שתף קטע נבחר

ביטוח נסיעות לחו"ל? לא אם עברתם את גיל 80

תוחלת החיים העולה תהפוך אותנו בעתיד הקרוב לפעילים ונמרצים גם בגיל מתקדם. כך, גם המבוגרים שבינינו נוסעים לחו"ל, אך בחברות הביטוח מסרבים לבטח אותם וגם אם כן - במחיר מופקע. "ראוי שהמפקח על הביטוח יתערב"

עברתם את גיל 75? על פי כל המחקרים וההערכות יש לכם עוד הרבה זמן לחיות. תוחלת החיים עולה בקצב מהיר וגם איכות החיים משתפרת באופן תמידי בעזרת התקדמות הטכנולוגיה והרפואה. אך משום מה, דווקא מי שמבין זאת יותר מכולם - חברות הביטוח שחישוביהן לתשלומי הפנסיה נשענים על צפי תוחלת החיים - מסרבות לבטח בביטוח נסיעות את האזרחים הוותיקים.

 

כתבות נוספות בנושא ביטוח נסיעות לחו"ל:

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

מסתבר כי גם מי שמצבו טוב, ולמעט תופעות האופייניות לגיל זקנה אין לו מחלות או בעיות רפואיות מיוחדות - חברות הביטוח יסרבו לבטח.

 

כך לדוגמה, כל ביטוחי הנסיעות שמעניקות חברות כרטיסי האשראי למחזיקי הכרטיס - מוגבלים עד גיל 75. גם מי שיפנה ישירות לחברת הביטוח לא יוכל לבטח את עצמו אם עבר את גיל 80 ובמקרים חריגים מאוד - גיל 85.

 

"סבתא שלי עתידה לנסוע ללונדון בעוד כחודש" סיפר ל-ynet י', שביקש לאחרונה לבטח את סבתו. "היא ביקשה ממני לעשות לה ביטוח נסיעות לחו"ל. חשוב לי לציין שסבתא שלי בריאה ואין איתה בעיות פרט לדברים קבועים של אנשים מבוגרים כגון לחץ דם וכו'.

 

"התקשרתי לחברות הביטוח הראל, מגדל, ביטוח ישיר וכלל, ובכולן נאמר לי שהן לא מבטחות אנשים שמלאו להם 85 ומעלה. כשהסברתי שסבתא שלי היא אישה בריאה ואני בסך הכל רוצה לבטחהּ למקרה של תאונה בחו"ל, נעניתי באותה תשובה - לא מבטחים. כששאלתי לפשר הסיבה, לא נעניתי אלא שוב חזרו על זה שלא מבטחים.

 

"קיבלתי הרגשה שאזרחי ישראל מעל גיל 85 הם אזרחים סוג ב'. אני חושב שצעירים שיוצאים לטיולים אתגריים - הסיכוי שלהם להיפצע או לחלות בטיול - גדול יותר".

 

בקופות החולים אפשר, אך המחיר מזנק 

מעניין לציין כי באמצעות קופות החולים קיימת אפשרות לבטח גם בגילאים מבוגרים יותר, אולם מחיר הביטוח מזנק במאות אחוזים. זאת בנוסף להגבלה על מספר הימים לביטוח: ברוב המקרים לא ניתן לבטח מעבר ל-30 יום.

 

כך לדוגמה אישה בת 86 תשלם עבור ביטוח נסיעות באמצעות קופת חולים כללית 16 דולר ליום, ובמכבי כ-15 דולר. לשם השוואה, אדם בן 35 - מלבד העובדה שהוא מבוטח חינם באמצעות כרטיס האשראי - יכול לרכוש ביטוח או הרחבה במחיר של פחות מ-1.5 דולר ליום.

 

בין היוצאים מן הכלל, חברת pasportcard באמצעות הפניקס, מאפשרת ביטוח ללא הגבלת גיל, שלא דרך קופת החולים, כאשר המחיר נע סביב 22-18 דולר ליום. גם כלל ביטוח מציעה פוליסה בשם "כלל עולמי אקסטרא" הכוללת גם כיסוי למצב רפואי קיים, כאשר המחיר ינוע בין - 14-18 דולר ליום. יש להדגיש כי כדי להצטרף לפוליסה, נדרש הליך חיתום (מילוי שאלון רפואי) מורכב, כאשר גם רופא המשפחה נדרש לחתום על הנתונים. רק לאחר מכן תחליט החברה אם לאשר את הביטוח.

 

כמובן, ניתן לומר כי הסיכון לחברת הביטוח בגיל מבוגר גדול יותר ולכן הפרמיה יקרה יותר, אך יש שיחלקו גם על הנחה זו ובוודאי ביחס למחיר הנדרש כיום. "אני חושב שבגיל הזה עצם העובדה שקשה להשיג ביטוח זה משהו לא בסדר, והיה ראוי שהמפקח על הביטוח יתערב", אמר ל-ynet ד"ר אודי פרישמן, מומחה בתחום ביטוחי הבריאות והסיעוד.

 

אולם מסתבר כי עצם רכישת הביטוח היא רק המשוכה הראשונה. "אני חושב שיש בעיה יותר מורכבת והיא שתנאי הקבלה או החיתום הם בעייתיים. כך במצב בו יש בעיה רפואית קיימת חברת הביטוח לא תכסה ולכן הטיפ הכי חשוב בעיקר לאנשים מבוגרים, זה לוודא מול המבטח שכל הבעיות שלהם אכן מכוסות", אמר פרישמן.

 

"הפוליסות בנויות כך, שאם אדם מבוגר נוטל כדורים נגד לחץ דם, לדוגמה, שזה דבר שכיח, גם אם אין בעיה רפואית ספציפית, עצם נטילת התרופה היא "בעיה" וחברת הביטוח יכולה לטעון בכל אירוע הקשור ללחץ דם שאתה לא מבוטח. לכן חשוב גם כאשר מבקשים להרחיב ביטוח שיכסה גם מצב קיים - לפרט כל דבר ולא לחשוש. ממש להגיד במילים את רשימת כל הבעיות ולא להתבייש. גם אם זה יעלה עוד דולר או שניים - זה שווה את זה".

 

יש לציין כי בחלק מהחברות נדרשת תוספת פרמיה עבור כיסוי מצב קיים, ובחלק הסכום לאדם מבוגר מעל גיל 85 כולל גם את הכיסוי הזה, כאשר הסכום המיועד לכיסוי החמרה ממצב קיים נע בין 50 ל-200 אלף דולר (תלוי בחברה) - פחות מסכום הביטוח למקרה רגיל.


פורסם לראשונה 25/02/2013 15:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש עוד זמן ליהנות מהחיים, רק תעשו את זה בארץ
צילום: shutterstock
מומלצים