שתף קטע נבחר

ההשתלטות הושלמה: באפט קונה עוד 20% מישקר

המשקיע האמריקאי באפט משלים את ההשתלטות המלאה על חברת ישקר, שלפני 7 שנים רכש 80% ממנה. ירכוש עוד 20% ממנה תמורת 2 מיליארד דולר, לפי שווי של 10 מיליארד דולר - פי שניים מהשווי שבו בוצעה העסקה הקודמת ב-2006

המיליארדר האמריקאי וורן באפט משלים את ההשתלטות על חברת ישקר . הבעלים של חברת ברקשייר האת'ווי קונה 20% נוספים בחברת ישקר של משפחת ורטהיימר ב-2 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 10 מיליארד דולר - פי שניים מהשווי שבו בוצעה העסקה הקודמת - 5 מיליארד דולר. בכך משלים באפט את ההשתלטות המלאה על חברת ישקר והוא יחזיק 100% מהמניות.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

בשיחה עם "כלכליסט" אומר איתן ורטהיימר: "היה חשוב לנו למכור את העסק לפני שיהיו בעיות משפחתיות. אנחנו רואים מה קורה בעסקים משפחתיים אחרים, ולא צריך לחכות שיהיו בעיות. הליך המכירה התחיל מבחינתו כבר לפני 7 שנים בעסקה הראשונה למכירת 80% מהמניות. לשני הצדדים היו אופציות להשלמת העסקה".

 

באפט בביקור בחברת ישקר, 2006 (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
באפט בביקור בחברת ישקר, 2006(צילום: חגי אהרון)

 

"זה המהלך הנכון עבור העובדים, עבור המשפחה שלנו ועבור החברה שהולכת להרבה שנים טובות קדימה. באפט יזרים עוד 2 מיליארד דולר להשקעה בישראל, זה אומר מבחינתו מחויבות ענקית גם לישראל. זה היה חלום של סטף להשאיר את החברה בישראל. סטף כבר 40 שנה עוסק בפילנתרופיה, אני 30-20 שנה עוסק בפילנתרופיה ודברים אחרים", אמר ורטהיימר.

 

בהודעה שפורסמה היום כותב וורן באפט: "מהרגע ש-IMC נכנסה לחיינו, השותף שלי צ'רלס מונגר ואני נהנינו מהחיבור של ברקשייר עם החברה, עם משפחת ורטהיימר ועם ההנהלה של החברה", כתב וורן באפט, יו"ר ומנכ"ל ברקשייר האת'ווי.

 

לפי באפט, "כפי שאתם יכולים להסיק מהמחיר שאנחנו משלמים עבור שאר האחזקה, IMC נהנתה מצמיחה משמעותית לאורך שבע השנים האחרונות, ואנחנו שמחים לרכוש את החלק של החברה שנשאר בידי משפחת ורטהיימר כש-IMC הפכה בפעם הראשונה לחברה בקבוצות החברות של ברקשייר. אנחנו מצפים להמשך העבודה עם החברה הייחודית הזו שהוקמה בישראל על ידי משפחת ורטהיימר לפני 60 שנה והפכה לתאגיד גלובלי אמיתי".

  

בהודעה אודות הרכישה כותב איתן ורטהיימר: "אנחנו מרוצים ביותר מכך ש-IMC מצאה בית קבוע בברקשייר האת'ווי, שמעריכה לגמרי את הטבע הייחודי של התאגיד הישראלי הבינלאומי שהקמנו, ושמחויבת לשמירה על המורשת הזו בכל דרך, ואף בונה וממשיכה את ההצלחה ההיסטורית ואת התרבות המיוחדת שלנו".

 

ורטהיימר מוסיף: "הצמיחה ש-IMC חוותה מאז העסקה עם ברקשייר ב-2006 מחזקת את האמון שוורן וצ'רלי העניקו לעסק שלנו ולאנשים המיוחדים שעובדים בתפן וברחבי העולם, שאפשרו את ההצלחה שלנו. אנחנו בטוחים שהחזון של מרים וסטף ורטהיימר, שהמשיך בדור השני של המשפחה, ימשיך לקדם את החברה כחלק ממשפחת ברקשייר האת'ווי, תחת הנהגתו של הנשיא והמנכ"ל יעקב הרפז".

 

באפט ב-2012: "ישקר ממשיכה להדהים אותנו" 

בעבר התבטא באפט כי רכישת ישקר מידי משפחת ורטהיימר היתה אחת הרכישות הטובות שעשה. במכתב השנתי של באפט בפברואר אשתקד לבעלי המניות של ברקשייר האת'וויי כתב באפט כי "חברת כלי החיתוך ש-80% ממנה בבעלותנו, ממשיכה להדהים אותנו".

 

באפט כתב אז, כי "הצמיחה במכירות והביצועים הכוללים בחברה ייחודיים בתעשייה שלה. המנהלים של ישקר, איתן ורטהיימר, יעקב הרפז ודני גולדמן, הם אסטרטגים ואנשי תפעול מבריקים. כשהעולם הכלכלי החל להתרסק בנובמבר

2008, הם האיצו את רכישת טונגלוי, יצרנית כלי חיתוך מובילה מיפן. טונגלוי ספגה נזק משמעותי מהצונאמי שפגע בצפון יפן באביב שעבר, אבל כעת זה לא ניכר בה: טונגלוי רשמה שיא מכירות ב-2011. ביקרתי במפעל באיוואקי בנובמבר ונמלאתי השראה מהמסירות וההתלהבות של הנהלת טונגלוי ושל צוות העובדים. הם קבוצה נפלאה, הזכאית להערצה ולהכרת התודה שלכם".

 

ב־5 במאי 2006 רכשה ברקשייר האת'ווי של באפט 80% מישקר ב-4 מיליארד דולר במזומן, על פי שווי שוק של 5 מיליארד דולר וללא חברת "ישקר להבים". המכירה הפכה את משפחת ורטהיימר לאחת מ-3 המשפחות העשירות בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים