שתף קטע נבחר

סינוסיטיס: טיפול הומיאופתי ונטורופתי שעוזרים

הסינוסיטיס שגורם לפגיעה באיכות החיים של הסובלים ממנו, הוא ע"פ ההומאופתיה, תוצאה של קונפליקט לא פתור בין הגוף לנפש. באיזה שיטות כדאי לפתור את הקונפליקט, ואיך טיפול נטורופתי משלים ותזונה נכונה יכולים לעזור?

הקשר הבלתי נפרד בין סינוסיטיס, מערכת הנשימה והמצב הנפשי. הסינוסים שייכים למערכת הנשימה, והם שקעים שנמצאים בפנים ובעצמות של הגולגולת במטרה לחמם את האוויר בטרם יפנה לריאות.

 

השקעים הללו מחוברים לתעלות האף והנחיריים, וניתן לזהות שלושה סוגי סינוסים עיקריים: סינוסים בלחיים (בעצם הלחי), סינוסים קדמיים הנמצאים מול העיניים וסינוסים מאחורי האף במקום עמוק יותר.

 

קיראו עוד על הטיפול בסינוסיטיס 

 

לדברי אבי עזריאל, הומאופת קלאסי מוסמך, חבר באגודה הישראלית להומיאופתיה ומרצה בקמפוס "ברושים", מרבית הסובלים מסינוסיטיס הם אנשים החיים במזג אוויר קר או נמצאים בתקופה של חילופי מזג אוויר. שינויי טמפרטורה כאלה מגבירה את החולי בסינוסיטיס וכן מחריפה מצב קיים של המחלה.

 

שני סוגי סינוסיטיס עיקריים

סינוסיטיס אקוטי - מתפתח בד"כ בעקבות הצטננות או שפעת, ניתן להבחין בהפרשות מהאף או אף סתום, כאבים חזקים באזור הלחיים או אזור המצח או מאחורי העיניים. דרך מוכרת נוספת לזהות סינוסיטיס היא על ידי התכופפות של האדם כלפי מטה, וזיהוי מקור הכאב. דרך זו יכולה לעיתים לסייע להבחין בין סינוסיטיס למיגרנות או כאבי ראש אחרים.

 

סינוסיטיס כרוני - יכול להופיע באחד משלושת המקומות המרכזיים או בשלושתם יחד, כתוצאה מזיהום (דוגמת נזלת זיהומית) או כתוצאה מהמשכיות של המצב האקוטי שאינו חולף.

 

ישנם מצבים של התקררות חזקה שאחריה הסינוסיטיס לא עובר, ישנם כמה ימי הקלה אך המחלה חוזרת ונמשכת לאורך זמן באופן קבוע. מצב זה יכול להיות כתוצאה מהצטננות חזקה ביותר, לאחר ניתוח באזור האף, לעיתים אף ממכה חזקה באזור או כתוצאה מאלרגיות ממושכות.

 

מצב נוסף המוביל לסינוסיטיס כרוני הוא דיכוי מתמשך של דלקות באמצעות טיפול אנטיביוטי ארוך טווח, משיכה באף כתוצאה מנזלת מרובה, טיפול יתר רפואי באלרגיות וכדומה.

 

הסינוסיטיס הכרוני מאופיין בהפרשות דביקות בעלות ריח לא נעים בדרך כלל מנחיר אחד של האף, או מאף סתום לאורך זמן רב היוצר כאבים וקושי לנשום.

 

טיפול באנטיביוטיקה יכול להביל להתפתחות סינוסיטיס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טיפול באנטיביוטיקה יכול להביל להתפתחות סינוסיטיס(צילום: shutterstock)

 

הקשר בין סינוסיטיס למצב רגשי

עזריאל מסביר כי התפיסה ההומאופתית רואה באחת הסיבות לסינוסיטיס כקונפליקט לא פתור בין הגוף והנפש. ההומאופתיה רואה בסינוסיטיס כלחץ נפשי מצטבר וקבוע לאורך זמן בו האדם נתון מבלי יכולת לשנותו, בין אם מדובר במצב קבוע של דאגה לבני משפחה, דאגות כלכליות וכל סיטואציה אחרת שלמעשה "תוקעת" את האדם במקום וגורמת לחוסר אונים גובר ומצב לא פתור.

 

מצבים כאלה ניתן לראות למשל אצל הורים שהילד שלהם התגייס לצבא, הורים לילדים גרושים הדואגים לעתיד ילדיהם ונכדיהם, עבודה חדשה שדורשת להוכיח את עצמך באופן תמידי ושוטף, בעיות כלכליות חמורות וכדומה.

 

"אנו חיים בחברה בה תחושת המרדף וההישגיות גדולים מאוד, ולכן קיים הצורך הקבוע להתאים עצמנו לחברה, לחיות בתחרותיות מתמשכת וכתוצאה מכך לסבול מרמות לחץ גבוהות וממאמצים נפשיים וחברתיים עצומים", אומר עזריאל ומוסיף ,"אצל אנשים רבים קיים הצורך בשליטת יתר, או שהם מדחיקים רגשות וכעסים, מצבים המובילים גם הם לעודף מתח בגוף הבא לידי ביטוי בבעיה פיזית דוגמת סינוסיטיס".

 

הנוזלים בגוף מדומים למעשה לרגשות, וברגע שיש בעיות ולחצים נפשיים הם מהווים מעין מתח וקונפליקט לא פתור בין הגוף לנפש, והגוף מביא זאת לכדי ביטוי באמצעות הפרשת נוזלים ומחלת הסינוסיטיס.

 

במצבים כאלה, הגוף למעשה לא יודע כיצד להתמודד באופן עצמי עם הבעיות, כיצד לפתור אותן, ולכן הוא עלול לתת לבעיות להתפשט למקומות נוספים בגוף, הגוף נחלש וזקוק לטיפול על מנת להתאושש.

 

פתרון הקונפליקט: שיחת אבחון וטיפול טבעי

מטרת ההומאופתיה היא לכאורה לפתור את הקונפליקט, בכך שהגוף נזכר ולומד מחדש כיצד לטפל בבעיות שלו בזכות עצמו, דרך המנגנונים הפנימיים של הגוף. התהליך ההומיאופתי מאפשר למערכת היחסים התמידית בין הגוף והנפש לקבל תפנית חיובית, ולסייע לאדם התקוע במצב כלשהו להתקדם ולרפא עצמו, בהיבט הנפשי והפיזי כאחד.

 

טיפול במחזורי אנטיביוטיקה חוזרים ונשנים עלול להוביל לדיכוי מתמשך של המחלה, וכתוצאה מכך להתעלמות מהצורך לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים.

 

הטיפול בשיטת ההומיאופתיה הקלאסית מתחיל בשיחת אבחון מעמיקה שבודקת מה שורש הבעיה, כדי להתאים תכשיר הומאופתי מדויק וספציפי לאותו אדם. למעשה, ייתכן מצב בו אנשים שונים יקבלו תכשירים הומיאופתיים שונים לאותה הבעיה, מהאחר והאבחון גילה שורש שונה העומד בבסיס הבעיה, ומכאן חשיבותו של האבחון המדויק והעמוק.

 

הנטורופתיה באה לעזרה

שני לובטון, נטורופתית מטעם יבואנית DHU בישראל, מציגה אפשרויות נוספות להתמודד עם מצבי הסינוסיטיס השונים באמצעות הומאופתיה קיימת וזמינה על המדף, ובאמצעות נטורופתיה.

 

כיום ניתן למצוא הכנות הומיאופתיות דוגמת Kali-Bi ותכשירים הומיאופתיים כמו סינבסין, למשל, המסייעים למעשה להתמודד עם סימפטומי הסינוסיטיס האקוטי, להקל את משך זמן המחלה, לחזק את הגוף ואף למנוע את הופעת המחלה, וכן מאפשרים הקלה במצבים של סינוסיטיס כרוני.

 

תכשירים כאלה יעילים במצבי הסינוסיטיס האקוטי מאחר ומסייעים להקלה מיידית תוך טיפול מעמיק יותר לחיזוק הגוף, ולא רק בסימפטומים חיצוניים של המחלה, וכן משפרים את איכות החיים לסובלים מהסינוסיטיס הכרוני בצורה משמעותית.

 

לובטון מסבירה כי  קיימת אפשרות להיעזר בתוספי מזון המסייעים בפירוק מצבורי הליחה והנזלת, מאחר ואותם תוספי תזונה מכילים נגזרת חומצה אמינית בשם N-ACETTL L-CYSTEINE. "טיפול נטורופתי יתמקד בהקטנת המצב הדלקתי של הסינוסיטיס, שיפור ניקוז הגודש וצמצום הכאב", אומרת לובטון.

 

לצד תכשירים אלו כדאי כמובן להקפיד על תזונה נכונה, להוריד מזונות אלרגניים מהתפריט, כמו גם מזונות יוצרי ליחה המעודדים גודש בסינוסים, להוריד מזון שומני או מזון עתיר בסוכר המחליש את מערכת החיסון ומעודד תגובה דלקתית בגוף, לנוח ולצרוך כמויות גדולות של נוזלים על ידי אכילת מרקים ושתיית תה צמחים.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא מנדלין
סינוסיטיס.בגלל קונפליקט לא פתור בין הגוף לנפש
צילום: גיא מנדלין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים