי הטעם (בערך כפית)

    למלית:

    400 גרם ברוקולי

    300 גרם טופו (גוש)

    5 שיני שום

    3 כפות שמן

    כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים בתבנית משומנת.
    2. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים במעט מים כ-15 דקות עד להתרככות.
    3. טוחנים את הברוקולי המאודה עם שאר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. משטחים את תערובת הטופו והברוקולי על הבצק, מהדקים, ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.

     

    הצעות גיוון:

    • אם משתמשים בברוקולי קפוא, מספיק להשרותו למשך 5 דקות במים רותחים.
    • אפשר להחליף את הברוקולי בתרד, טרי או קפוא, ולהשרותו 5 דקות במים רותחים.
    • אפשר להוסיף לתערובת המלית גם 3 כפות שמיר קצוץ.
    • מומלץ להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים לבצק.

     


    קיש ברוקולי (צילום: סיגל בן דוד) 

     

    פשטידת פטריות ותפוחי אדמה

    המרכיבים: 

    1 בצל פרוס

    1 חבילת שמפיניון

    חופן עלי תימין ובזיליקום

    3 תפוחי אדמה

    מלח, פלפל

    100 גרם חמאה

     

    פשטידת פטריות ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    פשטידת פטריות ותפוחי אדמה(צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הבצל עד להשחמה.
    2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים למשך שעה על אש נמוכה.
    3. טוחנים במעבד מזון את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה.
    4. מוסיפים למעבד המזון את החמאה, עלי תימין ובזיליקום וקורט מלח/פלפל וטוחנים למשך דקה.
    5. מעבירים את הפירה לתבנית בגודל 30X20 ס"מ ו"מטביעים" את הפטריות, שלמות או חתוכות, במקומות שונים בפירה. מפזרים את הבצל המטוגן מעל.
    6. אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

     

    פשטידת מנגולד ותפוחי אדמה

     

    המרכיבים: 

    2 חבילות עלי מנגולד (עלי סלק)

    3 בצלים

    3 שיני שום

    6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים (במיקרוגל ל-20 דקות או במים חמים)

    3 כפות שמן

    2 כפות קרם קוקוס

    4 כפות קמח

    שן שום קצוצה

    מלח

    1/2 כפית פלפל

    1/4 כפית צ'ילי (לא חובה)

    1/4 כפית כמון

     

    פשטידת מנגולד ותפוחי אדמה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    פשטידת מנגולד ותפוחי אדמה(צילום: ראובן אילת)

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים שן שום ומטגנים מעט.
    2. שוטפים וחותכים באופן גס את המנגולד, מבשלים עם כוס מים למשך כרבע שעה, לאחר מכן מסננים את המים וטוחנים בבלנדר. מוסיפים כף קמח, שן שום, חלב קוקוס, פלפל, צ'ילי ומלח לפי הטעם.
    3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את השמן, 3 כפות קמח, שן שום ומלח.
    4. משטחים את הפירה בתבנית, מניחים מעליו שכבה של בצל מטוגן ומעליה את תערובת המנגולד.
    5. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך 40 דקות.

     

  1. בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי  

  2. לכל הטורים של שני צמחוני  

     


     


  3.  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים