שתף קטע נבחר

מדברים עם זה: בצ'ט החדש של גוגל

יישום ההנגאאוט מאפשר לדבר בטקסט או בשיחות וידאו עם מגוון חברים בסלולר, בטאבלט ובמחשב. האם שווה לנטוש את כל הצ'טים האחרים, או בקיצור: וואטסאפ, סוף?

גוגל שינתה את לחלוטין את חוויית הצ'ט, עם יישום ההאנגאאוט המשודרג שהציגה בשבוע שעבר.

 

מדובר באיחוד של תוכנת גוגלטוק הוותיקה וה"האנגאאוט" (שכונו גם "זולות") מגוגל פלוס, ושמאפשרות שיחות וידאו. במילים "שינתה לחלוטין", הכוונה שהיא ניפחה אותה עם תכונות רבות: אפשר להשיג כל אחד בכל זמן, בין אם הוא עם הטלפון, ובין אם הוא על המחשב או נושא טאבלט שמחובר לרשת, ולקיים שיחות צ'ט או שיחות וידאו (כשהן עובדות) עם אדם אחד או יותר.

 

 

 

כולם יכולים לצרף את כולם

אם תיכנסו לג'ימייל, תוכלו לשדרג את הצ'ט הפנימי ל-Hangouts מתוך תפריט הסטטוס שלכם. למי שמעדיף לא להכנס למייל - אפשר להוריד את הצ'ט כתוסף לכרום, אבל לא כתוכנה עצמאית.

 

אם יש לכם אייפון או אנדרואיד - תוכלו להוריד את האפליקציה ולהתחיל לדבר. בטלפון הסלולרי יהיה צריך לאשרר את מספר הטלפון שלכם ולתת לאפלקציה הרשאות לקרוא סמסים לשם כך. את כל הגירסאות אפשר להוריד מפה. בכל מקרה צריך חשבון גוגל/ג'ימייל בשביל להצטרף.

 

מדברים עם זה

כבר כשמתחילים לצ'וטט, אפשר לראות את השינוי. השיחות שלכם לא ממוינות לפי אנשי קשר, אלא לפי שיחות שאתם עושים עם אדם אחד או יותר. אם התחלתם לדבר עם אדם אחד, נניח אביב, אז תראו את שמו ברשימה ותוכלו לנהל איתו שיחה פרטית כמו קודם, להמשיך בכל זמן מהנקודה שבה הפסקתם ולתעד אותה בהסטוריה לצד המיילים שלכם בג'ימייל. מישהו לא זמין? ההודעה תחכה לו.

 

מרגע שפתחתם בשיחה עם מישהו, כל אחד מכם יוכל להוסיף עוד אנשים לשיחה ולהפוך אותה לקבוצתית, וכך כל אחד מחברי הקבוצה יכול להוסיף חברים אחרים. ככה  שיחה שתתחיל ב"ראית את המשקפיים שלי?", יכולה להסלים בתוך שניות לסימפוזיון המוני ואינסופי שבסופו של דבר יגיע גם למלחמת העולם השניה ומשטרים אפלים (ככה זה בדיונים באינטרנט, חוק גודווין).

 

אפשר אמנם לעזוב שיחה שהופכת להמונית מדי ומתחילה להציק, אבל בניגוד לוואטסאפ ולפייסבוק, לקבוצות אין מנהל ואי אפשר להוציא אנשים מהשיחה. אנרכיה. צירפו מישהו שאתם לא רוצים לדבר איתו? אבוד לכם. צריך לפתוח שיחה חדשה בשביל שהוא לא יהיה בה.

 

 

כל השיחות הללו יופיעו בחלון ההאנגאאוט, כאשר השיחה האחרונה שבה נאמר משהו תקפוץ כלפי מעלה. אם יתחילו לצרף אתכם להרבה שיחות, זה יכול להיות מעיק. לשם כך, אפשר להגדיר "סנוז" שמשתיק את כל העניין לפרק זמן שתקבעו, או להכנס להגדרות ולבחור מי יכול להזמין אתכם לשיחה. לשם כך, תצטרכו ממש למיין את החברים למעגלים ברשת גוגל פלוס.

 

גוגל נותנת בצ'ט סימנים: אם יש פס רוק מתחת לשם, כנראה שהאדם זמין. אם אתם רואים שלוש נקודות מקפצות, מישהו בשיחה מקליד. אם רואים תמונה של מצ'וטט בקטן מתחת להודעה כלשהי בשיחה, הוא כנראה קרא אותה עד לאותה נקודה בשיחה, או לפחות פתח את הצ'ט. גם גוגל הגדולה לא יכולה לחדור לנו למוח ולדעת אם ממש קראנו והתייחסנו. עם זאת, זה יתרון על ה-V השני של וואטסאפ שרק מבשר שההודעה הגיעה למכשיר בצד השני, ולא אומר בהכרח אם היא נפתחה.

 

  

מסיבה בווידאו

בכל האנגאאוט שכזה, תוכלו לדבר חופשי בין כולם, ולצרף תמונות וסמיילים מצחיקים בדומה לסקייפ ופייסבוק (כאן הם מכונים emoji). אבל זהו. אי אפשר לצרף קטעי וידאו, אנשי קשר או לשתף את המיקום שלכם. האחרון הוא כלי נוח שקיים בוואטסאפ ומאפשר לכם לענות יחסית באופן מדויק יחסית, לשאלה "איפה אתה?".

 

מה שכן אפשר לעשות, זו שיחת ועידה בווידאו. אפשר לעשות אותה אחד על אחד, או לצרף סך הכל עד 10 משתתפים כפי שהיה אפשר קודם בהאנגאאוט, אלא שכעת אפשר לצרף אנשים גם מהאנדרואיד והאייפון. אנחנו ניסינו לאתגר עם שיחה שכללה מחשב נייח, מחשב נייד, שני אייפון 5 ואנדרואיד אחד (נקסוס 4). המשתתפים התפזרו ברחבי הארץ - כלומר בחלקים של הארץ שהם המטבח שלנו ולמרגלות הבניין, וחיכינו לראות אם נראה תמונה חדה כפי שמציעה גוגל.

 

 

ברוב הזמן השיחה עבדה חלק ואף ראו ושמעו טוב, בהתאם לאיכות המצלמה, ויציבות החיבור לרשת הסלולרית. התמונה לא מדהימה, אבל בהחלט מספקת. חווינו גם קריסות באפליקציה באחד מהאייפונים, ולא הצלחנו לקיים "מסיבת האנגאאוט", שתשודר ביוטיוב ותשמר כקובץ וידאו. בנוסף, ריבוי משתתפים בוידאו בסלולרי עשוי לבלבל בגלל המסך הקטן - כל המשתתפים מופיעים בשורה למטה ואפשר לנתב ביניהם על ידי טפיחה עם האצבע. אך חוץ משאלת האיכות עולה גם שאלת הצורך. האם אתם באמת צריכים לדבר עם 10 אנשים במקביל בכל העולם ובכל מיני סוגים של מכשירים שנמצאים בכל מיני תחנות רכבת וחופי ים?

 

 

 

 

ביי וואטסאפ? להתראות פייסבוק?

במידה מסויימת, האנגאאוט הפך לבלוט-ווייר - תוכנה נפוחה עם תכונות שיש מי שלא ישתמש בהן לעולם, אם כל מה שרצה זה דו-שיח מהיר ברשת. נטישה המונית של השירות או הצטרפות המונית אליו כנראה תקבע בין השאר את עתידה ועתיד התכונות שלה. גוגלטוק הישנה, אגב, חוסלה וגוגל הסירה את הקישור אליה.

 

כך או אחרת, באמצעות ההאנגאאוט המשודרגים, גוגל מנסה לדחוק הצידה את וואטסאפ שאין לה גירסה למחשב, אבל יש לה קבוצות - תכונה מאוד פופולרית, את וייבר שניסתה לאחרונה להוציא גירסה גם למחשב, את פייסבוק עם ההום ובועות הצ'אט הקופצות שנוספו לאחרונה לגירסת הסמארטפון ואולי גם את סקייפ ושיחות הוידאו שלה. 

 

האם גוגל תצליח? האם שווה לנטוש את כל שירותי הצ'אט הללו ולדבר רק בהאנגאאוט? זה תלוי מה בדיוק אתם מחפשים בשירות צ'אט, איפה נמצאים רוב החברים שלכם כרגע, כמה אתם סבלניים לתקלות ובעיקר איזו רמה של זמינות או חוסר זמינות אתם מבקשים לעצמכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים