שתף קטע נבחר

הייגל מתקרב לפנטגון: סנאטור דמוקרטי תומך כעת

צ'ק שומר, מהדמוקרטים הבכירים בסנאט, הביע הסתייגות ממינוי המועמד של אובמה לשר ההגנה בשל דבריו על ישראל ואיראן. אחרי פגישה בת שעה וחצי עם הייגל שבה קיבל הבהרות, הודיע: "אני תומך כעת במינויו". הרפובליקנים עדיין יערימו קשיים

מועמדו השנוי במחלוקת של נשיא ארה"ב לתפקיד שר ההגנה, צ'ק הייגל, עשה היום (ג') צעד גדול בדרך להשגת התמיכה הדמוקרטית בסנאט למינויו לתפקיד. זאת בעקבות פגישה עם הסנאטור היהודי צ'ק שומר, מספר שלושה בהנהגת המפלגה הדמוקרטית בסנאט.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לשומר היו עד כה הסתייגויות לגבי התבטאויות שהשמיע הייגל בעבר בנושאי ישראל ואיראן, והדבר איים לפגוע משמעותית במינויו של הייגל, החייב לקבל את אישור הסנאט. הסנאטור מניו-יורק הוא אחד התומכים הבולטים ביותר של ישראל בגבעת הקפיטול, ותמיכתו הייתה קריטית להייגל.

 

צ'ק הייגל. סיבה לאופטימיות (צילום: AP) (צילום: AP)
צ'ק הייגל. סיבה לאופטימיות(צילום: AP)

 

בתום פגישה בת שעה וחצי בין שומר להייגל, הודיע הסנאטור שומר כי הוא השתכנע מדבריו של הייגל וכי כעת הוא מתכוון לתמוך במינויו. הסנאטורית היהודייה מקליפורניה ברברה בוקסר, אף היא מתומכיה הבולטים של ישראל בגבעת הקפיטול, קיבלה משומר מכתב הבהרות לגבי עמדותיו והתנצלות על כך שהשתמש במושג "לובי יהודי" כשדיבר על תומכי ישראל בוושינגטון.

 

אף שהייגל עשה היום צעד חשוב להבטחת הרוב הדמוקרטי, הוא עדיין צפוי לעבור שימוע קשה בכל הקשור לרפובליקנים בסנאט. חלק מהרפובליקנים מתכוונים להצביע נגדו בכל מקרה, בין השאר בשל הביקורת הקשה שהשמיע על המלחמה בעיראק בעשור שעבר בשעה שזו התנהלה.

 

הייגל, בן 66, הוא סנאטור לשעבר מנברסקה וגיבור מלחמת וייטנאם. במשך 12 שנה הוא היה סנאטור רפובליקני, אולם בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2008 הוא הביע תמיכה דווקא באובמה הדמוקרטי על חשבון ג'ון מקיין, עמיתו ל"קליקה" של יוצאי מלחמת וייטנאם בסנאט. מאז שהתפרסם רצונו של אובמה למנות את הייגל לשר ההגנה לפני כמה שבועות, החלו סנאטורים להטיח בהייגל האשמות קשות, והבהירו כי המינוי - שחייב לקבל את אישור הסנאט - ייתקל בקשיים, בין השאר בשל מה שהצטייר בעיניהם כעוינות מסוימת מצדו כלפי ישראל.

 

הייגל במהלך הצגת מועמדותו. התנגד לסנקציות חד-צדדיות על איראן (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הייגל במהלך הצגת מועמדותו. התנגד לסנקציות חד-צדדיות על איראן(צילום: MCT)

 

בזו אחר זו החלו לצוף התבטאויות שנויות במחלוקת של הייגל מהעבר. ב-2006 הוא כינה את התקפות ישראל בלבנון "הרס שיטתי של ידידי ארה"ב, המדינה והעם הלבנוניים". שלוש שנים אחר-כך חתם על הצהרה המפצירה באובמה לעודד ממשלת אחדות בין פתח לחמאס, וב-

2007 הוא גם הצביע נגד הכנסת משמרות המהפכה האיראניות לרשימת הטרור. בהמשך סירב לומר שארה"ב חייבת להשתמש בכוח אם איראן תסרב לוותר על תוכנית הגרעין שלה, והיה בין התומכים בהמשך המשא ומתן עם איראן על תוכנית הגרעין.

 

התבטאות אחרת של הייגל שהקימה עליו זעם הייתה זו שבה הביע התנגדות למינויו של ג'יימס הורמל, הומוסקסואל מוצהר, לשגריר ארה"ב בלוקסמבורג ב-1998, בתקופת ממשלו של ביל קלינטון. מאז הוא התנצל על דבריו, אולם הרושם שהותיר ממשיך לפגוע בו גם עתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'ק הייגל. התנצל על "הלובי היהודי"
צילום: MCT
מומלצים