לאן נעלמה האופוזיציה הסורית בפייסבוק?
דפים הקשורים למורדים וששימשו כמקום מפגש למחאה נגד משטר אסד נמחקו מהרשת החברתית. האופוזיציונר המפורסם פיראס טלאס: "הנהלת פייסבוק לא משתפת איתנו פעולה"
פייסבוק נגד מתנגדיו של אסד. העימות בין המשטר הסורי לאופוזיציה עבר בימים האחרונים לחזית נוספת שמתרחשת ברשתות החברתיות. על פי הדיווחים בתקשורת הערבית הנהלת הרשת החברתית הפופולרית החליטה לסגור ולמחוק את חלק מהדפים של האופוזיציה הסורית המתנגדת למשטר הסורי.
- רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו, ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
מבין החשבונות שסגר האתר הוא חשבונו של האופוזיציונר הסורי המוכר, פיראס טלאס, אחיו של מנאף טלאס, הגנרל הבכיר בצבא הסורי שהיה יד ימינו של נשיא סוריה, בשאר אסד. השניים הם הבנים של מוסטפא טלאס, שהיה שר ההגנה הסורי במשך שנים רבות תחת שלטונו של אביו של בשאר, חאפז אל-אסד.
אחר חשבונו של טלאס, המתגורר באיחוד האמירויות, עוקבים עשרות אלפי סורים בתוך המדינה ומחוצה לה וחשבונו הפך לבמת דיון בין המתנגדים למשטר הסורי לבין תומכיו.
הרשתות החברתיות מהוות כיום את אחד מצינורות התקשורת החשובים לשם קבלת תמונה לגבי המתרחש בסוריה ופעילי אופוזיציה סוריים הופתעו לגלות כי גם דפים נוספים פופלריים המזוהים עם מתנגדיו של אסד נמחקו. בין הדפים ניתן למצוא את 'אכאד אל-ג'בל' ודף פייסבוק הנקרא "כלנא א-שהיד חמזה אל-ח'טיב' שכלל 600 אלף אוהדים. אותו דף הוקם לזכרו של הילד חמזה אל-חטיב שעונה ונרצח על ידי אנשי של אסד ובכך הפך לאחד מסמלי המהפכה הסורית.
לא האקרים
טלאס אמר בשיחה עם רשת אל-ערביה כי "הנהלת הפייסבוק לא משתפת איתנו פעולה בשום אופן. נראה שיש סוג של קשירת קשר". לדבריו, "הפייסבוק נחשב לכלי להעברת האמת ולשם יצירת קשר, אבל זוהי לא האמת. אם המוסר של המידע השתנה, זה לא משנה דבר מהאמת ואנחנו יכולים תמיד לשנות את מי שמוסר את המידע".רשת אל-ערביה ניסתה ליצור קשר עם ההנהלה של אתר פייסבוק במזרח התיכון הפועל בדובאי כדי לבדוק את הנושא, אולם לא הייתה היענות. בכלי התקשורת הערביים נטען כי כאשר נכנסים לאותם דפים או חשבונות, המשתמש רואה שהקפאת החשבון או מחיקתו נעשתה על ידי פייסבוק ולא על ידי האקרים.
בעקבות סגירת העמודים הושק ברשתות החברתיות קמפיין המתנגד לאותו אקט מצד הנהלת פייסבוק. פעילי האופוזיציה שהשיקו את הקמפיין דרשו להפעיל מחדש את אותם חשבונות ובמקביל לנסות למצוא אלטרנטיבה אחרת לפייסבוק לשם יצירת קשר. פעילי האופוזיציה הסורים שארגנו את הקמפיין אף תהו לגבי זכות חופש הביטוי שהרשת החברתית הפופולרית מפקיעה מהם באמצעות סגירת החשבונות והדפים המזוהים עם האופוזיציה הסורית.
נחסם מהרשת. פיראס טלאס
צילום: MCT
מומלצים

