שתף קטע נבחר
צילום: index open

אני רואה אדום בעיניים: 5 מתכוני סלק בריאים

רגע לפני שנגמרת העונה, מאיה לביא ("בראון") מכינה 5 מתכוני סלק: סלק ממולא עם בורגול, ניוקי פטריות ברוטב סלק, סלק אפוי עם גבינת פטה וגם 2 קינוחים מסקרנים

סלק, מלבד היותו מקור מצוין של ויטמין C, נחשב כירק שמסייע להפחתת לחץ דם גבוה ועוד שלל סגולות. טעמו מתוק ולכן הוא משתלב נהדר גם במקומות שלא חשבתם עליהם. קינוחים למשל.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מאיה לביא מכינה 5 מתכונים סגולים, מניוקי ועד לסורבה, כולם על טהרת הסלק. שווה נסיון? בהחלט.

 

טיפ: כשקונים סלק חשוב לשים לב לקליפה שלו - הקליפה צריכה להיות חלקה ואילו הסלק עצמו צריך להיות קשה.

 

סלק ממולא

המרכיבים ל-3 סועדים:

6 סלקים בגודל אחיד

 

למילוי:

1 בצל קצוץ, מטוגן

1/2 כוס בורגול

צרור כוסברה, קצוצה

1 שן שום, קצוצה

1/4 כוס צנוברים

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

לרוטב:

1/2 כוס מיץ רימונים

1/3 כוס סוכר

מיץ מלימון אחד

3 כוסות מים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי. יוצרים גומה בסלקים כדי שניתן יהיה למלא אותם. את החלק העליון של הסלק שומרים עם הגבעול - הוא ישמש אותנו כמכסה לסלקים בהמשך.
  2. ממלאים כל סלק במילוי. מעבירים לסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד לצימצום הרוטב.
  3. יוצקים את הרוטב לסלקים ומכסים בנייר כסף.
  4. מכניסים את הסלקים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך שעה אחת. חשוב לפתוח את התנור כל 15 דקות על מנת ליצוק עם כף את הרוטב על הסלקים.

 

אולטרה סגול: ניוקי סגול ברוטב סלק 

 

טיפ: מי שמעוניין בקיצור דרך יכול לוותר על צליית הסלקים, הן שברוטב והן שבניוקי.

 

במקומם ניתן להשתמש בסלקים קלופים ואפויים שנמכרים בשקיות וואקום בסופרמרקטים.

 

 

 

המרכיבים ל-5 מנות:

 

לניוקי:

2 סלקים

2 תפוחי אדמה

10 יחידות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

1 ביצה

1 חלמון ביצה

2 כפות שמן זית

1 כף שטוחה של מלח

1 כוס קמח

 

לרוטב:

2 סלקים עטופים בנייר כסף, אפויים בתנור למשך שעה עד ריכוך

פחית סיידר תפוחים צלול

2 שיני שום

מלח ופלפל, לפי הטעם

100 מ"ל שמן זית

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומפזרים מעל מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם מתרככים.
  2. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים כשעה עד שמתרככים.
  3. מקלפים את הסלקים ואת תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב. מצננים ומוסיפים את כל המרכיבים למחית הסלק. אם המחית רטובה - יש להוסיף מעט קמח.
  4. מקמחים משטח עבודה, ויוצרים רצועות ארוכות (כמו צינור). חותכים לחתיכות קטנות של כ-2 ס"מ.
  5. מרתיחים סיר עם מלח ומבשלים בו את הניוקי עד שהם צפים.
  6. מכינים את רוטב הסלק: טוחנים את הסלקים בבלנדר. מוסיפים את הסיידר ואת השום ומזלפים לאט את שמן הזית. ממליחים ומפלפלים.
  7. הגשה: מחממים את הרוטב ויוצקים מעל הניוקי. מגישים חם.

 

סלק אפוי בתנור עם גבינה ואגוזים

טיפ: מי שמעוניין בקיצור דרך יכול לוותר על צליית הסלקים (שלב 1 במתכון) ולהחליפם בסלקים קלופים ואפויים שנמכרים בשקיות וואקום בסופרמרקטים

 

המרכיבים ל-5 סועדים:

5 סלקים קשים

100 גרם גבינת פטה כבשים

מעט שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל, לפי הטעם

חופן עלי כוסברה, קצוצים דק

צ'ילי טרי אדום, פרוס לפרוסות דקות

חומץ בלסמי מצומצם

500 גרם אגוזי מלך

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. עוטפים כל סלק בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה או עד שהסלקים מתרככים. מקלפים את הסלקים.
  2. חותכים את הסלקים לשמיניות, מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  3. קולים את אגוזי המלך במחבת עם 1/2 כפית מלח עד להשחמה עדינה.
  4. הגשה: מוסיפים את הצ'ילי, הכוסברה, גבינת הפטה ואת אגוזי המלך. מערבבים ומגישים.

 

עוגת סלק ושוקולד

 

לא לפחד מהשילוב - הסלק המתוק מעניק נדבך בריאותי לעוגת השוקולד וגם מוסיף מתיקות מהטבע.

 

המרכיבים:

100 גרם קקאו

230 גרם קמח

200 גרם אבקת סוכר

3 ביצים

100 גרם שוקולד מריר, 60% קקאו לפחות

125 גרם חמאה

250 גרם סלק מבושל ומגורד בפומפיה (ניתן להשתמש גם בסלק מבושל בוואקום)

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קקאו, קמח וסוכר בקערה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי. מורידים מהאש ומערבבים יחד עם הסלק המגורד והביצים.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת השוקולד והסלד ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 50 דקות.

 

גלידת סלק

מתכון של רני בן אברהם, שמכין עבורנו גלידות על בסיס קבוע. כאן הוא לוקח את הסלק ומרים אותו למקום חדש. קינוח קליל

 

טיפ: ניתן לתבל במעט סלרי או אפילו להוסיף אצבע של שורש ג'ינג'ר.

 

המרכיבים לכ-1/2 קילו גלידה:

1,700 מ"ל מיץ סלק

700 גרם סוכר

850 גרם מים

50 גרם קאפה (קרגינן) - תחליף ג'לטין טבעוני מאצות שניתן להשיג בחנויות מתמחות

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את כל המרכיבים למכונת גלידה. לאחר שהתערובת התייצבה מעבירים למקפיא ל-12 שעות. מגישים קפוא.

 

  • המתכונים באדיבות מאיה לביא, בראון אפיה מקומית. ניסים אלוני 10 (קניון G), תל אביב

 

לכל הטורים של שני צמחוני 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת סלק. יאמי
צילום: ירון ברנר
מומלצים