שתף קטע נבחר

חדש מבית "עברית לילדים": הספר "כובע קסמים"

"עברית לילדים" משיקה אפליקציה חדשה לטבלטים ולסמארטפונים: "כובע קסמים" (בהוצאת הקיבוץ המאוחד - ספריית פועלים), המבוססת על שירה הקלאסי והאהוב של לאה גולדברג.

 

השיר "כובע קסמים", שלפני מספר שנים אף יצא בהוצאה חודשת, הוא ללא ספק אחד משיריה הקסומים של גולדברג, ואהוב על ילדים גם כיום. השיר מספר את סיפורה של ילדה החולמת על כובע קסמים שיעשה כל מה שהיא רוצה. היא מדמיינת כי הודות לכובע הקסמים היא צומחת לממדי ענק, מפליגה בים לארצות רחוקות וחוזרת עם המון מתנות.

 

השיר פורסם לראשונה בעיתון 'דבר לילדים' ב-11 בינואר 1945 ונכלל בקובץ 'מה עושות האיילות' שפרסמה גולדברג ב- 1949. הוא הודפס מחדש, כאמור, ב-2006 בספר שיצא לאור בספריית פועלים, עם איוריה של רינת הופר. על בסיס מהדורה אחרונה זו הופקה האפליקציה החדשה.

 

 

באמצעות מסך המגע מפעילים הילדים את הדמויות השונות בסיפור - הופכים את הילדה לענקית גורמים לה ולארנב שלה להפליג לאיים רחוקים ולארצות זרות בתוך כובע הקסמים ההופך לאנייה, משיטים את האנייה, מחליפים לה כובעים, פותחים את המתנות שהילדה מביאה לכל חבריה ועוד הפתעות משעשעות.

 

האפליקציה מאפשרת לקרוא את הספר בקריאה רגילה, כמו בספר נייר, או באמצעות קריינות. כמו כן קיימות אפשרויות משחק אינטראקטיביות בתוך הסיפור כמו הרכבת פאזל, התאמות חלקים מהציור למקומם והכול על ידי אינטרקציית המגע של הילד. בנוסף לספר עצמו משולבת באפליקציה החדשה משחק זיכרון עם דמויות מתוך הספר בשלוש רמות קושי.

 

"כובע קסמים" מצטרף לאפליקציות ספרי הילדים האחרות מבית "עברית לילדים": "הצב של אורן" מאת מירה מאיר ואורה אייל, "אבא עושה בושות" מאת מאיר שלו ויוסי אבולעפיה, "האוצר של צ'מבלו" מאת רוני חפר, "תזמורת מפלצות הקצב" "פילים בכל הצבעים" ו"אין אריות כאלה" של אמי רובינגר, "ברלה ברלה צא החוצה" מאת פנינה קז ואורה איל (כולם בהוצאת כתר), "שירי ביאליק" ספר פאזל מוזיקלי שאייר שחר קובר, "איה! אווץ! אווה!" מאת רינת פרימו (הוצאת ידיעות ספרים), "סיר הסירים" מאת אלונה פרנקל ו"ציפור הנפש" מאת מיכל סנונית.

 

כמה? 15.90 שקלים לאייפד, אייפון, אייפוד טאץ', טבלטים וסמארטפונים של אנדרואיד.

איפה? ניתן להורדה באפסטור ובגוגל פליי.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים