שתף קטע נבחר

שרוף אותי טוב: מתכוני מדורה בנייר כסף

בין כל הרעש והעשן, אפשר גם להכין אוכל משובח במדורת ל"ג בעומר. מתכונים בנייר כסף של תירס ורוטב צ'ילי, עוף שלם ממולא ואיך לא - תפוחי אדמה ונקניקיות

ל"ג בעומר תמיד מזוהה בחוויית אוכל סביב המדורה. למי שמעוניין במאמץ קטן ולא מורכב לשדרג באופן מהותי את חווית תפוח האדמה המפויח של ילדותו, העלינו מספר הצעות קלות להכנה שיקפיצו את חווית הסועדים במינימום מאמץ, באמצעות מנות מובנות שמכינים מראש בבית ומניחים על הגחלים בשולי המדורה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כשמדובר במדורה, טכניקת הבישול הידועה ביותר היא של מנות מובנות עטופות בנייר אפייה ולאחר מכן שכבה אטומה ועבה של נייר כסף.

 

באופן הזה מרוויחים מספר דברים: כל המיצים והעסיס של המנה נשמרים ; חומרי הגלם אינם נחרכים מאש המדורה. ושלישית ואולי הכי חשוב, לטבח הייעודי יש פחות חששות מדרגות צלייה מדויקות, מה שמפנה זמן איכות ללגום בנחת את הבירה הקרה בזמן שהגחלים עושים את העבודה.

 

לפני שמתחילים - מספר דגשים חשובים:

  • עדיף להשתמש בשכבה כפולה של נייר כסף.
  • לפני שעוטפים בנייר כסף חשוב לעטוף גם בנייר אפייה.
  • רצוי לעטוף כל מנה לסועד באופן נפרד.
  • את המנות העטופות יש להניח בצד המדורה על הגחלים ולא במרכז הלהבה.

 

עמיד בחום גבוה ולא מתייבש בקלות. דניס במדורה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עמיד בחום גבוה ולא מתייבש בקלות. דניס במדורה(צילום: ירון ברנר)

 

קלחי תירס בחמאה ורוטב צ'ילי

קלחי תירס במדורה היא מנה כיפית שכולם אוהבים. המנה הזו נוצרה בהשראת זכרון נוסטלגי שיש לי: בעבר, מתחת לגשר באילת, עמד דוכן של תירס צלוי בטעמים. בכל פעם שהגעתי לאילת לא החמצתי את ההזדמנות לאכול קלח תירס בטעמים.

 

טיפ: מומלץ למי שאוהב להוסיף גם ענף רוזמרין.

 

מרכיבים:

4 קלחי תירס

4 כפות חמאה צהובה איכותית

4 כפות רוטב צ'ילי

מלח גס

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התירס מראש: מבשלים את התירס עד לחצי ריכוך כ-10 דקות במים רותחים ומסננים. פורסים את התירס לפרוסות של כ-2 סנטימטר.
  2. מערבבים חמאה עם רוטב צ'ילי ומורחים בנדיבות על קלחי התירס. מניחים על נייר אפייה כל תירס בנפרד ומפזרים מלח גס. עוטפים ומכסים בנייר כסף. מניחים בצד המדורה לכ-10 דקות.

 

פילטים של דניס בנייר כסף

דניס הוא דג נהדר לצלייה במדורה. זהו אחד המתכונים הקלים והטעימים להכנה בזכות היותו דג עסיסי שלא מתייבש בקלות ומאד מתאים לבישול לא מדויק. כשמדובר בדניס דקה צלייה יותר מדי לא תהרוס את הדג בניגוד לדגי ים אחרים.

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

8 פילטים של דניס נקיים מהאדרה ומעצמות (2 לכל סועד במשקל 220 גרם)

צרור פטרוזיליה קצוצה

4 ענפי טימין

כ-12 עגבניות שרי

4 פרוסות לימון טרי

8 שיני שום

4 כפות חמאה איכותית צהובה

שמן זית

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל מכל צד. מושחים בשמן זית וחמאה (כף לכל שני פילטים).
  2. מניחים כל פילה על נייר אפייה כאשר הצד של העור מונח על נייר האפייה. עליו מניחים פילה נוסף כאשר העור נמצא בחלק העליון.
  3. מניחים ענף טימין, 2 שיני שום, פרוסת לימון, 3-4 עגבניות שרי וחופן פטרוזיליה קצוצה. עוטפים את הפילטים בנייר האפייה. עוטפים שוב בנייר כסף וסוגרים כמו סוכרייה. את אותה פעולה מבצעים עם יתר הפילטים כך שמתקבלות ארבע מנות עטופות בנייר כסף. מניחים בצד המדורה למשך כ-10 דקות.

 

עופיונים ממולאים בצלי פנינה ועוד דברים טובים מצופים בתבליני גריל

מתכון אלגנטי וקל להכנה שמשדרג את חווית העוף על האש. כל הדברים הטעימים נכנסים פנימה ומתאימים בגודל לסועד - בדיוק במשקל הנכון לא יותר מדי ולא פחות מדי.

 

שימו לב: מי שמעוניין יכול להחליף את תבליני הגריל ברוטב צ'ילי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

מרכיבים:

1 עופיון

2 שיני שום

2 בצלי פנינה

1 ענף אספרגוס קצוץ

2 עגבניות שרי

תבליני גריל - תערובת מוכנה אול לחילופין על פי הטעם: פפריקה, כמון, צ'ילי גרוס, שום כתוש, פלפל.

שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. ממלאים עופיון בשום, בצלי פנינה, עגבניות שרי ואספרגוס קצוץ. מערבבים תבליני גריל, ומלח עם 3 כפות שמן זית ומצפים את מכל הצדדים. עוטפים כל עופיון בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף. מניחים בצד המדורה לכחצי שעה, כאשר כל 10 דקות מסובבים את העופיונים כך שכל הצדדים יקבלו חום שווה.

 

נקניקיות ותפוחי אדמה בנייר כסף

אי אפשר לשכוח את הילדים בל"ג בעומר ואין מדורה בלי תפוח אדמה! מה יש לומר - מנת חובה לכל מי שיש לו ילדים, במיוחד לבררנים מתוכם שלא מתחברים לטעם השרוף של נקניקייה צלויה על אש חשופה. צולים ומגישים לצד בקבוק קטשופ גדול.

 

מרכיבים:

נקניקיות שהילדים הכי אוהבים (בכמות שהם הכי אוהבים)

חבילה של תפוחי אדמה קטנים מסוג פריזיאן

קארי או צ'ילי מתוק - לא חובה ולפי הטעם

מלח

קטשופ/ רוטב עגבניות

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים עם מעט מלח עד ריכוך.
  2. חוצים את הנקניקיות ומסדרים בנייר האפייה. מוסיפים את תפוחי האדמה. בוזקים שמן זית ומפזרים מעט מלח. עוטפים בנייר האפייה ובנייר כסף. מניחים בצד המדורה כ-10 דקות. מגישים לילדים עם קטשופ או רוטב עגבניות.

 

  • המתכונים באדיבות דוד גרויסמן, שף מסעדת "לוקה". השונית 2, מרינה הרצליה, טלפון: 09-9514000

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חם מהאש. תירס
צילום: ירון ברנר
מומלצים