אוכלים בשר? שתו יין אדום וצמצמו נזקים
כבר לא צריך להימנע מבשר אדום: חוקרים באוניברסיטה העברית מצאו כי שתיית כוס יין אדום יחד עם ארוחה בשרית מורידה את רמות הכולסטרול "הרע" בדם ובכך גם מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב. אפקט דומה הושג גם כשהבשר הושרה ביין
יין אדום בשר - שילוב שיכול למנוע התקף לב. לכל מי שמתלבט האם כדאי לו לשתות יין אדם עם בשר, כדאי להפסיק להתלבט. מחקר ישראלי שנערך באוניברסיטה העברית מצא כי שתיית כוס יין אדום עם ארוחה בשרית, יכולה למנוע הצטברות כולסטרול "הרע" בדם.
קיראו עוד על יין אדום וכולסטרול
- יין אדום: למה הוא בריא ואיזה סוג הכי עדיף?
מה הסוד הבריאותי הגדול של היין האדום?
- פטל וארטישוק: המאכלים שיורידו את הכולסטרול הרע
- פטל וארטישוק: המאכלים שיורידו את הכולסטרול הרע
לדברי החוקרים, היין מונע הגעת מרכיבים המעלים את רמת הכולסטרול "הרע" שמשתחררים לזרם הדם, לאחר אכילת הבשר. היות שהקשר בין כולסטרול "רע" לבין התקפי לב הוא ידוע, ההשפעה של השילוב בין יין אדום לבשר, מסבירים החוקרים, יעילה מאוד למניעת התקפי לב.
השריה ביין - יעילה להורדת רמות הכולסטרול
החוקרים, בראשות החוקר רון כהן, חילקו את הנחקרים לשתי קבוצות. האחת, קיבלה ארוחות המורכבות מבשר הודו למשך ארבעה ימים. הקבוצה התבקשה לא לאכול סוג נוסף של בשר ודגים. הקבוצה השנייה, קיבלה אף היא ארוחות מבשר הודו, אך הבשר הושרה ביין אדום לפני כן. קבוצה נוספת שתתה כוס יין אדום ביום יחד עם הארוחה.
התוצאות הראו כי הקבוצה ששתתה יין הראתה את התוצאות הטובות ביותר -רמת הכולסטרול "הרע" לא עלתה. החוקרים טוענים כי הסיבה לכך היא בגלל שהאנטיאוקסידנטים הנמצאים ביין אדום, הידועים כפוליפנולים - מונעים מהמרכיבים המזיקים להיספג.
עוד נמצא כי מי בקרב מי שאכל את הבשר המושרה ביין, נרשמו תוצאות דומות למי ששתה את היין. לעומת זאת, בקרב הקבוצה שאכלה בשר ללא שתיית יין, נרשמה עלייה של 97% ברמות הכולסטרול.
מחקר נוסף שפורסם על ידי חוקרים מאוניברסיטת לייסיטר דיווח כי שתיית כוס יין אדום כל יום, יכולה לסייע במניעת סרטן מעי. לדברי החוקרים, הרזרבטרול שנמצא בקליפות של הענבים האדמים שנותנים ליין את צבעו, ידועים כבעלי תכונות מרפאות סרטן.
בנוסף, לכך היין ידוע בתכולה הגבוהה של האנטינאוקסידנטים הקרויים פלנובלים, שמעלים את רמת הכולסטרול הטוב בדם.