שתף קטע נבחר

"סמול טוק 2": המרואיינים עושים את העבודה

יונתן ריגר הוא לא גדול המראיינים, ובדרך כלל לא חורג מהידוע - אבל דווקא החוליה החלשה הזו הופכת ליתרון הגדול של "סמול טוק", תוכנית ראיונות שכיף לסגור איתה את הלילה

עולם הבידור התרחב בעשור האחרון לממדים כמעט בולמיים. פריחת האינטרנט מצד אחד וריבוי הערוצים מצד שני גרמו לצפיפות של במות, מה שאומר שידוען אטרקטיבי שבוחר להתראיין רק צריך לעפעף בחן, ומיד יכרעו למרגלותיו כמה גופי תקשורת ויפתחו לו מיקרופון.

 

אל מול הגודש הזה, קבוצת האיי-ליסט של סלבריטאי ישראל לא בהכרח ממהרת להתרבות. התוצאה - לא הרבה מרואיינים מבוקשים, מול אינסוף פלטפורמות שמשתוקקות אליהם. הסיטואציה הזאת שינתה קצת את סדרי העדיפויות בכל מה שקשור בבחירת מראיינים לתוכניות אירוח - כבר לא מספיק להיות מראיין טוב, צריך להיות זה שיביא את המרואיינים הנכונים, שישתכנעו לשפוך את הקישקע דווקא אצלו.

 

יונתן ריגר ושפרה קורנפלד. חבר של הסלבס (צילום: סלי פטל) (צילום: סלי פטל)
יונתן ריגר ושפרה קורנפלד. חבר של הסלבס(צילום: סלי פטל)
 

מראיין לא פולשני

בנישה הזו, יונתן ריגר ("סמול טוק", HOT בידור ישראלי, ימים א'-ד' ב-22:30) פורח. כבוגר גל"צ ובן-של (שימי ריגר), שגם רץ על המסלולים אצל גיא פינס וב"חדשות 2", ריגר מתחזק חטיבת קשרים מרשימה. העונה השנייה של "סמול טוק" בהנחייתו, פודה את הקופונים שצבר ריגר במהלך הקריירה שלו, ועל הדרך הוא מחזק את המותג שלו - מראיין לא פולשני, לא מאיים, אחד שלא יישב על הנקודה אם תרמוז לו בעדינות שזה לא מתאים. חבר של סלבס. המרואיינים שלו מרגישים בנוח להגיע אליו לאולפן, הם סומכים עליו שיהיה בסדר.

 

יונתן ריגר וליאור נרקיס. איפה הקונספט? (צילום: סלי פטל) (צילום: סלי פטל)
יונתן ריגר וליאור נרקיס. איפה הקונספט?

 

זה אולי היתרון הכי גדול של "סמול טוק", שגם מחפה על העובדה שריגר הוא לא בדיוק מראיין גדול. למרות שהפורמט ממש מתחנן לראיון עמוק יותר, ריגר הוא בעיקר מישהו לרוץ איתו לאורך ערך הוויקיפדיה של המרואיין, תוך שהוא מסמן V על נקודות מסוימות, שלרוב נטחנו כבר בראיונות עבר (אינסידנט הסמים של האחים של מירי בוהדנה, עפר שכטר מתמודד עם המוות של אמו).

 

אולי גם העובדה שהפורמט נעדר קונספט ממוקד יותר (הקונספט הנוכחי הוא חייו של המרואיין) מקשה על ריגר לחתור לכיוון כלשהו. אז הוא משוטט במרחבים העצומים של התחקיר, יורה מדי פעם משהו לשטחים הפתוחים, מנסה לחלץ כותרות בדרכו הפולנית מעט ("תמיד חלמת להיות כלה?", "מה מושך בגבר בן 60?", "ההצלחה שינתה אותך?"), או ממריץ את המרואיינים בלי עודף אלגנטיות לחזור על מה שאמרו בתחקיר ("אמרת ש...").

 

גם מירי בוהדנה מגיעה ל"סמול טוק". כיף ללכת לישון אחרי זה (צילום: סלי פטל) (צילום: סלי פטל)
גם מירי בוהדנה מגיעה ל"סמול טוק". כיף ללכת לישון אחרי זה

 

"סמול טוק" היא פלטפורמה מצוינת וחשובה. למעט "פסקול חיי" בערוץ 24, אין היום תוכנית ראיונות שמאפשרת ליוצרים מעניינים בעולם הבידור לבקר

במרחב שבו יתנו להם יותר מחמש דקות לקדם את עצמם כמוצר, ויאפשרו להם לחשוף את עצמם כבני אדם. האולפן מעוצב נהדר, בלי יותר מידי גירויים, מינימליסטיות שמאפשרת לשקוע בראיון בלי הסחות דעת.

 

בחירת המרואיינים של ריגר מצויינת - אנשים ורבליים, רהוטים, מודעים מאוד, שיודעים לפעמים לפנק את השיחה בעומק שריגר מתחמק ממנו. כשמשחררים אותם מול האישיות הבסך הכל נעימה ולא מאיימת של המראיין, "סמול טוק" היא אופציה לא רעה לסגור איתה את הלילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סלי פטל
יונתן ריגר וגלית גוטמן. עולם הבידור מתרחב
צילום: סלי פטל
לאתר ההטבות
מומלצים