שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

סוף עידן הנסיכים. מרידור ובגין מחוץ לכנסת

"לא ימניים מספיק": מצביעי הליכוד השאירו את שני השרים במקומות לא-ריאליים. מרידור הוזכר כמי שהגן על בג"ץ ופגע בשאיפות הימין בכל הנוגע להתנחלויות ולמאחזים הבלתי-חוקיים

שלושה שרים משלמים את המחיר ולא נכללים במקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת ה-19: תוצאות הפריימריז לבחירת רשימת מפלגת השלטון קבעו הערב (יום ב') כי השרים בני בגין, דן מרידור ומיכאל איתן נדחקו למקומות הנמוכים ולמעשה קבעו כי תם העידן של מה שהוגדר בליכוד המסורתי "הנסיכים", הדור השני לפעילים רביזיוניסטים ואנשי המחתרות. מקורבי מרידור סירבו להגיב על התוצאות והביעו אכזבה קשה מאוד. "אנחנו נישן לילה אחד על התוצאות ונעביר התייחסות מסודרת", אמרו.

 

בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet

 

הפריימריז בליכוד: דיווחים נוספים ב-ynet

מנצחי הליכוד: הח"כים הימנים שמצפים לתיקים

מילוא: מנחם בגין היה עצוב מאוד. זה לא הליכוד

  

כבר במאי האחרון אמרו בכירים בליכוד כי ההערכה היא שבאגף הימני של תנועת הליכוד ינסו לסגור חשבונות עם השרים מרידור ואיתן משום שלא היו "ימניים מספיק" בתקופת כהונתן של הכנסת והממשלה הנוכחיות. מרידור ואיתן הוזכרו בקרב אנשי האגף כמי שהגנו על בג"ץ ופגעו בשאיפות אנשי האגף הימני בכל הנוגע להתנחלויות ולמאחזים הבלתי-חוקיים.

 

מרידור עורר לא פעם תגובות זועמות בעקבות אמירות שונות ועמדות שלא תאמו את אנשי האגף הימני. בנובמבר בשנה שעברה התייחס מרידור לשתי הצעות חוק שנויות במחלוקת שנגעו לבית המשפט העליון ואמר כי "אנחנו בתוך גל של חקיקה לא טובה, שצריך למנוע אותה. אני עושה את מה שאפשר וחלק נעצר. אנחנו בתהליך שחייבים לשנות".

 

שילמו את המחיר: איתן, מרידור ובגין (צילום: באדיבות דוברות הליכוד) (צילום: באדיבות דוברות הליכוד)
שילמו את המחיר: איתן, מרידור ובגין(צילום: באדיבות דוברות הליכוד)

 

דרמות ותהפוכות בליכוד. גני התערוכה, הערב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דרמות ותהפוכות בליכוד. גני התערוכה, הערב(צילום: מוטי קמחי)

 

על השאלה מדוע הוא נשאר בליכוד, השיב אז מרידור כי "הרוב הגדול של ההצעות לא עבר. בינתיים, מעט מאוד עובר. אם אני לא אהיה שם, מה יקרה?" מרידור ציין עוד כי הקו שלו אפיין את הליכוד בהנהגת מנחם בגין, וכי צריך להיאבק במגמות החדשות: "אני חושב שבינתיים בסך הכול יש מאבק שחלקו מצליח".

 

מרידור, 65, הוא בנו של אליהו מרידור, שהיה חבר כנסת מטעם תנועת החרות וגח"ל. הבן, עורך דין במקצועו ואב לארבעה ילדים, נבחר לראשונה לכנסת ב-1984. הוא כיהן בעבר כמזכיר הממשלה של מנחם בגין ויצחק שמיר, ומילא שורה של תפקידים בכירים בממשלות קודמות, בהם שר האוצר, שר המשפטים ועוד.

 


 

השר בני בגין שקל בחודשים האחרונים לפרוש מהחיים הפוליטיים לאחר שהכריז כי הגיע לקדנציה אחת בלבד, אולם לאחר לחצים והתלבטויות הוא הודיע באוקטובר לראש הממשלה בנימין נתניהו כי יתמודד לבסוף בפריימריז. החלטתו להתמודד התקבלה בעקבות מכבש לחצים שהפעילו עליו ראש הממשלה ויו"ר הכנסת ראובן ריבלין. בגין, בן 69, נשוי ואב לשישה ילדים, הוא בנו של ראש הממשלה לשעבר מנחם בגין. משמש כיום כשר בלי תיק וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני. הוא נבחר לראשונה לכנסת ב-1988, וכיהן בעבר כשר המדע.

 

השר מיכאל איתן היה היחיד שיצא בגלוי נגד האיחוד שיצרו נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, לריצה ברשימה משותפת בבחירות הקרובות תחת הכותרת "ישראל ביתנו". איתן טען שמדובר במכירת חיסול של תנועת הליכוד. "זו פגיעה בדמוקרטיה הישראלית", אמר. ראש הממשלה התקשר לאיתן אחרי הודעת האיחוד ואמר לו כי "אם רוצים לחזק את המשילות, צריכים ללכת לזה". איתן השיב: "כדי ללכת ביחד צריך מצע משותף. אנחנו נחשבים בעיני ליברמן כפיינשמקרים".

 

בתגובה לתוצאות בפריימריז פרסם השר איתן הודעה ובה קיבל את דין הבוחר: "שמונה פעמים רצופות קיבלתי את תוצאות הבחירות המוקדמות, כשנבחרתי לייצג את הליכוד. הפעם חברי הליכוד החליטו אחרת, ואני מקבל את החלטתם".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אומר שלום לליכוד? מרידור
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים