שתף קטע נבחר

תשכחו מגפילטע: קציצות דג לחג

דגים בערב החג זה עניין שבשגרה אבל, מה עושים כשנמאס מהגפילטע המסורתי? פיליס גלזר וג'קי אזולאי נפגשו והכינו ביחד קבב מוסר עם רוטב חזרת ירוקה, שיכול להשתלב כמנת פתיחה קלילה בערב ליל הסדר

פיליס גלזר הזמינה את ג'קי אזולאי להתארח אצלה במטבח. התוצאה: קציצות דג מוסר נפלאות וקלות להכנה.

 

 

קבב מוסר עם רוטב חזרת ירוקה

המרכיבים ל-4 מנות:

לקבב:

800 גרם מוסר, טרי נקי מעצמות ועור קצוץ דק (בסכין).

1 בצל סגול בינוני, גדול קצוץ דק

1/4 כוס שמן זית

צרור כוסברה, קצוצה דק.

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

 

לחזרת:

1/2 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים במשך 4 שעות

1/3 כוס מים, או יותר לפי הצורך

חופן קטן עלי ארוגולה או רוקט, ללא גבעולים, קצוצים

1/4 כוס עלי נענע

1/4 כוס עלי שמיר או בזיליקום קצוצים

4 כפות ממרח חזרת לבנה (להשיג במעדניות) או חזרת לבנה מקולפת ומגוררת לפי הטעם

3-4 כפות מיץ לימון טרי

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית מלח או יותר, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  2. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות במשקל 55-60 גרם. מניחים על צלחת משומנת קלות ומכניסים למקרר למשך חצי שעה (ללא כיסוי).
  3. מחממים מחבת פסים ומברישים בשמן. (אפשר גם לצלות בגריל שבתנור). צולים את הקבב למשך כ-3 דקות מכל צד, או עד שהצבע עמום גם בדפנות (אם צולים יתר על המידה הקבב יתייבש).
  4. מכינים את רוטב החזרת: מניחים את אגוזי הקשיו והמים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים מדי פעם לנקות את צדי הקערה עם לקקן. ניתן להוסיף מעט מים או כף שמן זית אם הרוטב סמיך מדי.
  6. טועמים ומתבלים במלח ופלפל . מגישים מיד או מכסים בניילון נצמד ומאחסנים בכלי עם סגירה הרמטית במקרר, עד ל-3 ימים.
  7. מניחים את הקבב על מצע של רוטב החזרת הירוקה או יוצקים כמה כפות מהרוטב על הקבב ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
קציצות דג משגעות לחג
צילום: יהונתן צור
מומלצים