שתף קטע נבחר

עובדים מהבית עם רובוט נוכחות וירטואלית

בוקר קר, בחוץ אומלל. לא רוצים לקום מהמיטה. תמיד קיימת האופציה לשכנע את המעסיק לקנות מתקני נוכחות וירטאליים מאפשרים לעובדים להיות "נוכחים" במשרדים מבלי לצאת מהבית. איך זה עובד?

יש הרבה דרכים לעבוד מהבית: שיחות ועידה, סקייפ, שיחות וידאו וכמובן טלפון רגיל, אך שיחות וידאו רגילות צריכות להתרחש בתוך מקום שבו הציוד מקובע כמו חדר ישיבות, ואז השיחה תהיה לרוב מקצועית בלבד ותעסוק בעבודה נטו. אז מה עושים כדי לאפשר נוכחות מלאה יותר בעבודה כשנמצאים בבית? לשם כך הומצא מתקן הנוכחות הוירטואלי - "בים".

 

 

מתקן שכזה מכיל מסך, מצלמה, מיקרופון, רמקולים ואמצעי תנועה כלשהו, לרוב גלגלים ממונעים. המתקן מחובר לאינטרנט דרך רשת ה-Wi Fi האזורית או דרך תקשורת סלולרית. בצידו השני של המתקן תמצאו את המפעיל שנמצא מול מצלמה ואמצעי בקרה כלשהו כמו ג'ויסטיק. גם לו יש מיקרופון ורמקולים, מצלמה ומך. ואז כמו שיחת וידאו רגילה משוחחים עם הנוכחים בחדר כאילו אתם ממש שם.

 


 

חברת Suitable Technologies, יצרנית מתקן נוכחות וירטואלית בשם Beam ממוקמת בעמק הסיליקון בסן פרנסיסקו. אחד ממהנדסי החברה, דאלאס גוקר נמצא במדינת אינדיאנה, כ-5,700 קילומטר משם ועם זאת הוא נמצא כל יום עם חבריו לעבודה, אוכלים צהריים ביחד, צוחקים ליד הקולר ומנהלים ישיבות עבודה רציניות.

 


 

מתקני נוכחות וירטואליים מאפשרים גם לבעלי נכויות או לאלו המחלימים מפציעה להיות נוכחים בעבודה גם כשגופם לא מאפשר תנועה. בתאוריה, מספיק שתהיה לך את האפשרות לדבר ולהזיז קצת את האצבע כדי שתוכל לעבוד בדיוק כמו כל אחד אחר, וזו בשורה אמיתית.

 


 

אני יודע מה אתם חושבים, המתקן הזה נראה לי מוכר. ובכן זה כי ראיתם דגם דומה שלו בפרק של "המפץ הגדול". ד"ר שלדון קופר מחליט שהוא מסתגר בחדר שלו כדי להמנע מפציעה אפשרית, ומשתמש ברובוט נוכחות וירטואלית כדי לשדר את האישיות הנוראית שלו לכל מקום.

 

 

אך המכשיר של Suitable Technologies הוא לא המתקן נוכחות הווירטואלי היחידי כרגע. חברה בשם טפטיק טויז מפתחת מתקן משלה המבוסס על אייפד המותקן על מה שנראה כמו מיני סגווי, כשהאייפד כבר מכיל את כל החומרה הדרושה לתפעול המתקן.

 

 
עוד מתקן נחמד הוא הדאבל. גם מתקן מבוסס אייפד ומתקן דמוי סגווי, הדאבל פועל כמו הקונספט של טפטיק טויז ומוסיף את האפשרות להעלות ולהוריד את גובה האייפד עצמו. מה שהופך אותו ליותר ריאלי בסיטואציות של מפגשים חברתיים בעבודה על ספות נמוכות. המתקן נשלט מאחד ממכשירי אפל או מהמחשב האישי. מחירו 2,000 דולר.
 
 

ממלאי המקום הרובוטיים האלו עוד רחוקים מלהיות פתרון מושלם, בעיות בקליטת האינטרנט הופכות את הניווט לקשה מאוד ומדרגות יכולות להיות הסוף של המתקן. אך הפוטנציאל גדול במיוחד, ולאור מחירי הדלק העולים תמיד, ייתכן וזה יהיה עתיד המשרדים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים