שתף קטע נבחר

"תרגיל מופז" נכשל, קדימה פוצלה: 7 עברו ללבני

יו"ר קדימה החליף את שיבוץ חברי הכנסת בוועדת הכנסת, אבל לא הצליח למנוע את פילוג קדימה ואת מעברם של 7 ח"כים עם התקציב ל"תנועה". בכנסת הסביר יואל חסון את המהלך: "בוחרי קדימה רצו את לבני, הם רוצים אותה עכשיו - והחלטנו לתת להם"

פיצול קדימה הושלם: ועדת הכנסת אישרה הערב (יום ב') את בקשתם של שבעה חברי כנסת להתפצל מסיעת קדימה ולעזוב למפלגה החדשה של ציפי לבני, "התנועה". 6 ח"כים תמכו בפילוג, 4 התנגדו ויו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין, נמנע. לדיון הגיעו בין היתר יו"ר הכנסת ראובן ריבלין והיועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון. מטעם קדימה הגיעו פעילי שטח מרכזיים שהשמיעו קריאות ביניים רבות נגד הח"כים המבקשים לפרוש.

 

עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet

 

מוקדם יותר החליט יו"ר קדימה, ח"כ שאול מופז, להחליף את שיבוץ חברי הכנסת לקראת הדיון בוועדה כדי לסכל את הפיצול - אך הניסיון כשל. בנוסף, אישרה הוועדה לח"כ חיים אמסלם להכריז על עצמו כפורש מש"ס. אמסלם ירוץ בבחירות לכנסת תחת מפלגת "עם שלם" שהקים. בנוסף אושרה התפלגותו של ח״כ טלב א-סנע מסיעת רע"מ-תע"ל. א-סנע הודיע כי ירוץ ברשימה עצמאית בבחירות לכנסת ה-19. לעומת זאת, הוועדה דחתה את בקשתה חברת הכנסת יוליה שמאלוב-ברקוביץ' לפרוש מקדימה. שמאלוב ברקוביץ' התמודדה בפריימריז בליכוד ודורגה במקום ה-41.

 

אחד משבעת חברי הכנסת שחתמו על הבקשה לעזוב את קדימה, ח"כ יואל חסון, אמר בוועדה כי "הערב הזה לא פשוט, החודשים האלה לא פשוטים. זה לא קל לי ולחבריי המיועדים להתפלג. בוחרי קדימה רצו אז את ציפי לבני והם רוצים אותה גם גם עכשיו, ואנחנו החלטנו לתת לה".
חברי הכנסת שעזבו את קדימה

חברי הכנסת שעזבו את קדימה
מאיר שטרית פרש למפלגת לבני, "התנועה"
יואל חסון פרש לטובת לבני
שלמה מולה פרש לטובת לבני
אורית זוארץ פרשה לטובת לבני
מגלי והבה פרש לטובת לבני
רחל אדטו פרשה לטובת לבני
רוברט טיבייב פרש לטובת לבני
נחמן שי פרש למפלגת העבודה
נינו אבסדזה פרשה למפלגת העבודה
יוליה שמאלוב-ברקוביץ' עזבה לליכוד. פרישתה לא אושרה
אריה ביבי עזב לליכוד
אבי דיכטר עזב לליכוד
רוחמה אברהם פרשה מהכנסת
עתניאל שנלר לא מתכוון להתמודד בכנסת הבאה

 

ח"כ חסון, שהחתים על בקשת העזיבה את חברי הכנסת אורית זוארץ, רוברט טיבייב, רחל אדטו, מגלי והבה, שלמה מולה ואתמול גם את מאיר שטרית, פנה לחברי הוועדה וביקש את תמיכתם: "אנחנו מבקשים שיתנו לנו להתפצל. כל מה שיקרה פה יעמוד למבחן הציבור כי אנחנו ערב בחירות. לא עשינו את זה באמצע קדנציה ולא עבור תפקידים בממשלה".

 

ח"כ רונית תירוש. נשארת בקדימה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ רונית תירוש. נשארת בקדימה(צילום: גיל יוחנן)

  

יו"ר הכנסת ריבלין אמר בוועדה: "החוק קבע ששבעה אנשים יכולים להקים להם סיעה, התנאי המספרי היה היחידי. הועדה צריכה לשאול עצמה האם היא יכולה לקבל החלטה שונה כשני אנשים שונים מבקשים פיצול". היועץ המשפטי ינון לא התנגד לבקשת הח"כים להתפלג: "שיקול הדעת בעניין זה מצומצם בהיקפו. המחוקק הכיר כי לא יהיה נכון לכלוא חברי כנסת בסיעה שהם אינם רוצים עוד להיות בה".

 

בקדימה ביקשו שהח"כים המתפצלים יקחו עימם את החובות היחסיים של הסיעה. בקדימה טענו כי החובות של המפלגה כיום עומדים על סך של 38 מיליון שקלים ולכן ביקשו במפלגתו של שאול מופז לחלק את הסכום במספר חברי הכנסת המכהנים ולצמצם את הסכום שיקחו איתם. במהלך היום ניסו אנשי היו"ר מופז למנוע את הפילוג, אולם ללא הצלחה.


פורסם לראשונה 03/12/2012 19:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ח"כ חסון בוועדת הכנסת
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הכנסת ריבלין, הערב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים