שתף קטע נבחר

ושכולם יקפצו: סלטים חמים של שאול בן אדרת

בואו נשים את הקלפים על השולחן: ירקות זה לא הדבר הכי משביע בעולם. שאול בן אדרת חושב אחרת ומביא לפניכם 6 מתכוני סלטים חמים שיסגרו לכם את הרעב בכיף: סלט ירוק-לבן, קישואים צלויים, מיקס פטריות ועוד

סלטים חמים הם פתרון מושלם וקל להכנה, שנותן תחושת שובע כשנמאס סתם לכרסם ירקות.

המנות שלפניכם מתאימות להשתלב כתוספת למנה עיקרית ולפעמים יכולות להוות ארוחה מלאה בתוך דקות. נסו ולא תתאכזבו.

 

עוד בערוץ האוכל:

טוסט בצרפתית: חיים כהן מכין פרנץ' טוסט

מסע בין טורטיות

מהצפון באהבה: שגרירת דנמרק מבשלת לחג המולד 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

"ירוק ולבן" - סלט מוקפץ של ברוקולי וכרובית

פינוק מיוחד למי שתמיד בדיאטה. שילוב מוצלח של כרובית וברוקולי, בתיבול של לימון כבוש שמקפיץ את טעמן של התפרחות הפריכות.

 

מרכיבים ל-2 מנות:

1 כוס תפרחות קטנות של כרובית

1 כוס תפרחות קטנות של ברוקולי

1 גבעול כרישה פרוס דק לטבעות

10 שיני שום

15 זיתי טאסוס מגולענים

4 ענפי טרגון

4 כפות לימון כבוש (מחית או פרוס)

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הכי פשוט שיש: מקפיצים את כל המרכיבים במחבת על אש גבוהה למשך כ-4 דקות ומגישים חם.

 

מיקס פטריות עם שום, טימין ושמן זית

קלאסיקה מנצחת שכל שילוב של פטריות הולך. מקפיצים, מתבלים ומגישים חם.

 

מרכיבים ל-2 מנות:

1 כוס של פטריות יער

1 כוס של פטריות שמפיניון קצוצות

1 כוס של פטריות פורטובלה פרוסות

1 כוס של פטריות שימאגי

6 ענפי טימין

6 שיני שום פרוסות

3 כפות של שמן זית

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את כל המרכיבים במחבת עם שמן זית למשך 3 דקות על אש גבוהה ומגישים חם.

 

"אדום לבן" עם נבטים עבים וטריאקי

סלט אסייתי מרענן שרק משתדרג כאשר מקפיצים מעט את כל המרכיבים במחבת.

 

מרכיבים ל-2 מנות:

רבע כרוב אדום חתוך לפלחים עבים

רבע כרוב לבן קצוץ דק

1 כוס של נבטים עבים

20 עלי נענע

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 כפות בוטנים קלויים מלוחים קצוצים

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן הכנה:

  1. במחבת עם שמן זית חם מטגנים וצורבים את הכרוב האדום כשלוש דקות. מוסיפים כרוב לבן, נבטים, ג'ינג'ר ונענע.
  2. מקפיצים כדקה נוספת, מוסיפים את הטריאקי ומבשלים דקה נוספת.
  3. מתבלים במלח ופלפל. מוזגים לקערות הגשה.מפזרים מעל בוטנים קצוצים ומגישים חם

 

עגבניות שרי עם גרגירי חומוס

ורסיה חמה עם טוויסט ים תיכוני לסלט עגבניות שרי הקלאסי. מומלץ להגיש כתוספת לצד נתח דג או בשר

ואפילו בתוך פיתה טרייה עם תועפות טחינה מעל.

 

המרכיבים:

10 יחידות עגבניות שרי חצויות

10 יחידות עגבניות שרי צהובות חצויות

10 יחידות עגבניות שרי זברה חצויות

1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות

1 כוס של חומוס גרגירים מבושלים

5 גבעולים של בצל ירוק חתוך באורך 3 ס"מ

1 פלפלון צ'ילי

2 כפות שמן זית

2 כפות טחינה גולמית

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים במחבת את כל המרכיבים ללא הטחינה כשלוש דקות על אש גבוהה.
  2. מתבלים במלח ופלפל מוזגים לצלחת הגשה. מטפטפים מעל טחינה גולמית.
  3. מגישים חם

 

קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ואגוזים

זהו הבסיס לרביולי שמהווה סלט חם וטעים כשלעצמו.

 

מרכיבים ל-2 מנות:

1 כוס של בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

1 כוס של פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות

1 כוס של פטריות שימאג'י

20 יחידות אגוזי מלך

1 כף של נענע קצוצה

2 כפות של שמן זית

2 כפות של סילאן

2 כפות של מיץ לימון

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת עם שמן זית חם מקפיצים קוביות בטטה כ-5 דקות עם לריכוך.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כשתי דקות נוספות.
  3. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

 

קישואים צלויים בטחינה ושמנת חמוצה

הקישוא ירק די אפרורי בטעמו, אך כשקולים אותו הוא מקבל חיים חדשים ומזכיר בטעמו את החציל עד כדי כך שלפעמים אנשים ממש מבלבלים ביניהם.

 

טיפ: כשאין חצילים טובים בשוק אני מכין את הסלט הזה מקישואים .

 

מרכיבים לשתי מנות:

4 קישואים בינוניים

4 כפות של שמנת חמוצה

2 כפות טחינה גולמית

1 כף של שמיר קצוץ

2 כפות מיץ לימון

2 כפות צנוברים קלויים

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הקישואים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך 15 דקות עד שמשחים ונעשה רך.
  2. מוציאים את הקישואים מהתנור. מקלפים את קליפת הקישוא ומועכים.
  3. מוסיפים שמנת חמוצה, טחינה, שמיר ולימון
  4. מתבלים במלח ופלפל.מפזרים מעל שמן זית וצנוברים ומגישים חם.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
נבטים עבים עם כרוב
צילום: ירון ברנר
מומלצים