שתף קטע נבחר

אזהרה: מכשירי אדים עלולים לגרום זיהומים קשים

בעקבות דיווחים שהתקבלו לאחרונה מזהיר משרד הבריאות כי מכשירי האדים הקרים, הנפוצים בשימוש בחדרי ילדים, עלולים להפיץ את חיידק הלגיונלה, הגורם לדלקת ריאות קשה וקטלנית. כך תפחיתו הסיכון

סכנה במכשירי אדים קרים: לאחרונה הגיעו למשרד הבריאות דיווחים על נוכחות החיידק לגיונלה במכשירים. מדובר בחיידק הגורם לדלקת ריאות קשה וזיהומים חמורים. במשרד הבריאות קוראים לחטא היטב את המכשירים ולהשתמש רק במים רתוחים שצוננו.

 

עוד על מחלות חורף בערוץ הורים :

חזרה לגן - ולמחלות: 5 עצות לחיזוק מערכת החיסון

לחוצים מהחום של הילד? אל תזדרזו לתת תרופה

איך לטפל בדלקות אוזניים בילדים - בלי תרופות  

 

מחלת הלגיונרים הינה דלקת ריאות קשה הפוגעת בעיקר בקשישים, חולים מדוכאי חיסון וחולים במחלות דרכי הנשימה ומחלות כרוניות שונות. המחלה נגרמת על ידי החיידק "לגיונלה", המצוי במערכות מים, ביניהן גם מי שתייה, אשר מתרבה במים עומדים חמים או חמימים - ובמיוחד בנוכחות אבנית ומשקעים.

 

החיידק נקרא כך על שום הזיהום הראשוני שתואר בשנת 1976, כאשר בכנס של הלגיון האמריקני בבית מלון בפילדלפיה נדבקו בחיידק רבים מהמשתתפים. בהמשך התברר כי החיידק מזהם גם מערכות של מיזוג אוויר. ההדבקה מתרחשת עקב שאיפה של תרסיס מים המכיל את החיידק, אך לא באמצעות שתיית המים.

 

לאחרונה דווחו בארץ ובעולם מקרי הדבקה במחלת הלגיונרים בילדים ובתינוקות עקב שימוש במכשירי אדים קרים. המקרה האחרון שתואר בישראל התרחש בחודש מרץ האחרון, לאחר שתינוק בן מספר חודשים מהעיר רמלה נפטר מהחיידק.

 

התינוק אושפז לראשונה בבית החולים אסף הרופא ובבדיקות השתן שלו אותרו שרידים של החיידק. הוא חובר למכונות הנשמה ביחידה לטיפול נמרץ ובהמשך גם למכונת לב-ריאה, אולם לאחר עשרה ימים מת ממחלתו. עדיין לא ברור אם הוא נדבק ממזגן או מרסיסי מקור מים אחר.

 

מכשירי אדים קרים מצויים בשימוש נרחב בקרב הציבור, בפרט בתקופת החורף ובזמן מחלות בדרכי הנשימה. כחלק מפעולתם התקינה מכשירי האדים מפיצים תרסיס אשר מקורו במי המילוי של המכשיר, ובנוכחות חיידקי לגיונלה במים פעולה זו עלולה לגרום להדבקת בני הבית.

 

לאור המקרים המדווחים בארץ ובעולם, ולקראת עונת החורף, קורא משרד הבריאות לציבור לנקוט באופן שגרתי בפעולות הבאות:

 

אחת ליום: לרוקן, לנגב ולייבש את המכשיר ולמלאו רק במים רתוחים שצוננו.

 

אחת לשבוע: ניקוי יסודי של פנים המכשיר בחומר מתאים וייבוש.

 

אחת לעונה: ניקוי יסודי וייבוש המכשיר לפני ואחרי אחסון.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מכשיר אדים. להחליף מים מדי יום
צילום: shutterstock
מומלצים