שתף קטע נבחר

לומדים למבחנים? כך תשמרו על ערנות

אתם עומדים להיכנס לתקופה מלחיצה של מבחנים וכמות המאמרים והספרים שאתם צריכים לקרוא משפיעה באופן ישיר על שעות השינה שלכם. מה עושים כדי להישאר ערים כל הלילה? שאלנו כמה סטודנטים ואספנו עבורכם את העצות. שיהיה בהצלחה

תקופת המבחנים לסטודנטים שבינינו היא אחת התקופות הקשות שיש. פתאום נזכרים בכל המאמרים שהיינו אמורים לקרוא במהלך הסמסטר ובחרנו לוותר עליהם. פתאום הם כולם חשובים, ואנחנו צריכים לעבור על כל אחד ואחד, לסכם את הפרטים החשובים (וגם הפחות חשובים, כי מי יודע מה יעבור על המרצה בזמן כתיבת המבחנים?) ולזכור הכל עד ליום המבחן, שלרוב מתרחש בין שני ימי מבחנים נוספים.

 

  • לכתבות נוספות בערוץ הלימודים
  • "לא למדתי דקה!". משפטים שסטודנטים אומרים
  • הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

     

    אחת הבעיות הנובעות משעות ארוכות של לימודים, שלא אחת מתווספות אליה שעות עבודה, היא הצורך להישאר ער גם בשעות המאוחרות של הלילה. ולא רק להישאר ער, אלא גם להצליח ללמוד ולהפנים את החומר הרב. לכן, ממש בשבילכם, הלומדים בשעות בהן כולם ישנים, בדקנו עם הסטודנטים העמלים מה משאיר אותם ערים במהלך ליל שימורים של לימודים.

     

    הרגלי תזונה

    איכלו בשעות קבועות ואל תנשנשו בזמן הלמידה. יש להרבות באכילת פירות וירקות טריים ולהמעיט במוצרים עתירי שומן וקלוריות. איכלו מזונות עשירים בחלבון כמו כריכים, גבינות ומוצרי חלב אחרים.

     

    מאכלים מתוקים עלולים לגרום לתחושת ערנות לזמן קצר, אבל בסופו עלול לגרום לתחושה של נמנום ועד להרדמות בעקבות קריסת הסוכר הגבוה.

     

    שוקולד, למשל, מעלה את רמת הסוכר בדם ובכך עשוי להעלות את רמת הריכוז לטווח הקצר (כמו פירות מסויימים). צריכה מוגברת של שוקולד מעלה את רמת הסוכר במהירות, ולאחר זמן מה יורדת במהירות עקב הפרשה מוגברת של אינסולין, ובכך מתקבלת תוצאה הפוכה ולא רצויה.

     

    וותרו על השוקולד, הוא ישמור עליכם עירנים לזמן קצר בלבד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    וותרו על השוקולד, הוא ישמור עליכם עירנים לזמן קצר בלבד(צילום: shutterstock)

     

    לעומת זאת, תפוחים הם טובים לשמירה על רמת סוכר יציבה בדם, וכך תהיה מסוגל להישאר ער יותר. עם זאת, כל פרי או אוכל בריא הוא טוב יותר מאשר לאכול משהו מתוק ואולי כדאי להימנע מאכילה יותר מדי בכלל, שכן הדבר עלול לגרום לתחושת ניפוח, הסחת דעת ואפילו נמנום.

     

    גם בננות מומלצות, הן יורידו את מרבית השפעת הקפאין שהפכה אותך לזומבי ויעזרו לך להישאר ממוקד. מומלץ לאכול אחת לחצי שעה פרי עם פחמימות ואשלגן.

     

    יש להימנע מאכילת ארוחה כבדה בערב, זה עלול להשאיר אותך בתחושת נמנום עד להרדמות. יש לאכול ארוחה בריאה באור.

     

    אפשר לשתות משקה אנרגיה, למשל, CRANERGY, משקה אנרגיה המורכב מחומרים טבעיים בלבד, ללא תוספים מלאכותיים, שמעניק אנרגיה לכל שעה ביממה. לוקחים לגימה אחת בכל 15 דקות ונשארים ערים מבלי לקרוס.

     

    קבלו 100 אחוז של אנרגיה טבעית - CRANERGY ()
    קבלו 100 אחוז של אנרגיה טבעית - CRANERGY
     

     

    שתיית 2 כוסות מלאות של מים קרים כקרח, כל 30 דקות ישמרו עליכם עירניים לא רק בגלל הקור אלא גם בגלל הצורך ללכת לשירותים לעיתים קרובות.

     

    אגב קור, אם קר בחוץ, השאירו את החלונות פתוחים, הקור ישמור עליכם עירניים. אם אתם מרגישים שאתם עומדים להירדם, עיצמו את העיניים, הניחו קובית קרח על כל עפעף, מה שמיד יעיר אתכם.

     

    פעילות גופנית

    תזוזו, תרקדו, תעשו קצת תרגילי התעמלות - הכל כדי להמריץ את הדם בגוף. זה טוב במיוחד עבור אלו שלא עושים פעילות מסוג זה לעיתים קרובות וכך זה הופך למעין הסחת דעת. אחת לשעה, למשך 5-15 דקות ואתם נשארים עירניים.

     

    תרדו מהרשת

    שימו את הטלפון הסלולרי על שקט, כבו את הדואר האלקטרוני, את הטלוויזיה, אל תגלו באינטרנט לאתרים שאינם קשורים ללימודים ואל תתפתו למשחקים במכשירים האלקטרוניים - כל אלו מסיחים את הדעת. אם אתם מוצאים את עצמכם עוסקים בפעילות מסוג זה (כאילו בלי לשים לב), תנו לעצמכם עונש לא נעים ותצבעו אותו, כך תשארו ממוקדים בחומר הלימודים.

     

    כבו אותו או השתיקו, הוא רק יפריע לכם להתרכז (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    כבו אותו או השתיקו, הוא רק יפריע לכם להתרכז(צילום: shutterstock)

     

    אל תסתכלו על השעון

    נסו לא לקבוע לעצמכם זמני לימודים מראש משום שאז תסתכלו בכל דקה על השעון ותנסו לחשב כמה זמן עוד נשאר לכם בשביל הסיוט הזה. מה שכן חשוב הוא לקבוע זמני הפסקה קצרים ולעמוד בזמנים הללו.

     

    שבו ישר

    אם אתם לומדים, עשו זאת בישיבה על כסא ליד השולחן, ולא על המיטה או על הספה. כל מקום נוח מדי יגרום לכם להניח את הראש "רק לכמה דקות" ולהירדם עד הבוקר. נסו ללמוד בקבוצה, כך תמיד יהיה מישהו שיסכים לצבוט אותך כדי שתישאר ער.

     

    אגב, ישיבה, מומלץ לשבת ישר או לעמוד זקוף (ללכת מצד לצד בחדר) בזמן הלימודים, כך הגוף יישאר עירני כדי לשמור על עצמו יציב.

     

    תתעוררו!

    הגדירו לעצמכם התראה בטלפון הסלולרי לכל 20 דקות בערך, זה מאוד להועיל במקרים שבו אתם מתחילים להירדם.

     

    הכי חשוב שתשנו טוב לילה לפני המבחן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    הכי חשוב שתשנו טוב לילה לפני המבחן(צילום: shutterstock)

     

    הרגלי שינה

    התעוררו בשעות קבועות ולכו לישון בשעות קבועות עד שהגוף יתרגל ובכך יכיר בשעות בהן צריך להיות עירני.

     

    בכל מקרה, בסופו של דבר חשוב גם לישון טוב וכמו שצריך בלילה שלפני המבחן. השינה חשובה מאד לגוף וגם לשפיות שלנו. אתם לא צריכים להשאר ערים כל הלילה רק בגלל שאתם חושבים שצריך להמשיך ללמוד. דווקא השינה תעזור לנו להיות רעננים ולזכור יותר טוב את החומר למבחן.

     

    שיהיה בהצלחה לכולם.
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    נרדמים על הספרים? תעשו קצת התעמלות
    צילום: shutterstock
    מומלצים