שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: shutterstock

    קקטלי אותו: ג'לי שמפניה וקוקטיילים מבעבעים

    רותי קינן מקנחת עם 2 מתכונים קלים ונפלאים מיין מבעבע - ג'לי שמפניה יפהפה ומאפינס משכרים עם צימוקים. יש גם צמד קוקטיילים קלאסיים בתיק תק - בליני אפרסק וקיר רויאל

    בעוד כמה ימים, בדיוק בחצות, ישלפו ברעם מרנין פקקי השעם של בקבוקי יין מבעבע. שמפניה אמיתית או יין ממחוזות אחרים ימזג כמים והיקום יתבשר על כניסתה של שנה חדשה. 

     

    עוד בערוץ האוכל:

    איזה מין חמין: המדריך המלא להכנת חמין ביתי

    אדום לוהט: עוגת קטיפה אדומה

    רוצים עוד קפה? מבחן הקפסולות הגדול 

     

    יש מה לעשות אם נשאר קצת. שמפניה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    יש מה לעשות אם נשאר קצת. שמפניה(צילום: ירון ברנר)

     

    המשקה הצונן, התוסס והמבעבע יקציף אל מעבר לפי הבקבוק, יגדוש כוסות גבוהות ויילגם בשקיקה על ידי מיליוני מעריציו על פני הגלובוס. ואם נשאר משהו בבקבוק? אל דאגה - יש המון מאכלים - מתרנגולת מבושלת ועד לעוגות וקינוחים - שיצאו נשכרים מתוספת של שמפניה (או כל יין אחר).

     

    המאכל הכי מפתיע שטעמתי אי פעם והתבסס על שמפניה היה עוף שבושל במשקה והוגש על ידי השף מישל לורן (אבא של ז'אן מישל לורן, השף הנוכחי), במסעדת שלושת כוכבי המישלן שלו בז'ואני. לורן דווקא ציין שהמאכל הזה מבוסס על מתכון מסורתי, אבל ספק אם הטעמים והניחוחות שבקעו מהסיר, שהוגש מהתנור לשולחן, היו זהים לאלה שעולים מתבשיליהן של עקרות בית חסרות יומרה.

     

    אפשר גם עם קישוטים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אפשר גם עם קישוטים(צילום: ירון ברנר)

     

    העוף, שכובס במשקה הכי יקר על המדף, בסיר שנאטם סביב סביב בבצק כדי ששום בדל ניחוח לא יוכל לחמוק, התפוצץ מארומות וטעמים. זו היתה הפעם הראשונה שהבנתי, עד כמה מרכיב איכותי יכול להשפיע גם על הפשוט שבמיני המזונות. ועד כמה החיבור הזה בין צנוע ליוקרתי, שכל כך אהוב על הצרפתים, יכול לתרום לשיק האמתי, לא רק בלבוש - גם על הצלחת (ראו סלמון מעושן על מצע עדשים, קוויאר עם תפוחי אדמה או כמהין עם ביצה מקושקשת).

     

    להכנת הג'לי המפורסם המבוסס על שמפניה ניגשתי די בהיסוס - אבל התוצאה בהחלט מפתיעה ומרגשת את החך. היא גם יפהפייה - בעיקר כשמשתמשים במגוון קישוטים אבל בשום אופן לא ילדותית (ולא מתאימה לילדים), כסוגי הג'לי האחרים (היא מכילה אלכוהול, שאינו נגוז במלואו כי השמפניה לא מבושלת).

     

    אני השתמשתי בתותים שהולכים נפלא עם שמפניה ובפרחים אכילים (לא פרחים מהגינה - כאלה שקונים אצל ירקנים צפוניים באריזות מהמקרר) - שלא מוסיפים טעם אבל המראה שלהם מרהיב. קינוח סמלי מהמם, פשוט מאוד להכנה, ולא מחייב שמפניה אמתית - אפשר גם עם יין לבן.

     

    אפשר להכין בכוסות או בספלים שקופים, בתבניות אישיות או בתבנית טרין מוארכת. אם מכינים בכוסות - מגישים בכלי.

    אם מכינים בתבניות. מחלצים לפני ההגשה.

     

    דום פריניון, הנזיר הבנדיקטיני בן המאה ה-17 שלו מייחסים את המצאת התהליך להפקת השמפניה, היה אולי מתהפך בקברו לו היה רואה מה עשינו עם היין המעודן והמדויק שרשום על שמו. גם האלמנה גליקו, זו ששכללה את התהליך וגרמה ליצירת משקה צלול יותר ספק אם היתה נותנת יד למגוון השימושים שמצאנו אבל, אנחנו מצדנו מוכנים להרגיע - לא מוכרחים להשתמש בשמפניה הכי יוקרתית על המדף. מקבילותיה האיטלקיות (למברוסקו, פרוסקו) והספרדיות (קאווה) וגם יין מבעבע מקומי מבית טוב יניבו את המשקאות והקינוחים שתמצאו כאן.

     

    ג'לי שמפניה

     

    המרכיבים (ל-6-8 מנות):

    1 שקית (14 גרם) ג'לטין ללא טעם

    1.5 כוסות מים

    1/2 כוס סוכר

    1.5 כוסות שמפניה (ואפשר בהחלט גם יין לבן)

     

    לקישוט:

    תותים, פירות יער, פרחים אכילים, עלי לואיזה או נענע

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את הג'לטין בכוס, מוסיפים 1/2 כוס מים, בוחשים בזהירות ומניחים ל-25 דקות.
    2. מרתיחים את המים שנותרו עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט.
    3. מוסיפים את הג'לטין המרוכך לסירופ החם ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את השמפניה ובוחשים בזהירות.
    4. מניחים את הפירות, העלים או הפרחים בתחתית הכלי או הכלים (כוסות שמפניה או ספלי אספרסו שקופים, או תבניות אישיות או תבנית טרין). ממלאים בתערובת עד לחצי הגובה (התוספות יצופו על פני הנוזל). מעבירים למקרר עד שנקרש חלקית (כ-30 דקות).
    5. ממלאים את הכלים בתערובת שנותרה ומחזירים למקרר ל-4 שעות לפחות. אם הוכן בכוסות - מגישים את הג'לי כמו שהוא. אם הוכן בתבניות - משקיעים את התבנית במים חמים לכמה שניות והופכים על צלחת הגשה.

     

     

    מאפינס שמפניה צימוקים

     

    המרכיבים (ל-24 יחידות):

    3/4 כוס שמפניה

    100 גרם צימוקים

    200 גרם חמאה רכה

    1.5 כוסות סוכר

    4 ביצים

    קליפה מגוררת מ-1 לימון

    2.5 כוסות קמח תופח

     

    משכר וטעים. מאפינס צימוקים ושמפניה גם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    משכר וטעים. מאפינס צימוקים ושמפניה גם(צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. שורים את הצימוקים בשמפניה למשך כמה שעות. מסננים ושומרים את הנוזלים.
    2. מניחים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או מעבד מזון עם להב פלסטי ומעבדים לתערובת אוורירית.
    3. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את השמפניה וקליפת הלימון וכן את הקמח, בהדרגה ותוך כדי הפעלת המכשיר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    4. מקפלים פנימה את הצימוקים המושרים. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בסלסילות נייר. אופים במשך כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך של 170 מעלות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

     

     

    קיר רויאל

     

    המרכיבים: 

    15 מ"ל ליקר קרם דה קאסיס

    90 מ"ל שמפניה קרה

     

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים את הליקר לכוס שמפניה גבוהה. יוצקים עליו את השמפניה ומגישים.

      

    בליני

     

    המרכיבים: 

    15 מ"ל ליקר אפרסקים (או שנאפס)

    45 מ"ל מיץ או נקטר אפרסקים

    90 מ"ל שמפניה

     

    לקישוט:

    דובדבן

     

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים את הליקר ומיץ האפרסקים לכוס שמפניה גבוהה. ממלאים בשמפניה ומקשטים בדובדבן.

     

    • לכל הטורים של רותי קינן

     


       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    שנה טובה לכולם
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים