שתף קטע נבחר

רשמים מארט באזל

סיכום אירועי יריד האמנות ארט באזל, חגיגות אחרונות של חנוכה, ביקור השר דני איילון ועוד אירועים במיאמי

פסטיבלי חנוכה

רבים ניצלו את מזג האוויר הנאה וחגגו את חג החנוכה בפארקים, בבתי הכנסת ובמרכזים היהודים. בבית הספר "הילל" התקיים הפנינג לכל הקהילה לכבוד חג החנוכה. הנוכחים נהנו מסופגניות לביבות ומתקנים ממשחקים מתנפחים משירת המקהלה והבוגרים השתתפו במשחק בינגו נושא פרסים. חסידי חב"ד, נראו כשהם נוסעים במכוניות שעליהן התנוססו חנוכיות ענק, כשהן מנגנות מוזיקה שנשמעה למרחוק. במיאמי ביץ השתתפו מאות אנשים, שהגיעו עם משפחותיהם אל המרכז הקהילתי, שם ציינו את פסטיבל חנוכה השישה עשר במספר. בבית הכנסת בני ספרדים "שערי שלום" מלאו חברי הקהילה את הפארק הצמוד לבית הכנסת, שם נהנו הילדים ממופעי קוסמות, מרוץ מכשולים, שעשועים, פרסים ומוזיקה של התקליטן שי. בחב"ד שבקנדל, התקיימה חגיגת בר בי קיו חנוכה למשפחות, בבוקה ראטון נהנו המשפחות מגארי גודמן, בהופעתו וחגיגה בנוסח קרנבל, בפארקלנד התקיים קרנבל חנוכה בסגנון ספורטיבי. במרכז הקהילתי היהודי שבצפון מיאמי ביץ, היה מופע תיאטרון בובות והילדים נהנו מהכנת שמן עם הרב ג'י. ומופע של ילדי תיאטרון ג'י קאט. בסאני איילנד התקיים פסיטבל חנוכה המסורתי עם תזמורת, דוכני הפעלה ומתקנים מתנפחים. בכל הפנינג התקיים טקס הדלקת החנוכיה וכמובן לא פסחו על הלביבות והסופגניות. בבית הכנסת בית תורה חגגו חנוכה תחת הכוכבים עם שירת מקהלת בית הספר. כל ההכנסות נתרמו לבית החולים לילדים במיאמי. טמפל ג'ודיאה שילבו את חגיגת חנוכה עם ארט באזל. ביום ראשון הגיעו מוזמנים רבים של הקונסוליה לגלריית הורייזן להדליק נר שני של חנוכה עם סגן שר החוץ לשעבר דני איילון, ונהנו מתצוגה מרהיבה של אומנות ישראלית בארט באזל. בבית הכנסת "מגן דוד" אירגן הרב מנדי חרותי, חגיגת חנוכה בה השתתף הקונ"כל חיים שחם, הנוכחים נהנו ממוזיקה של שי מההצגה "מרק הכפתורים" וממבחר שעשועים לחנוכה ובר.בי.קיו.

 

ליאון אגמי מדליק נר חנוכה בפרלמנט

 

 

יום הולדת לפרלמנט

חברי "פרלמנט הריביירה" חגגו מסיבת חנוכה משולבת בציון מלאות שבע שנים להווסדו של "פרלמנט הריביירה. מעל מאתיים חברי הפרלמנט נשותיהם ואורחים הגיעו במוצאי שבת למועדון - אולם אירועים "בריזה", שם נהנו מאירוח של הבעלים בועז טפר, ממיסדי הפרלמנט. האולם קושט בטוב טעם כיאה לסגנון האלגנטי של המסיבה שנערכה כנשף לכל דבר. אורית ודורון פייגלמן עמלו ימים כלילות להצלחת הערב וזכו לשבחים רבים. בחלק האומנותי התקליטן רון עוז מסטודיו "כולם" הופעה מדהימה של זמרת האופרה המחוננת ביאנה פינצ'וק בת התשע, שני זוגות רקדנים אשר הרקידו את האורחים, טקס הדלקת נר ראשון של חנוכה על ידי חבר הפרלמנט ליאון אגמי, ולאחריו נאום של הנשיא אמנון גרשוני שהזמין את כל חוגגי יום ההולדת לחתוך את עוגת יום ההולדת של הפרלמנט. המדור שולח ברכת מזל טוב!

 

חוגגי יום ההולדת חוגגים את עוגת פרלמנט הריביירה

 

 

רון עוז והרקדנים מסטודיו "כולם"

 

 

זמרת האופרה המחוננת ביאנה פינצ'וק בת התשע

 

 

הצלחתה של עו"ד נירה שפר

בשבוע שחלף זכתה עורכת הדין נרה שפר, המתמחה בענייני הגירה, להכרה מיוחדת כאשר זכתה בפרס עורכת הדין לענייני הגירה, המצטיינת בדרום פלורידה. נרה, רעייתו של יועץ ההשקעות יזהר שפר, זכתה לחשיפה רבה בכלי התקשורת הכתובה והאלקטרונית כאשר הובילה את נושא חנינת סטודנטים שהועמדו בפני גירוש, היא טפלה במספר מגישי בקשה והגיעה עימם עד לבתי המחוקקים בוושינגטון. השבוע זכתה נרה לתשבחות רבות על מסירותה הרבה.

 

 

כוכב נולד

המפיק ירון נתיב, בעל סטודיו לצילום "קלוז אפ סטודיו" אירגן מסיבת חנוכה גרנדיוזית לבלייני הקהילה הישראלית. בתוכנית: הדלקת נרות, הופעה של הזמרים בוגרי כוכב נולד - ירון רמתי, הזמר אור חמרי- מהתכנית " דה וויס", שירקידו וישמחו את האורחים יחד עם הזמיר המקומי מאור גולן, פרטים ראה מודעה.

 

איציק יוניס מארח את כוכבי הזמר המזרחי. לירון רמתי, אור חמרי, מאור גולן

 

 

ננעל יריד באזל

יריד האומנות העולמי האחד עשר, "ארט באזל" ננעל השבוע במיאמי. במסגרת היריד התקיימו תערוכות אמנות רבות של גלריות גדולות. ב-אוברטור שבמידטאון, התקיימו אין ספור תערוכות. מכיוון שמדובר באירוע אייקוני, בו כל העיר מגוייסת, הפך איזור ה-"ארט דיסטריקט", השופע גלריות, לקרנבל שוקק וססגוני, לילות היו עמוסים, אפילו יותר מהבקרים, וכך זה נמשך ארבעה ימים של שמוזינג אינסופי, כולם מלחשים: מי הזמין מתי וכמה, מי הוזמן לאן ולמה. עשרות אלפי אמנים, אספנים, דילרים, אוצרים, מנהלי מוזיאונים, חובבי אמנות וסתם אנשים שמחפשים את המסיבה הנכונה. מקום של כבוד היה מנת חלקם של אמנים וגלריות, אשר ייצגו את ישראל במסגרת האירגון ARTISTS4ISRAEL, וזכו להערכה רבה. הקונכ"ל חיים שחם, פתח את תערוכת האומנות המודרנית מישראל, אותה אירגנה מוניקה חיים, בסיועה של הקונסוליה הישראלית במיאמי. התערוכה התבססה על מוזיקה של רביד כחלני עם להקת "ימן בלוז" ומכיבוד של מזאטים ושתיית ארק, על רקע תפאורת גמלים. ב-"גלריית צדוק", שבבעלותם של מרים ודרור צדוק, נפתחו תערוכתיהם של הפסלת - ציירת מריה מגדלנה, האמן הבינלאומי, הדרום קוריאני סינקאי באהק, המתמחה ביצירות דו מימדיות ותלת מימדיות גם יחד, ותערוכתו של האמן הסיני לי הוי. האורחים סבבו בגלריה ונהנו ממבחר גבינות, כיבוד ויין. באוהל ענק, במרכז מידטאון, הציגה האמנית נירה לבב, סדרת פסלי כלבים פרי יצירתה, לצד אמנים מן השורה הראשונה, כולל אנדי וורהול. במלון דוביל שבשדרת קולינס, הפכו אולמות הענק לדוכני גלריות בהם הציגו מאות אמנים את יצירותיהם, בלט במיוחד הביתן של גלריית ניומן/ פופאשוילי מניו יורק, אותו ניהלה בחן רב המנהלת האומנותית של הגלריה - קסניה לינוב, אשר שוותה את לב המבקרים וחלקם אף רכש מיצירות הגלריה. יריד האמנות הענק היה רק תירוץ לארבעה ימים של חגיגות, סלבז וכסף, קשה לדעת כמה כסף בדיוק החליף ידיים, במהלך היריד השנה. לפי ההערכות מדובר במכירות בעשרות עד מאות מיליוני דולרים.

 

בעלי "גלריית צדוק" מרים ודרור עם הבן ברק והנכדים לקסין וג'ק עם האמנית מריה מגדלנה

 

 

הקונכ"ל חייםפ שחם, סגניתו רויטל מלכה, מוניקה חיים והזמר רביד כחלני

 

 

 

אביב צור ומויאיז הילל בביתן האמנות של נירה לבב

 

דני איילון במיאמי

סגן שר החוץ דני איילון, הגיע בשלהי כהונתו לביקור במיאמי, במהלכו ערך שבעה מפגשים והרצאות, בשבת כאורחו של ד"ר אמיר בראון, הוא קיים הרצאה מדינית בבית הכנסת אבנטורה טורנברי, בתום תפילת שחרית של שבת הרצה איילון בפני קהל אוהד וחם ובסיום דבריו ענה לשאלות רבות מצד הקהל.

 

דני איילון עם מארחיו חיים יחזקאל, ד"ר בארי סילברמן וד"ר אמיר בראון

 

 

תורמים ל"שיבא"

את שהותו של דני איילון ניצלה אשת יחסי הציבור ברוריה אנג'ל, אשר גייסה אותו למספר פגישות לטובת בית החולים "שיבא"(תל השומר). איש העסקים חיים יחזקאל יחד עם ד"ר אמיר בראון, הזמינו קבוצת תומכים לסעודת צהריים ביום שבת, במהלכה הציגה סימה רוזנטל, העומדת בראש חוג ידידי בית החולים "שיבא" במיאמי, את הפרויקט - פיתוח מחלקת הכוויות של בית החולים, בשווי של חמישה מיליון דולר. בתום הארוחה, ענה דני איילון לשאלות הנוכחים, אשר פתחו את ליבם ואת כיסם והרימו תרומה.

 

כיתוב - דני איילון עם סימה רוזנטל ואמנון פלץ בעל חברת "טבורית" עם הפילנתרופ אדיב בן יוסף

 

 

  • הורים המעוניינים לשלוח את ילדיהם לקייטנה יהודית בקיץ ואין בידם האמצעים יכולים בימים אלה להגיש בקשה למילגת סיוע, את הבקשות ניתן להגיש לפדרציה לא יאוחר מסוף ינואר 2013
  • במהלך ארוחת צהרים של ה"בונד" שהתקיימה באבנטורה טרנברי העניקו אותות הוקרה לאורסולה קרש ולמירנה ורוברט קופץ. המרצה האורח היה ד"ר ראלף נורנברגר, אחד המומחים הגדולים בנושא "מדיניות החוץ של ארה"ב במזרח התיכון".
  • ביום שני ה17 בדצמבר תתקיים הרצאה בנושא "פשר החלומות" בקשר לפרשת השבוע וחלומות יוסף. ההרצאה תתקיים בבית פרטי בגולדן שור על ידי הרב שי עמר מחב"ד גולדן ביץ. לפרטים 215-431-7811.
  • יום המתנדב היהודי יתקיים בעשרים וחמישה בדצמבר בו ישתתפו מעל חמש מאות מתנדבים שיעטפו מתנות אותן יחלקו לילדים חולים בבתי החולים השונים. למבצע מתקבלים בני נוער מגיל 13 ומעלה. פרטים באתר הפדרציה של מיאמי.
  • מגזין הספורט היוקרתי "ספורט אילוסטרייטד" הכריז השבוע כי לברון ג'יימס, נבחר לאיש השנה בתחום הספורט. קדמו לו בעבר בקבלת התואר הנכסף רק שישה שחקני אן.בי.איי.
  • ביום רביעי העשרים ושישה בדצמבר תתקיים הילולה לזכר הרב חיים פינטו זצק"ל, בנוכחות נכדו הרב דוד חנניה פינטו שליט"א. ההילולה תתקיים באולם אבנטורה טורנברי בשעה שבע ושלושים. הערב מתקיים בחסות "חברת פינטו פלורידה" ובתמיכת היזם ואיש העסקים ג'ילברט בן חמו. במהלך הערב יופיע החזן האורח אלי מלול. לפרטים אורנה 954-444-0561

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים