שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דניאל לילה

    פשטידה, דא! מדריך ו-4 מתכונים

    עם גבינה או עם בשר, מתוקה או מלוחה - פשטידה היא חגיגה בכל ארוחה. 4 מתכוני פשטידות: בטטה וגבינת עיזים, פשטידת ירקות מרוקאית, פשטידת בשר עשירה וגם פשטידה שהיא הומאז' לכרוב הממולא ההונגרי

    בחורף הירקות בשיאם והם מגיעים אלינו מבריקים מגשם ומלאי עסיס. הוסיפו להם ביצים, גבינות או בשר טחון, שלחו אותם לתנור - ויש לכם מאפה פריך וחם לימים הקרים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    מבצע קרמבו: ביקור במפעל קרמבו

    אדום עולה גם מהגינה: 2 מתכוני כרוב אדום

    מכינים סטייק בבית כמו במסעדה: מדריך ומתכונים 

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    טיפ חשוב לפני שמתחילים:

    תנו לנוח! לפני שחותכים את הפשטידות חשוב לתת להן לנוח במשך 10 דקות להתייצבות.

     

    המתכונים והמדריך - באדיבות מגזין "על השולחן"

     

    אגב, עוד מאכלים שזקוקים למנוחה אחרי האפייה בתנור: בשר צלוי, פאי (מתוק או מלוח), לזניה (ושאר מאפי פסטה).

     

    מעקודה

    פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ותבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית. 

     

    במה משתמשים? סיר או תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    המרכיבים:

    3 תפוחי אדמה

    3 גזרים

    3 ביצים קשות חתוכות לקוביות

    1 כוס אפונה קפואה מופשרת

    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

    1/2 כפית פלפל לבן

    1/4 כפית אבקת אפייה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית כורכום

    מיץ מ-1/2 לימון

    8 ביצים טרופות

    3 כפות שמן קנולה

     

    מעקודה (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    מעקודה(צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.
    2. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.
    3. מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.

     

     

    פשטידת בשר עם כרישה

    במקום לטגן קציצות, מכינים מהתערובת מאפה מבושם בבהראט ופטרוזיליה.

     

    במה משתמשים? תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ או עגולה בקוטר 26 ס"מ

     

    המרכיבים: 

    500 גרם בשר בקר טחון טרי

    5 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)

    3 כפות שמן זית

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    1 כפית בהראט

    1/2 כפית אגוז מוסקט

    2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים למחית

    3 כפות קמח

    5 ביצים

    מלח ופלפל שחור גרוס

    1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

    שומשום לפיזור

     

    בשר עם כרישה (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    בשר עם כרישה(צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה: 

    1. חותכים 3 גבעולי כרישה למקטעים ומבשלים במים כ-20 דקות. מסננים, סוחטים ומקררים.
    2. פורסים את 2 גבעולי הכרישה הנותרים ומטגנים עם בצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מתבלים בבהראט ואגוז מוסקט, מערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט.
    3. מערבבים היטב את הכרישה המבושלת והמטוגנת עם מחית תפוחי אדמה, בשר, קמח וביצים. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל שומשום.
    4. אופים 45 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, עד שהפשטידה יציבה ופניה זהובים. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.

     

     

    פשטידת בטטה וגבינת עיזים

    שילוב חכם של טעמים - המתקתקות של הבטטות משלימה יפה את החריפות הקלה של גבינות העיזים והבצל הירוק. 

     

    במה משתמשים? תבנית פיירקס בגודל 20 על 27 ס"מ

     

    המרכיבים: 

    2 בטטות בינוניות (500 גרם) קלופות ומגוררות

    2 גבעולי בצל ירוק קצוצים


    2 שיני שום קצוצות

    
6 ביצים

    
1/3 כוס אינסטנט פולנטה (קמח תירס דק)

    150 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת

    1 גביע גבינת קוטג'

    200 גרם גבינת מוצרלה יבשה או, גבינה צהובה מגוררת

    
1/4 צרור שמיר קצוץ דק

    1/2 כפית אגוז מוסקט


    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. סוחטים את הבטטות מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית פיירקס.
    2. אופים כ-50 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, או עד שמתייצב ומזהיב יפה. אפשר להכין מראש ולחמם עם כיסוי, כדי למנוע ייבוש בחימום החוזר.

     

     

    פשטידת אורז, כרוב ובשר

    מאפה שנרקח בהשראת הרקוט קפוסטה - מאפה כרוב כבוש ובשר מהמטבח ההונגרי. כאן מערבבים הכל יחד במקום לסדר בשכבות. 

     

    במה משתמשים? תבנית בגודל 25 על 30 ס"מ

     

    המרכיבים:

    500 גרם בשר בקר טחון

    1 כוס אורז פרסי או יסמין

    
1/4 כוס שמן קנולה

    2 בצלים קצוצים

    2 קופסאות שימורי כרוב כבוש

    1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי


    1 כף קמח

    3 ביצים 


     

    בטטה וגבינת עיזים (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    בטטה וגבינת עיזים(צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים אורז בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות (חצי בישול). מסננים ומקררים. 
+ מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים. מעבירים לקערה גדולה.

    2. שוטפים את הכרוב הכבוש במים, מסננים וסוחטים מנוזלים. 

    3. מערבבים את הכרוב עם הבשר בקערה ומתבלים. מוסיפים את האורז, קמח וביצים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
    4. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, עד שמתייצב ומזהיב.

     

    טיפ:

    חימום חוזר. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה, כדי שלא תתייבש בזמן החימום.

     

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים