שתף קטע נבחר

דליה איציק פורשת מהחיים הפוליטיים

אחרי 20 שנה: אחת מחברות הכנסת הוותיקות, שכיהנה גם כיו"ר הכנסת ומילאה את מקומו של נשיא המדינה, החליטה לפרוש מהחיים הפוליטיים ונימקה: "המרכז והשמאל מפוררים בגלל טונות אגו". גם הח"כים רוני בר-און ויעקב אדרי פורשים

מערכת הבחירות לא מפסיקה לספק הפתעות: דליה איציק, אחת הפוליטיקאיות הוותיקות בישראל ומי שכיהנה כיו"ר הכנסת וממלאת מקום נשיא המדינה, פורשת הבוקר (יום ד') מהחיים הפוליטיים. "לצערי בשל טונות אגו המרכז והשמאל מפוררים והיכולת להשפיע בעיתוי הזה קטנה ולכן אני לוקחת פסק זמן", היא אמרה ל-ynet, ביום של המשך הפרישות מהמפלגה שהייתה הגדולה בכנסת.

 

עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet

כל החדשות הכי חמות - גם בעמוד הפייסבוק

 

איציק הסבירה: "אני לוקחת פסק זמן מהחיים הציבוריים. אני לא עוזבת אותם. אני אהיה לידם. לצערי הרב בחודשים האחרונים ניסיתי בעמל רב ובמאמצים גדולים לחבר ולאחד את הכוחות. חשבתי שבעת הזו אהוד אולמרט היחיד שתחת כנפיו אפשר היה להוביל את מדינת ישראל לאותם מקומות שחשוב שהיא תגיע אליהם".

 

איציק כיו"ר הכנסת לצד נשיא המדינה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
איציק כיו"ר הכנסת לצד נשיא המדינה(צילום: גיל יוחנן)

 

"הפעילות הפרלמנטרית בכנסת הייתה חשובה לי", הוסיפה. "היה לי כבוד גדול למלא תפקידים בכירים בישראל. אני אוהבת את המדינה, היא חשובה לי, ואמשיך לעקוב מקרוב אחר העניינים".

 

איציק, בת 60 ואם לשלושה, החלה את דרכה הפוליטית במפלגת העבודה, ונבחרה לכנסת עם עלייתו של רבין לשלטון ב-1992. בממשלת אהוד ברק ב-1999 מונתה לשרה לאיכות הסביבה, ואחרי עליית שרון מונתה לשרת התמ"ת ובהמשך לשרת התקשורת. עם ה"מפץ הגדול" ב-2005 הצטרפה לשרון בקדימה, ואחרי הבחירות ב-2006 מונתה לאישה הראשונה שמכהנת כיו"ר הכנסת. בעקבות חקירתו ונבצרותו של הנשיא משה קצב, שבהמשך הורשע באונס, כיהנה איציק כממלאת מקומו למשך קרוב לשנה.

 

בפריימריז בקדימה לפני בחירות 2009 הגיעה איציק למקום הראשון, אך מפלגתה נותרה באופוזיציה והיא נותרה יו"ר הסיעה וחברת כנסת מן המניין. בבחירות האחרונות לראשות התנועה סירבה לתמוך פומבית בלבני או במופז.

 

איציק לא לבד

גם ח"כ רוני בר-און, יושב ראש וועדת חוץ וביטחון, הודיע ליו"ר המפלגה שאול מופז על פרישתו מהכנסת. ברקע החלטתו של בר-און, מהח"כים הוותיקים והבולטים של קדימה, מצבה העגום של המפלגה בסקרים.

 

בר-און (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בר-און(צילום: גיל יוחנן)

 

בר-און מכהן בכנסת מאז 2003, והיה שר האוצר, שר הפנים, שר התשתיות הלאומיות ושר המדע. הוא נפגש עם מופז ואמר לו כי ימשיך לתמוך בקדימה ויטול חלק פעיל במערכת הבחירות הקרובה ככל שיתבקש.

 

גם השר לשעבר יעקב אדרי העביר למופז החלטה דומה, והוא מצדו מסר כי החלטתו לא קשורה למצב המפלגה בסקרים. בהודעה שפרסם ציין אדרי כי "החלטתי לפרוש מהחיים הציבוריים אחרי מילוי שורה של תפקידים ציבוריים, בהם שר הבריאות, שר הקליטה, השר לפיתוח הנגב והגליל והשר המתאם בין הממשלה לכנסת. הרגשתי תחושת מיצוי והחלטתי לפרוש מהכנסת.

 קדימה אכן מצויה במצב קשה בסקרים אולם החלטתי אינה קשורה לזה. כבר לפני חודש בשיחותיי עם ראש המפלגה, הודעתי לו שאין לי כוונות להמשיך לכנסת הבאה".

 

חברי כנסת בסיעת קדימה סיפרו הבוקר כי במפלגה שורר מתח רב על רקע מצבה העגום בזירה הפוליטית. האווירה הקשה נובעת בעיקר מהעובדה שהמדורגים מעבר למקום החמישי יהפכו ככל הנראה למועמדים במקומות לא ריאליים ברשימת המפלגה לכנסת ה-19. בסביבתו של מופז אמרו היום כי אם איציק הייתה נשארת בחיים הפוליטיים, היא לא הייתה מדורגת במקום גבוה ברשימה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי וקנין
פורשת: איציק
צילום: דודי וקנין
פורש: אדרי
צילום: ירון ברנר
מומלצים