שתף קטע נבחר

Xperia Z: השינוי הגדול של סוני?

ליצרנית היפנית נמאס להשתרך מאחור בשוק הסמארטפונים, ואפשר לראות את ההשקעה הרבה שלה באיכות מכשיר הדגל החדש. המסך מדהים, העיצוב עוצר נשימה ואפשר גם להכנס איתו למקלחת. אבל יש גם לא מעט חסרונות. סקירה

לא כל כך הולך לסוני בתחום הסלולר בשנים האחרונות. אמנם יש כמה מדינות בהן יש לה נתח שוק לא רע בכלל, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהענקית היפנית לא נמצאת בין היצרניות המובילות בשוק סמסונג, HTC ואפילו LG.

 

 

עוד ב-GSM:

 

ה-Xperia Z  בא לשנות את כל זה. הפעם, לא רק שסוני מיישרת קו עם המתחרות שלה, היא אפילו מקדימה את רובן עם המכשיר החדש, מרובע ליבות כמובן, אבל גם עם מסך בגודל 5 אינץ' וברזולוציית Full HD, עיצוב מרהיב והגנה נגד מים ואבק. אמנם HTC כבר הוציאה מכשיר בעל מסך כזה (אבל בלי ההגנה ממים ואבק), אך הוא יצא רק ביפן וברשת Verizon בארה"ב. בפעם הראשונה מאז מהפכת הסמארטפון, סוני נותנת לעצמה פור על המתחרים והשיווק האגרסיבי של החברה מקווה לנצל את פרק הזמן הקצר שיש לה עד ליציאתם של הגלקסי S4 של סמסונג וה-One של HTC כדי לתפוס פלח שוק רציני.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

עיצוב

כבר ממבט ראשון על ה-Z אפשר לראות שסוני כיוונה גבוה. המכשיר מעוצב להפליא ומשדר יוקרה לכל אורכו. זכוכית חסינה מכסה את כל החזית המלבנית, ובדומה לנקסוס 4 ולאייפון 4 גם מכסה את חלקו האחורי. זה אמנם הופך את המכשיר למגנט טביעות אצבעות, אבל הוא כל כך יפה שנסלח לחברה היפנית על המיני שערורייה הזאת. סוני ויתרה על כפתור בית פיזי וגם כפתור התפריט וה-חזור הם כפתורים מגע, ולכן החזית נקייה לגמרי למעט הלוגו של החברה ופתח המצלמה הקדמית. גם הגב חלק כמעט לגמרי ומוסיף למראה המינימליסטי והיוקרתי.

 

עוד ב-GSM:

 

 

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

ה-Z דק מאוד, רק 7.9 מ"מ, וזה בהחלט תורם לעיצוב היפייפה. גם צדדי המכשיר ממשיכים את אותו הקו כאשר הדבר היחיד הבולט לעין הוא כפתור ההדלקה/ כיבוי הכסוף הבולט מעט החוצה. בתחילה הכפתור נראה מעט לא שייך אבל עם הזמן מתרגלים אליו ואין ספק שצבעו, כמו גם אותה בליטה החוצה, עוזרים מאד למצוא אותו כשצריכים. אם אתם מחפשים את כל היציאות והכניסות למיניהן תצטרכו להתחיל לפתוח את כל המכסים שנועדו להגנת המים/ אבק של המכשיר. כאן מגיעות לסוני מחמאות רבות. עד היום, כל מכשיר מוגן כזה מלא בכיסויי גומי גדולים, מגושמים ומכוערים אך לא כך ב-Z. כאן המכסים משמשים המשך ישיר לשאר המסגרת ומכוסים בחומר דמוי זכוכית מראה כהה. אין ספק שסוני השקיעה המון זמן ומחשבה בעיצוב והתוצאות בהתאם. חד משמעית – ה-Xperia Z הוא מהמכשירים היפים בשוק.

