שתף קטע נבחר

שמלות כלה: דגמים ומחירים

אחרי החתן, השמלה היא הבחירה הקשה ביותר שעל כלה לבצע בדרך לחופה ; המחירים? בדרך-כלל גבוהים מאוד, ועלולים לטפס לעשרות אלפי שקלים; לקראת עונת החתונות:

רכישת או השכרת שמלת כלה היא בדרך-כלל עיסקה חד-פעמית. למרות שמדובר בבגד הנלבש פחות מ-10 שעות, ההוצאה עלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים. כלות, שאינן סובלות מבעיות תקציב, אף מזמינות 2 שמלות - האחת לחלק הראשון והרשמי של הערב, והשנייה למסיבת הריקודים.
בשנים האחרונות מוצעות שמלות בשלל צבעים, אך הלבן המיתולוגי שומר על מקומו. לדברי המעצבת פנינה טורנה, "האוף-וויט איבד מהפופולריות שלו. ישראל היא מדינה שטופת שמש, והצבע הלבן נראה נהדר על כלות שזופות. גם התחרה תחזור בקיץ, לצד טפט המשי והאורגנזה".
לקראת עונת החתונות ניתן להשיג בתקופה זאת שמלות בכל גזרה וצבע. המחירים, ברוב המקרים, גבוהים למדיי.

מ-1700, עד 20 אלף שקל

שוק שמלות הכלה מחלק ל-3 קבוצות עיקריות: הראשונה היא סלונים של מעצבים מפורסמים הגובים 5,500 עד 20 אלף שקל לשמלה. שם תשלמו בעיקר תמורת העובדה כי המעצבים מזוהים עם תחרויות יופי למיניהן וכתבות פרופיל בעיתונים. ברשימה: גלית לוי, פנינה טורנה, אושידה, דני מזרחי ויובל כספין.
בקבוצה השנייה והגדולה ביותר נמצאים סלוני כלות, ללא מעצבים נוצצים ומפורסמים. המחירים המוצעים במקומות אלו, נגזרים ממיקום הסלון ומידת פרסומו, והם נעים בין 3,000 ל-6,000 שקל.
בקבוצה השלישית נמצאים מעצבי אופנה ישראלים. בדרך כלל מדובר בדגמים אישיים לקנייה בלבד. העלות מגוונת ונעה בין 3,000 שקל לעשרות אלפי שקלים.
גלית לוי מציעה שמלות השכרה בעיצובה בטווח מחירים של 18-6,000 אלף. שמלות בעיצוב מיוחד יכולות להגיע ל-20 אלף שקל.
מחיר השמלות אצל פנינה טורנה מתחיל ב-5,000 שקל. מדובר בשמלות מן הקולקצייה הקיימת, שבדרך כלל כבר נלבשו. טורנה טוענת כי כל שמלה לא נלבשת לא יותר מ-3 פעמים.
שמלה בתפירה מיוחדת תעלה אף 13-12 אלף שקל להשכרה. כלות בודדות, בעיקר מחו"ל, מעדיפות לקנות את השמלות, ומשלמות עבורן תוספת של %30. פריטים כמו קולרים ותכשיטים כלולים במחיר השמלה.
ריבה אושידה מציעה שמלות במחירים הנעים בין 5,500 ל-20 אלף שקל. לדבריה, %60 מלקוחותיה רוכשות את השמלות. אושידה מדגישה, כי כל שמלה נלבשת פעם אחת בלבד.
"המחיר הוא נגזרת של אופי השמלה וכמות העבודה שהושקעה בה ואינו משתנה אם היא נקנית או מושכרת. שמלה מושכרת נתרמת אחרי הפעם הראשונה שהיא נלבשת", אומרת אושידה.
בסטודיו של אושידה דווקא מעדיפים על-פני הלבן הקלאסי, שמלות בצבעי זהב ושנהב, ואפילו שמלות פרחוניות, כתומות או אדומות. עוד בהיצע: שמלות בצבעי זהב, לבן ושנהב. עתירות חיתוכים יפאניים
אסנת וישינסקי פתחה לפני כחצי שנה את סטודיו "לקראת כלה" ברחוב דיזנגוף בתל-אביב. השכרת שמלה עולה שם 8,000-4,500 שקל, "תלוי בעבודה המושקעת". המחיר כולל גם תסרוקת, איפור ומניקור ביום הכלולות. מי שמוותרת על התסרוקת והאיפור במקום, תוכל לקבל הנחה של עד 50% בשכירת השמלה. וישינסקי מציעה גם שמלות לכלות מלאות, המעוצבות בסגנון אישי. אילה מרסר-ווד מרחוב דיזנגוף בתל-אביב גובה 3,000 עד 6,000 שקל תמורת שמלות בתפירתה. לדבריה, המחיר תלוי בבדים ובאביזרים השונים. לדבריה, כ-50% מלקוחותיה מעדיפות את השמלות הנפוחות בסגנון שמלות הנשפים, ו-50% הנותרות הולכות על הסגנון הכפרי.
המעצבת סיגל דקל מספקת במסגרת עיצוב השמלה, גם את ההינומה ולעתים את הנעליים. המחיר: 10,000 שקל. הצבע השולט הוא לבן, כלשעיתים משתלבים בו צבעים נוספים.
ששון קדם מעצב אישית דגם לכל כלה במחיר של 3,000-1,700 שקל, לא כולל הינומה ונעליים.
המעצבת רינת צין מציעה שמלות לקנייה בלבד בצבעי זהב, שמנת, אפרסק או לבן. המחיר: 7,500-5,500 שקל כולל הינומה.
המעצבת דורית שדה מקפידה לכלול בקולקצייה שלה שמלות ערב אותן היא מעטרת בתחרה ורקמה. המחיר: 3,000-2,400 שקל, למכירה בלבד.
"סלון לורטה" בכפר-סבא מציע שמלה להשכרה וטיפול יופי (איפור ותסרוקת) ב-6,000-3,000 שקל.
סטודיו "כחול" בירושלים מציע שמלות להשכרה במחירים הנעים בין 2,000 ל- 4,000 שקל.

שמלה במחיר צנוע

למי שלא יכולה להרשות לעצמה לשלם את המחירים האסטרונומיים שגובים המעצבים וסלוני הכלות, ובכל זאת רוצה להיראות טוב בטקס כלולותיה, מפעיל סניף נעמ"ת ברחוב יפת ביפו, פרויקט של השכרת שמלות במחירים סבירים. הסלון פתוח לכלות מכל הארץ, והשירות אינו מותנה בחברות בנעמ"ת. לכלות מוצעות 90 שמלות שנלבשו כבר בעבר, והמחירים נעים בין 600 ל-1,500 שקל. המחירים הנמוכים (700-600 שקל) מתייחסים לשמלות שאין צורך להכניס בהן תיקונים.
במקום עובדת גם המעצבת לטיציה דה-לה-לוקה, ומי שמעוניינת בשמלה חדשה, תוכל להזמין אישית שמלה בעלות של 2,500-2,200 שקל.
נעמ"ת גם הגיעה להסכם עם סלון "איב" במלון דן-פנורמה, באמצעותו יוכלו כלות שמזמינות במקום שמלת כלה, ליהנות מאיפור ותסרוקת ביום נישואיהן ב- 500 שקל, במקום ב-1,300-1,200 שקל. יש צורך בתיאום טלפוני מראש חודשיים-שלושה לפני החתונה בטל" 054-794046 או 050-805855.
במגזר החרדי, בעיקר בבני-ברק ובירושלים, פועלים למעלה מ-40 ארגוני גמ"חים של שמלות ואביזרים לכלות. השמלות מושאלות בדרך כלל ללא תשלום, כשהכלה תתבקש לכסות את עלות הניקוי היבש אחרי החתונה. החיסרון: הן מתאימות אך ורק לכלות דתיות, מסורתיות או שמרניות, שמתכוונות לבלות את חתונתן בשמלות סגורות ובלתי חשופות.

ייעוץ תדמיתי

מי שחשבו כי ברכישת השמלה נעצרת תעשיית הכסף המשומנת - טעו. יועצת החתונות קורה שוורץ מחברת "לי קל", מדווחת על מקצוע חדש למען כלות שמתבלבלות מההיצע - יועצות תדמית לכלה ולחתונה. "הקטע של בחירת השמלה הוא קטע אמוציונלי ובעייתי", אומרת שוורץ, "אימהות רבות רוצות לבנותיהן את מה שהן רואות כתחיית חלומות העבר - שמלות בסגנון שהן לבשו בחתונתן. לא פעם אימהות חיות באמצעות חתונת הבת את עלומיהן מחדש, אך הבנות רוצות דווקא את האופנתי".
"שמלה היא לא רכישה חד-פעמית, אלא זיכרון לכל החיים", מסבירה מיכל אדר, שהקימה עם שותפתה, אירית סמיונוב, את "סגנון" מחלקת ייעוץ לכלות. לדבריה, "יועצת חיצונית מסוגלת לספק ייעוץ אוביקטיבי", לדבריהן, הן מסייעות לכלות בבחירת השמלה והתאמתה לאישיותן ולצרכיהן, בבחירת האיפור, התסרוקת והצבע שולט בחתונה. העלות: כ-4,000 שקל לעיסקת חבילה, הכוללת עיצוב כל החתונה.

הכי חשוב - נוחות

איך מתאימים שמלה שתיראה טוב ותגרום לך הנאה מושלמת?
בחרי שמלה נוחה. ביום חתונתך חשוב מאוד שתרגישי טוב, ותוכלי לאכול, לרקוד ולהסתובב בחופשיות. בעת המדידה בסלון הכלות, אל תיעצרי ליד הראי. הסתובבי, שבי, נסי לרקוד וראי אם את מרגישה נוח בשמלה. אם היא מורכבת מחצאית נפוחה, בחני את האפשרות לקבל חצאית נוספת לחלק של הריקודים. בחלק מהסלונים לא יגבו תוספת להשאלת חצאית נוספת.
כשאת מזמינה שמלה אצל מעצב, היזהרי מרעיונות גרנדיוזיים מדי, אלא אם הם מתאימים לאופייך. שאלי את עצמך האם השמלה מחמיאה לך או ליצירתיות של המעצב.
לפני שאת מחליטה על סלון/סטודיו בו תזמיני את השמלה, שוחחי לפחות עם 2 כלות שהזמינו שמלות במקום. האם סלון הכלות עמד בהבטחותיו? האם השמלה היתה מוכנה במועד?
לכלות מלאות מומלצים בדים רכים ונופלים כמו שיפון, משי ופשתן שנחים על הגוף ומטשטשים את הקו המלא. כלות רזות יכולות לבחור בבדים "קשיחים" ומבריקים כמו גפיור, טאפטה וסאטן, המשווים לגוף מראה אלגנטי.
אם מציעים לך עיסקת חבילה הכוללת איפור ותסרוקת, נסי ללחוץ על הנחה. לעתים, ספרית שמכירה אותך ומאפרת צמודה יכולות להגיע לתוצאות הולמות יותר מסלוני הכלות.
הינומה ארוכה מתאימה לכל כלה, ויוצרת מראה ארוך ומעודן. כפפות אינן מתאימות לכלות מלאות.

פורסם ב"ידיעות אחרונות"



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלה על הידיים. שמלות בכל גזרה וצבע
מומלצים