שתף קטע נבחר

הכי יעיל לעצירות: כל הסיבות לאכול אבטיח

האבטיח הוא הפרי המזוהה ביותר עם עונת הקיץ, אך לצד הטעם המתוק והטעים שכולנו מכירים הוא מכיל גם תכונות מרפא עתיקות יומין: הורדת לחץ דם, טיפול בבצקות ובפטריות העור. תרופות ביתיות - כתבה ראשונה בסדרה

האבטיח נחשב לצמח תרבות עתיק שמוצאו, כצמח בר, הינו מאזורי הסוואנות של אפריקה. לראשונה תרבתו אותו במצרים ובהודו. במאה ה-19 הניח החוקר דייוויד ליווינגסטון - שחקר את מוצא הנילוס וגילה את מפלי ויקטוריה - שמוצאו של האבטיח ממדבר קאלאהרי.

 

עוד חדשות ועידכונים בפייסבוק של ynet

 

מקור השם citrullus מהמילה היוונית citrus שמשמעו עץ ירוק עד ומהמילה vulgaris שמשמעותה נפוץ. השם האנגלי watermelon ניתן לו לראשונה ב–1615 משום שהירק היווה מקור מים בסוואנה היבשה וmelon– בא מהמילה היוונית שמשמעה תפוח, בשל צורתו העגולה וצבעו. על פי עדויות ארכאולוגיות הוא גדל במצרים עוד ב–2500 לפנה"ס.

 

זרעי אבטיח נתגלו בקברו של תות אנך אמון. בני ישראל התוודעו אל האבטיח בהיותם בגלות מצרים: "זָכַרְנוּ, אֶת-הַדָּגָה, אֲשֶׁר-נֹאכַל בְּמִצְרַיִם, חִנָּם; אֵת הַקִּשֻּׁאִים, וְאֵת הָאֲבַטִּחִים" (במדבר י"א ה'). בימי המשנה היה גידולו נפוץ בארץ ונכתב עליו ש"אבטיח שנוקר ואכלו הימנו עשרה בני אדם, השאר, הרי זה אסור" (תוספתא תרומות ז', י"ז).

 

עוד על עצירות:

המכה ה-11 - עצירות: כך ניתן להשתחרר בקלות

סובלים מעצירות? 10 דרכים טבעיות לפתרון

לעיכול מהיר: 5 מזונות למניעה וטיפול בעצירות

 

במאה הרביעית לפנה"ס התחולל משבר פוליטי ביוון. פיליפ השני, מלך מקדוניה, החל בתהליך כיבוש והשתלטות על ערי המדינה המפולגות ביוון. דמוסתנס (322-384 לפנה"ס), מנואמיה המוכשרים של אתונה באותם ימים יצא נגדו והזהיר מפני הסכנה האורבת לעצמאות העיר והמשטר הדמוקרטי באתונה. בלהט הוויכוחים הסוערים באספת העיר בין המצדדים במלחמה במקדונים לבין המצדדים בכניעה מפחד ידו הקשה ואכזריותו של פיליפ השני, השליך לעברו אחד המתנגדים אבטיח. דמוסתנס לא איבד את קור רוחו, הניח את האבטיח על ראשו והודה לתוקפו על שסיפק לו קסדה כדי שיוכל להלחם בפיליפ מלך מקדוניה.

 

גם לאחר כניעתה של אתונה המשיך דמוסתנס לנאום כנגד המוקדונים וכנגד אלכסנדר שאותו כינה "הנער הכסיל". הוא נאלץ לגלות מאתונה ולבסוף התאבד מחשש ששליחיו של אלכסנדר מוקדון ישיגוהו. עם שקיעת האימפריה הרומאית במאה השישית לספירה נעלמו גידולי האבטיח באירופה ורק במאה ה–13 החלו לגדל אותו מחדש בספרד בעקבות הכיבוש המורי.

 

איך תשתמשו כתרופה?

זרעי האבטיח מרחיבים את כלי הדם, מורידים לחץ דם ומשפרים את תפקוד הכליות. לניקוי כליות מומלץ לעשות צום אבטיח למשך יום שלם. חותכים קוביות קטנות של הפרי ואוכלים כל רבע שעה כמה חתיכות. הצום מועיל לאלה הסובלים מאבנים ומדלקות בדרכי הכליה והשתן. הוא משתן ועל כן טוב לבצקות. הרמב"ם ממליץ לשתות מספר פעמים ביום מים שבושלו בהם זרעי אבטיח למניעת אבנים בכליות. האבטיח מועיל לעצירות ומשמש כמשלשל עדין.

האבטיח מכיל כמות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמין B, ויטמין Cומינרלים חיוניים, כגון: סידן, זרחן, מגנזיום, אשלגן, יוד ומנגן. מכיל רק 29 קלוריות ל–100 גרם.

 

ניקוי כליות: צום אבטיח במשך יום או יומיים

 

דלקת בכליות: כנ"ל

 

הפרעות בתפקוד הכבד: לשתות בכל יום 3 כוסות מיץ אבטיח 

 

אבנים בכליות: לבשל 1/5 כוס זרעי אבטיח בכוס מים ולשתות 3 כוסות מים ליום

 

פטריות על פני העור: לשפשף את קליפת האבטיח על פני העור כמה פעמים ביום. כפי הנראה מצויים בקליפה חומרים אנטי פטרייתיים

 

כתמי עור: כנ"ל

 

בצקות: לשתות 3 כוסות מיץ אבטיח ביום. לאבטיח תכונות מְשתנות

 

עצירות: כנ"ל

 

לחץ דם גבוה: כנ"ל. 100 גרם מיץ אבטיחים מכיל רק 1 מ"ג נתרן ולעומת זאת 95 מ"ג אשלגן (האשלגן מעודד שיתון)

 

גאוט: צום אבטיח במשך יומיים. האבטיח מנקה הצטברות של גבישי שתן

 

סוכרת: האבטיח מומלץ לסוכרתיים. הוא מכיל 95 אחוז מים וכמות קטנה יחסית של סוכרוזה

 

הפרעות בלב: לאכול אבטיחים

 

בעיות בעורקים: כנ"ל

 

הקאות: לשתות מספר כוסות מיץ אבטיח על קיבה ריקה

 

בחילות: כנ"ל. האבטיח מרגיע את ריריות הקיבה

 

דיזינטריה: לאכול אבטיח מספר פעמים ביום

 

דלקות מעיים: כנ"ל. כפי הנראה לאבטיח תכונות אנטי דלקתיות

 

מתוך הספר "המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות" בהוצאת אסטרולוג





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אבטיח. מפחית לחץ דם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
כריכת הספר המדריך השימושי לתרופות ביתיות
ד"ר רק שאלה
מומלצים