 

הבעיה היחידה הנובעת מעיצוב המכשיר היא שלא מדובר באחד הסמארטפונים הכי נוחים להחזקה ביד. גם ככה, בגלל גודלו, המכשיר הזה לא מתלבש ביד בצורה הכי נוחה, ואם תוסיפו לזה את הגב השטוח הנה לכם בעיה ראשונה ל-Z. לא, אנחנו לא סבלנו מהשימוש ומהחזקת המכשיר ביד, אבל אין ספק כי גב מעוגל יותר היה משפר משמעותית את ההרגשה הכללית.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

מפרט טכני ומערכת הפעלה

סוני החליטה ללכת על כל הקופה עם ה-Z ומהמפרט הטכני מעיד על כך. למכשיר מעבד ארבע ליבות מבית קוואלקום במהירות 1.5GHz וזיכרון RAM של 2GB. האחסון הפנימי עומד על 16GB, כאשר מתוכם כ-12GB פנויים, ואם זה לא מספיק לכם אז תוכלו להוסיף לזה עד 64GB נוספים עם כרטיס MicroSD. לחובבי הצילום יש מצלמה ראשית באיכות 13.1 מגה פיקסל, ומצלמה קדמית מכובדת ביותר של 2 מגה פיקסל. המסך מתהדר ברזולוציית Full HD 1080x1920 , עם צפיפות של 441 פיקסלים לאינץ', גבוהה יותר ממסך הרטינה המשובח של האייפון 5.

 

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד Jellybean 4.1.2 וסוני מבטיחים עדכון קרוב ל-4.2. האמת היא שלמרות שלא מדובר במערכת ההפעלה הכי חדישה של גוגל, הדבר היחיד המשמעותי שהגירסה החדשה יותר מביאה הוא צילום פנורמי ב-360 מעלות, אז לא נתלונן על זה יותר מדי.

 

ממשק המשתמש הוא כבר לא Timescape שהכרנו בדגמים הקודמים מסדרת ה-Xperia, והשם החדש הוא Socialife, שמתיימר לשלב את הרשתות החברתיות שלנו בגוף מערכת ההפעלה. האמת היא שהתוצאה מפתיעה לטובה ואחרי הפעלה ראשונית של המכשיר הפייסבוק והטוויטר שלכם כבר מחוברים למכשיר. אין שום סימנים לכך שהממשק מכביד על המערכת ובסך הכל למי שכבר מכיר אנדרואיד לא צפויה בעיה כלשהי בהפעלת הסוני החדש.

 

כשנכנסים לתפריט האפליקציות מגלים שסוני לא העמיסה יותר מדי דברים חוץ מכמה שירותים בסיסיים שלה. עוד צעד מבורך. אפליקציית ה-Socialife מאגדת בתוכה את חשבונות הפייסבוק, טוויטר, יוטיוב, גוגל רידר (כל עוד הוא קיים) ואת עדכוני ה-RSS שלכם ומאפשרת, במסך אחד, להתעדכן בכל מה שחדש. העיצוב יפה לעין אך מעט מבולגן.

 

אמנם ישנם כבר מעבדים חזקים ומתקדמים יותר שאנו עתידים לפגוש בקרוב מאד בגלאקסי S4 וב-HTC One, אבל למרות עליונותם הטכנית קשה להאמין שהם ינצחו את ה-Z שטס במהירויות נדירות. 

 

מסך ומולטימדיה

הרזולוציה המטורפת של ה-Z בולטת לעין מיד עם הדלקת המסך. הכל נראה חד כתער ומעבד ה-Bravia המפורסם של סוני נותן את אותותיו בצבעים עשירים אך טבעיים. ההתמודדות של המסך עם אור השמש מרשימה מאוד ושנייה רק למסכים של HTC. אבל לא הכל מושלם. מסכי הסמארטפונים של סוני ידועים כבעלי זוויות צפייה מאכזבות וה-Z לא מתקן את הרושם הזה. מיד עם הטיית המסך הצידה הצבעים מתחילים לדעוך וקשה מאוד לראות מה קורה על המסך. יש כאלה שיראו בכך יתרון, כיוון שאנשים הנמצאים לידכם לא יראו מה אתם עושים בכל רגע נתון, אבל מדובר בתירוץ לא משכנע ואנחנו רואים בכך חיסרון.

 

מסך ה-Z מצטיין בעיקר במגע. לא ניכנס כאן לוויכוח המוכר והמיותר בין משתמשי אייפון ואנדרואיד, אבל בשורה בתחתונה עוד לא נתקלנו בחווית מגע טובה יותר בשום סמארטפון אנדרואידי עד היום. חד וחלק. 

 

מותג ה-Walkman מיוצג כאן בכבוד ואפליקציית המוסיקה המשובחת של סוני יפייפיה ונוחה מאוד לשימוש. כאשר רוב הנגנים של היצרניות הגדולות דומים אחד לשני, ה-Walkman אינו כזה, ולכן לוקח קצת זמן להתרגל אליו, אבל ברגע שזה קורה, אין טענות. איכות השמע דרך הרמקול המובנה לא אטרקטיבית במיוחד. הרמקול נשמע מחוספס מאוד וגם לא מגיע לעוצמות מרשימות במיוחד, אבל בחיבור לאוזניות טובות או למגבר חיצוני הסוני בהחלט מספק את הסחורה.

 

מצלמה

סוני תמיד הצטיינה במצלמות וגם כאן המצב לא שונה. המצלמה מצטיינת בתנאי תאורה קשים ונותנת את אחת התוצאות הטובות ביותר בהם נתקלנו בתנאים אלה. גם בחדר חשוך יחסית התמונות יוצאות די בהירות וברורות, ולמי שמצלם הרבה במקומות כאלה ה-Z ירצה אותו מאוד. דווקא בתנאי אור טובים הסוני פחות בולטת. רק להבהרה, ממש לא מדובר במצלמה גרועה ואין הרבה אנשים שימצאו על מה להתלונן אבל בהשוואת תוצאות של ה-Z לאלה של הגלאקסי נוט 2 או ה-HTC One X, המצלמה הזאת מסיימת במקום השלישי.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

הגנת מים ואבק

סוני אינה החברה הראשונה שמוציאה מכשיר בעל תקן IP57 המגן על המכשיר בפני מים (עד לעומק של 1 מטר למשך 30 דקות) ואבק. ראינו לא מעט סמארטפונים כאלה מחברות אחרות כדוגמת מוטורולה, סמסונג ואפילו סוני עצמה, אבל היא הראשונה שמעניקה הגנה זו למכשיר הדגל שלה וזה, בעינינו לפחות, צעד מבורך.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

בבדיקה שערכנו, ה-Z אכן עמיד למים. הצלחנו לבצע מספר שיחות מתחת לזרם המים במקלחת ואפילו לקרוא קצת באינטרנט ולראות  סרט ביוטיוב. כשהמסך רטוב הוא לא מגיב לנגיעה, אבל חוץ מזה הכל עובד נפלא וברגע שמייבשים את המסך הוא חוזר לפעול כרגיל.

 

גם בארגז החול ה-Z שרד באופן מרשים. אפשר בהחלט לדמיין את הטיול לחוף הים בקיץ הקרוב, כאשר על החול משתזפים להם ברי מזל ומשתמשים ב-Z שלהם ללא חשש.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

חיי סוללה

הסוללה של הסוני החדש היא בעלת קיבולת של 2330mAh, נתון מדאיג מעט לאור הגודל והרזולוציה של המסך. סוני דאגה לצייד את המכשיר בכל מיני הגדרות שאמורות לחסוך בחיי הסוללה כמו מצב Stamina שמכבה נתונים סלולריים כשהמסך כבוי. היתרון במצב Stamina שניתן להגדיר איזה אפליקציות יפעלו בכל זאת ברקע, כל שתוכלו לדאוג לזה שאם אתם משתמשים כבדים ב-Whatsapp או מכורים לפייסבוק, לא תפספסו שום הודעה.

 

עד כאן הבשורות הטובות. הבשורות הפחות טובות הן שהסוללה פשוט לא מספיק חזקה. אמנם נתקלנו במכשירים ששובקים חיים הרבה יותר מהר מהמכשיר הזה אבל גם לא חסרים מכשירים שמחזיקים הרבה יותר. בשימוש ממוצע המכשיר כבר עמד על פחות מ-70% ב-11 בבוקר, בשעה 16:00 ירד מ-40% ובשבע וחצי בערב, המכשיר שבק חיים. בשימוש כבד, שזה השימוש היומיומי של כותב שורות אלה, לא הצלחנו להגיע לשעה 16:30 עם מכשיר מתפקד. המסקנה? אם אתם משתמשים כבדים ואין מקור טעינה זמין לאורך היום, אתם בהחלט בבעיה. סוללה נוספות לא ממש רלוונטית במקרה של ה-Z, כיוון שמדובר על סוללה קבועה -  שלא ניתן להחליף.

 

GPS, טלפון וכל השאר

הסוני Z הוא מכשיר טלפון מצטיין. סוני הוסיפה כל מיני תכונות שאמורות לשפר את איכות השמע בשיחה, אחד מהם, שמגביר ומנקה את הקול שאנו שומעים מצידו השני של הקו עושה בדיוק את מה שהוא אמור לעשות והתוצאה, מהטובות שנתקלנו בהם. עוד תכונה מעניינת שגם פועלת כמצופה, היא האטת מהירות הדיבור. זה נשמע מעט מוזר בתחילה אבל אם יש לכם בעיות בהבנת חברכם לשיחה, זה באמת עוזר. אחד החסרונות, עוד מהדגמים הקודמים של סוני, הוא החייגן. לא נוח, דורש הרבה לחיצות כדי להגיע לאנשי קשר רצויים ואין לו שימוש ב-T9 כדי להגיע במהירות לאיש קשר אותו מחפשים. למי שרוכש את המכשיר הזה מומלץ להוריד חייגן חלופי כדוגמת ה-EX Dialer המעולה.

 

המקלדת המובנית טובה ומאפשרת גם כתיבה בהחלקה. אין לה אפשרות למידה, שזה בהחלט מצער ולא אהבנו את העובדה שאם הזיהוי טקסט לא מזהה את המילה שהתכוונתם אליה, לחיצה על מחיקה מוחקת את כל המילה בבת אחת. אין ספק שככל שמסך הוא גדול יותר, הוא גם נוח יותר כמכשיר GPS ואת זה רואים ישר בשימוש. עם מסך בגודל 5 אינץ', אפשר בהחלט לחשוב לזנוח את מכשיר ה-GPS הייעודי המותקן ברכב. רמת הדיוק גבוהה במיוחד והמהירות של רכיב ה-GPS המובנה מרשימה מאוד. בדקנו את כל תוכנות הניווט הפופולריות בשוק, ואפשר בהחלט לציין כי כולן עבדו ללא דופי.

 

סוני בחרה להשתמש בדפדפן כרום כברירת המחדל שלה. לא תמצאו כאן את דפדפן הסטוק של גוגל ואין לנו שום בעיה עם זה. הגלישה בדפדפן היא תענוג, הודות לתגובת המגע הנפלאה, מהירות המעבד, כאשר גם חיבור לרשת הביתית או לרשת הסלולרית מביא תוצאות נפלאות. באופן כללי, קשה לנו לזכור מכשיר שהגלישה בו הייתה טובה ונעימה כל כך. גודל המסך משחק גם כאן תפקיד חשוב מאוד, וה-Z יכול להיות כלי שימושי מאוד למי שמרבה לגלוש מהמכשיר.

 

סיכום

לסוני נמאס ממיקומה הנמוך בסולם יצרניות הסלולר המובילות ואת זה מרגישים מיד כשפוגשים את ה-Xperia Z. לא מדובר במכשיר מושלם, חיי הסוללה עשויים להדאיג את מי שאין לו גישה למקור טעינה במהלך היום, זוויות הצפייה היו צריכות להיות הרבה יותר גדולות והמצלמה עדיין לא מגיעה לרמה של הטובות ביותר. עם זאת, כשמסתכלים על החבילה הכוללת, אין ספק שמדובר במכשיר נפלא. העיצוב עוצר נשימה, המסך, מבחינת החדות והצבעים (כשעומדים ישירות מולו) נראה נפלא, חוויית המגע הוא הטוב ביותר בקטגוריה, המכשיר פשוט טס ובנוסף לכל זה הוא מתהדר בעמידות מרשימה בפני מים ואבק. ההחלטה של סוני להעניק תקן IP57 למכשיר הזה הופך אותו לאופציה ריאלית להרבה מאוד אנשים שמצד אחד רוצים הגנה כזאת אך מצד שני לא מוכנים להתפשר על הרמה המכשיר הנייד שלהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים