שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הכי טובות בעולם

    פסח הוא זמן מצוין לצאת קצת לטייל בחו"ל ואין טיול מושלם בלי חוויה קולינרית תואמת. בין אם זה ניו יורק פריז או רומא - שבעה שפים בכירים ממליצים על מסעדות בלתי נשכחות ברחבי הגלובוס. בתיאבון

    רשת קונדיטוריות אוברלה | וינה המלצת בן עמי ברתיני שביט, שף קונדיטוריות בן עמי

    אני ממליץ על כל אחד מתשעת הסניפים של קונדיטוריית אוברלה ‭Konditorei)‬ Oberlaa‬‭,( Oberlaa‬ בה השתלמתי לפני מספר שנים, הפזורים ברחבי וינה, בירת אוסטריה. בקונדיטוריה, המייצרת זה יותר מ‭150-‬ שנה מעדנים מתוקים, פרלינים מפתים ושלל עוגות, האפייה היא אמנות בטעם ובמראה.

     

     

    וינאי אמיתי. לינצר טורט (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
    וינאי אמיתי. לינצר טורט(צילום: אסף רונן)

     

    העוגות מבטאות את העושר והרבגוניות של עולם הקונדיטוריה האוסטרי: מקינוחים קלסיים כמו עוגות זאכר ולינצר, המזכירים את תרומתה האדירה של האימפריה האוסטרו-הונגרית לעולם הקולינריה, דרך קינוחים שמזכירים את המטבח של סבתא, כמו עוגת גבינה עם משמש ועוגיות קרמל, ועד קינוחים מודרניים כמו עוגות מוס עשירות עם פירות יער ושוקולדים בעבודת יד. ניתן לשבת במקום על כוס קפה ועוגה או לרכוש הביתה, כשהכל ארוז בקופסאות מהודרות.

     

    הסניף בנוייר מרקט:

    ‭OBERLAA-Stadthaus‬‭Neuer Markt 16‬‭01-513-29-36-0

     

    ‬‭| Quinzi & Gabrieli‬ רומא. המלצת רפי כהן, שף מסעדת רפאל

    אני ממליץ על מסעדת ‭Quinzi &‬Gabrieli ברומא. זו אחת המסעדות המהממות בעולם. הרעיון שם זה הפשטות. חומרי גלם טריים: דגים ופירות ים בעיקר, מעט מנות פסטות, כמו למשל פסטה עם לובסטר.

     

    איטלקי אוהב פסטה? בטח אוהב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    איטלקי אוהב פסטה? בטח אוהב(צילום: ירון ברנר)

     

    העיצוב קליל ונקי. על השולחנות מונחות מפות לבנות ארוכות. יש שם מרפסת גדולה. אני ממליץ על כל הדגים ופירות הים החיים, מה שיש כל יום, והמבחר משתנה. יש להם מעין בסטה של דגים וכל מיני דברים מונחים על קרח, מלנגוסטינים ועד סרדינים, וצריך רק לבחור. המחירים גבוהים, אבל זה שווה.

     

    ‭Quinzi & Gabrieli‬‭Via delle Coppelle 5‬ Rome

     

    ‭‭| & samhoud‬ ‬ אמסטרדם המלצת מאיר אדוני, שף מסעדות כתית והמזללה

    ההמלצה שלי היא ללא ספק המסעדה החדשה באמסטרדם של השף מושיק רוט: ‭.& samhoud‬היא נפתחה ב‭18-‬ באוגוסט והפכה מיד למקום הנכון ביותר להיות בו באמסטרדם. זוהי המסעדה השנייה של הישראלי לשעבר המצליח, שמחזיק גם במסעדה עם דירוג של שני כוכבי מישלן, ונחשב לאחד היוצרים היותר קריאטיביים וחכמים.

     

     

    אופניים, פרחים וגם מסעדות שוות. אמסטרדם (צילום: רון פוטרמן) (צילום: רון פוטרמן)
    אופניים, פרחים וגם מסעדות שוות. אמסטרדם(צילום: רון פוטרמן)

     

    המסעדה מציגה סגנון בילוי צעיר ופחות מחייב, ואפשר להתענג בה על מנות יצירתיות של רוט, ובנוסף לשבת לדרינק ונשנוש בטרקלין, שהבר העגול במרכזו מוציא למעלה מ‭200-‬ סוגי קוקטיילים. כל ניסיון לתאר את המנות יחטא להן, אבל ללא ספק הן משלבות, בחינניות שיא, עיבוד מדויק של חומרי גלם עם עיצוב, שעושים את החוויה למושלמת.

     

    ‭31-20-2602094 AD Amsterdam 1011 Oosterdokskade 5 & samhoud‬

     

    שה פרננד | פריז המלצת איל לביא, שף מסעדות רוקח 73 ורוקח ים  

    למבקרים בפריז אני ממליץ בחום על שה פרננד, ביסטרו אותנטי של השף ז'אן לוק, שבבעלותו יותר משבע מסעדות (היום אולי אפילו יותר) בפריז. המסעדה נמצאת באזור הסן ז'רמן ליד המטרו אודאון, קרוב לכנסיית סנט סולפיס המפורסמת. זהו אזור של סמטאות צרות שביניהן המון מסעדות, ברים ומקומות בילוי.

     

    סלמון ב-3 דקות בפריז (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    סלמון ב-3 דקות בפריז(צילום: דודו אזולאי)

     

    המסעדה היא ביסטרו צרפתי קלאסי, אבל במובן החיובי של המילה. בז'אנר הזה יש הרבה מקומות פשוטים מדי שהאוכל בהם לא מוקפד, אבל במקרה של שה פרננד חומרי הגלם מצוינים והבישול איכותי, השירות מצוין ולבבי והקהל, מקומי ותיירותי, מצביע ברגליים. לפני כחמש שנים זכיתי להתארח במטבח שלהם והיה תענוג לראות איך מסעדה כל כך קטנה, בעזרת תפעול נכון ועבודה יעילה, יכולה להגיש מנות מצטיינות ממש, ללא פשרות: קוט דה בף במשקל של יותר מקילוגרם, מנת הדגל של המקום המוגשת לזוג, "סלמון 3 דקות" - פרוסות דקות של סלמון נא שנכנסות לגריל לפרק זמן קצרצר, כיסנים של כבד אווז, קוקטייל שרימפס, סטייק טרטר מעולה ועוד ועוד. יחד עם העיצוב "של פעם‭,"‬ כולל המפות המשובצות והריהוט הכבד, מובטחת חוויה פריזאית רומנטית בדיוק כמו שמדמיינים.

     

    ‭Chez Fernand‬‭rue Guisarde 13‬ Paris

     

    ‬‭| Beauty and Essex‬ ניו-יורק המלצת אבי ביטון, שף מסעדת אדורה

    ההמלצה שלי היא על מסעדת Beauty

    Essex‬‭and Essex‬ בניו-יורק. זו מסעדת פיוז'ן קולנית ואולטרה-מודרנית ב‭Lower-‬ Side‬‭.East Side‬ היא נפתחה ממש לאחרונה בלב אחד האזורים הכי שוקקים של התפוח הגדול, והפכה במהירות לאחד המקומות הטרנדיים ביותר.

     

    באמת הכי טובה בעולם. ניו יורק (צילום: AP) (צילום: AP)
    באמת הכי טובה בעולם. ניו יורק(צילום: AP)

     

    המסעדה, שמעוצבת כלאונג' בר מואר ומרשים, מציעה פינות ישיבה יפות, שבעיצובן מצדיעות לתחילת ואמצע המאה הקודמת, ומציעות חוויה נוחה אך פרטית ואינטימית. אל תתפלאו אם לצידכם יישבו כוכבי קולנוע, דוגמניות וכל מה שביניהם. במקום תגלו תפריט פיוז'ן, כיאה למסעדה ניויורקית מודרנית, שמרביתו פרשנות חדשה ומעניינת למטבח האמריקאי המסורתי, כולל נגיעות של מטבחי מהגרים כמו המקסיקני, הלטיני והאסייתי. בין המנות הקטנות והמעוצבות שתוכלו לבחור, אל תפספסו את מנת המקרוני אנד צ'יז עם לובסטר, סטייק טרטר ופרמז'ן, ואת האויסטרים המשובחים. מחיר המנות נע בין 60 ל‭240-‬ שקל.

     

    ‭Beauty and Essex‬‭Essex st 146‬‭New York‬‭(212) 614-0146

     

    ‬‭| Estiatorio Milos‬ ניו–יורק המלצת ירון שלו, שף מסעדת טוטו

    אני ממליץ על מסעדה בניו יורק בשם ‭,Estiatorio Milos‬ ברחוב ‭,55‬ בין השדרה השישית לשביעית. זו מסעדה שיש בה

    הקהל הכי יפה בניו-יורק. בצהריים מגיעים לשם אנשי עסקים, בערב כל היפים והטופ של העיר.

     

    המסעדה לא משדרת יוקרה. יש בה קירות בטון יפים. כאילו פשוט, אבל רואים שהמפות על השולחנות, למשל, טובות. זו מסעדה יוונית של דגים ופירות ים בעיקר. יש בה גם בשר, אבל מה שמומלץ זה בעיקר דגים. רואים שם הכל לפני שאוכלים. סירים ענקיים של פירות ים, לובסטרים, ואתה בוחר לעצמך. כל פעם שאני בניו-יורק אני אוכל שם.

     

    המסעדה לא יקרה בצורה מפחידה, אבל בגלל זה קשה להשיג שם מקום. אני אכלתי שם מנה ראשונה שהיא חובה: צ'יפס של חצילים וקישואים שמגיע עם צזיקי שאי אפשר להסביר. לא יודע איך עושים את זה, אבל הוא מושלם. ויש גם מנות של דגים מבושלים במלח שמוגשים למרכז השולחן. משהו מטורף.

     

    ‭(212) 245-7400 New York Btwn 6th & 7th Ave W 55th

     

    st 125 Estiatorio Milos ‬‭| Soto‬ ניו–יורק המלצת עומר מילר, שף מסעדות השולחן וחדר האוכל

    במסעדה Soto אכלתי בביקורים האחרונים שלי בניו יורק בעקבות המלצה חמה שקיבלתי מישראל אהרוני. מדובר במסעדה יפנית, צנועה ולא גדולה מדי, על השדרה השישית באזור הווסט וילג‭,'‬ שמציעה תפריט של מנות מינימליסטיות בביצוע מדויק להפליא.

     

    במסעדה אפשר למצוא מנות פירות ים מצוינות, ובמיוחד אני ממליץ על הניגירי המדהימים מדגים טריים ואיכותיים במיוחד, ועל מנה נפלאה של לובסטר עטוף בשורש לוטוס וכמהין. התענוג לא זול במיוחד גם בקנה המידה של ניו-יורק, באזור 100 דולר לסועד, אבל האוכל טעים בטירוף ובהחלט שווה ביקור.

     

    ‭(212) 414-3088 New York 6th Avenue 357 Soto ‬45

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    איפה אוכלים בפריז?
    צילום: יפה עירון קוץ
    מומלצים