שתף קטע נבחר

ירושלים פקוקה: "למה לרוץ מרתון בלב העיר?"

תושבי הבירה לא חוסכים ביקורת נוכח הפקקים והאבטחה הכבדה שהוצבו לכבוד מרתון ירושלים. "הוסיפו לי עוד מסע", אומר לוחם בגבעתי שגילה כי תנועת האוטובוסים הופסקה. סטודנט ניסה להגיע לשיעור פרטי: "כל מקום שאליו הניווט לוקח אותי - חסום"

הרצים והעומדים (בפקקים): מרתון ירושלים השלישי נפתח הבוקר (יום ו'), כשיותר מ-20 אלף רצים בארבעה מקצים שונים מתחרים כשברקע נופי הבירה. לא מעט רחובות נחסמו לתנועה, ועבור תושבים רבים התארכה הדרך ליעד. 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

פרלמנטרית בריטית: אם אין סטייק, אכלו המבורגר

עד שייצא עשן לבן: כיצד ייבחר האפיפיור החדש?

  

למעלה מ-1,870 שוטרים וסדרנים מאבטחים את האירוע, חלק גדול מהם מכוונים את תנועת כלי הרכב במהלך המרתון. כוחות של מד"א ירושלים ובהם 120 חובשים ו-25 אמבולנסים שוהים גם הם בסביבה. הכבישים לבתי החולים יישארו פתוחים. בין הרחובות המרכזיים שנחסמו לתנועה: שדרות חיים בר לב, חטיבת ירושלים, עמק רפאים, דרך הרכבת, דרך בית לחם וגן סאקר. התנועה צפויה לחזור לסדרה סביב השעה 14:00. 

 

רצים בירושלים (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
רצים בירושלים(צילום: חיים צח)

 (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
(צילום: חיים צח)

 (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
(צילום: חיים צח)
 

במקצים השונים במרתון רצו בין היתר חברי הכנסת עפר שלח, אלעזר שטרן, נחמן שי, דני דנון ודב ליפמן. במרתון עצמו, למרחק 42.195 ק"מ, ניצח אברהם קבטה קטלה, בן 26 מאתיופיה, בזמן של 2:16:29 שעות. הוא שבר את שיא המרתון, שעמד על 2:19:52 שעות, ויזכה ב-10,000 דולר.

 

"תמיד פקוק בירושלים, אז לפחות שנהנה"

אריאל מהיישוב אלון התכונן לקראת המרתון ומתרגש להשתתף בו: "אנחנו בשאיפה לרוץ את 10 קילומטר ולסיים אותם עם אוויר. לא באים לזכות אלא בשביל הכיף". חברו דוד הוסיף: "אני מקווה שיש פרסים למי שיגיעו אחרונים. זו הפעם הראשונה שאני עושה את המרתון ומקווה לסיים אותו", ואף ציין לשבח את ההכנות בבירה: "הארגון פה מעולה, הכול עובד כמו שצריך".

 

מלאני (27) סבורה ש"תמיד פקוק בירושלים בשישי, אז לפחות שנהנה". היא רצה במסלול הקצר. קודם לכן עמדה ועודדה את הרצים המקצועיים. לדבריה, "השתתפתי בשנה שעברה וזה נחמד שיש מי שמחכה לך ומעודד אותך. אז אני זורקת להם קריאות מוטיבציה". 

 

אך מי יש מי שלא קיבל את המרתון בברכה. חוה (37), שהתכוונה להגיע לאזור שוק מחנה יהודה, לא חסכה ביקורת מהעירייה: "חסמו את העיר בלי פרופורציה, כאילו שלא מספיק פקוק כאן בימי שישי. אמנם לא סגרו את אגריפס, אבל כל התנועה מתרכזת לכבישים שפתוחים. סגרו את גן סאקר וזה משפיע. הלוואי שהייתי יכולה לעשות קניות ביום אחר". היא הבהירה: "הסתדרנו טוב מאוד גם בלי הריצות כאן. היו יכולים לרוץ במקום אחר או סביב העיר, לא בלב שלה". 

 

עפר שלח במרתון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עפר שלח במרתון(צילום: גיל יוחנן)

גם סופרמנים רצים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
גם סופרמנים רצים(צילום: גיל יוחנן)

 

"אני מרגיש כמו ביום כיפור", אמר ויקו (27) שסיים משמרת ונאלץ להישאר בינתיים בעבודה נוכח השיבושים בתנועת האוטובוסים. "אני עובד באזור בית הנשיא והכל חסום. האופציה היחידה שלי לצאת מכאן היא ללכת חצי עיר ברגל". הוא קבל: "שיתקו את התחבורה ועוד ביום שישי? אני צריך לצאת מהעיר ולא רואה את זה קורה. ממש מבאס".

 

דניאל (20) לוחם בגבעתי, עשה הבוקר מסע נוסף ולא במסגרת הצבא: "חזרתי מהבסיס עכשיו, צעדתי עם הנשק והתיק על הגב מהתחנה המרכזית כי אין אוטובוסים", סיפר. "זה מסבך, מסרבל ומאריך את הדרך. אני צריך ללכת עד שכונת ניות שם אני מתגורר, הוסיפו לי עוד מסע".

 

עידן, סטודנט שעבר לעיר בספטמבר חווה היום את המרתון לראשונה: "זה הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי שיהיה. חסמו יותר מדי דרכים מרכזיות, כמו את היציאות והכניסות לבגין. בתור מי שלא מכיר את כל הרחובות ונאלץ להשתמש באוטו כדי להגיע לשיעור פרטי אני בבעיה. כמעט כל מקום שאליו הניווט לוקח אותי - חסום". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
למקומות, היכון, צא! המרתון בבירה
צילום: חיים צח
מומלצים