שתף קטע נבחר

לבני על היוזמה: הם הבינו שהגבול צריך להשתנות

השרה הממונה על המו"מ עם הפלסטינים מברכת על נכונות הליגה הערבית לקבל את העיקרון של חילופי שטחים במסגרת הסכם ישראלי-פלסטיני: "למרות הסערה מסביב, יש להם עניין בקידום התהליך". הנשיא פרס: "טוב שחזרו ליוזמה בשעה זו"

תגובות חיוביות בישראל לנכונות העקרונית שהביעה הלילה (ג') הליגה הערבית לאמץ את תוכנית חילופי השטחים במסגרת הסכם אפשרי בין ישראלי לבין הרשות הפלסטינית. ציפי לבני, השרה הממונה על המו"מ עם הפלסטינים, אמרה בראיון ל-ynet: "מדינות ערב באות ואומרות לכולנו: 'רבותיי, בתוך כל הסערות שמסביב, עדיין יש לנו עניין בקידום תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים. אנחנו חוזרים ומתחייבים שהגעה להסדר משמעותה גם נורמליזציה אצלנו בבית'".

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

עיקרון חילופי השטחים עשוי להעניק לישראל פתח להמשיך להחזיק בגושי ההתנחלות הגדולים בתמורה לשטחים אחרים שיועברו לפלסטינים. את ההודעה על נכונות ל"שינויים קלים" בקווי 67' מסר ראש ממשלת קטאר, חמד בן ג'אבר א-תאני, בתום יום דיונים בוושינגטון עם בכירי הממשל ובכללם סגן הנשיא ג'ו ביידן, מזכיר המדינה ג'ון קרי ומזכ"ל הליגה נביל אל-ערבי.

 

לבני: "בליגה הערבית אומרים שהם מבינים שיש שינויי מציאות שיחייבו שינויים בקו הגבול. דבר נוסף שנאמר זה שהסדר כזה צריך להיות 'פייר'. הוא צריך להיות הגון לשני הצדדים.

בעצם מה שזה אומר זה 'תנהלו מו"מ, אנחנו נותנים תמיכה. אנחנו תומכים במהלך הזה ויש לנו מחויבות לנורמליזציה".

 

בשיחה עם ynet התייחס גם נשיא המדינה שמעון פרס להתפתחות והביע אופטימיות זהירה: "טוב שהם חזרו ליוזמת שלום בשעה זו. חשוב מאוד שהם חזרו על תמיכתם לפתרון שתי המדינות".

 

קודם לכן התייחס פרס לנושא גם במהלך פגישתו עם האפיפיור פרנסיסקוס. "חילופי שטחים? למה לי לנהל משא ומתן לפני שהוא נפתח?", אמר הנשיא. "יש רקע לחידוש המשא ומתן. את שאלת חילופי השטחים נגלה אם אפשר לפתור במשא ומתן. יש לפתוח במשא ומתן על בסיס שתי מדינות לשני עמים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לבני. "ההסדר צריך להיות 'פייר'"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים