שתף קטע נבחר

אבו עגילה: חלה עגולה בקלי קלות

עבור מיקי שמו חלה טרייה ביום שישי זה עניין שבשגרה. לכבוד סוף השבוע הוא מציג מתכון קליל של חלה עגולה שכיף לאכול לא רק בשבת

חלה ב"קלי קלות", היא חלה סטנדרטית שאותה ניתן להכין גם ללא מיקסר - פשוט מערבבים את כל החומרים היטב ובסוף מוסיפים את המלח, כדי שהבצק לא יתחמם.

 

עוד בערוץ האוכל:

  • יצא לו דאבל: המבורגר כפול
  • וינטג' בצלחת: 4 מתכוני קינוחים מהאייטיז
  • הוד, הדר וגם שוקולד: מאפינס תפוז עם שוקו צ'יפס 

     

    טיפ: אל תפחדו להוסיף מלח - יש לו תפקיד חשוב ביצירת טעמה הסופי של החלה.

     

    לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"

     

    המרכיבים ל-3 חלות:

    1 ק"ג "קמח לחם" (שטיבל 2)

    50 גרם שקית "שימרית" או קוביה של שמרים טריים

    3/4 כוס שמן "אפיולה" (150 גרם)

    1/2 כוס סוכר (100 גרם)

    כפית מלח (5 גרם)

    2 ביצים (מידה L)

    2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר ולמעט המלח ולשים כ-10 דקות במהירות איטית לקבלת בצק חלק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
    2. מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך כשעה.
    3. מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים ויוצרים מהן 9 כדורים. מכסים במגבת ל-15 דקות על שולחן העבודה.
    4. לאחר 15 דקות יוצרים מכל הכדורים גלילים מאורכים באורך 25 ס"מ ברוחב 3 ס"מ. מכל 3 גלילים יוצרים/קולעים "צמה".
    5. מתפיחים ואופים: מתפיחים כ-45 דקות, מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

     

    גיוון: ניתן לפזר על החלות פרג לא טחון, שומשום מלא, שומשום לבן עם מעט שומשום שחור וכו'.

     

    בתיאבון!

     

    המתכון הינו מתכון ראשון מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

     

    המתכון באדיבות מיקי שמו

     

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: חגי דקל
    עגולה ונפלאה. חלה של מיקי שמו
    צילום: חגי דקל
    מומלצים