המלצות השבוע בניו-יורק
מופעי קיץ חינמיים, פסטיבל סרטים, שקספיר בפארק, להקת המחול "אלווין איילי", ועוד המלצות לשבוע בניו-יורק
פסטיבל
River to River Festival
אחד הפסטיבלים המוצלחים ביותר של הקיץ נפתח בסוף השבוע הקרוב בקול תרועה רמה. מנהר לנהר, כלומר מההדסון ועד לאיסט ריבר, בקצה הדרומי של מנהטן (מתחת לרחוב קאנאל) יעלו הקיץ עשרות מופעי חינם במיוחד בשבילנו.
הפסטיבל יציג השנה הכל מכל, מקונצרטים בפארקים שלגדות הנהרות – מרוקפלר פארק שבצפון באטרי פארק ועד לאיסט ריבר פארק – עבור במופעים שונים בסאות' סטריט סי פורט ובאתרים אחרים וכלה בתערוכות אמנות חוצות בסמוך לבורו אוף מנהטן קומיונטי קולג', המוזיאות למורשת יהודית ואתרים שונים סביב לוורלד טרייד סנטר ו-וול סטריט. בשבת הקרובה בשעה 3, למשל, יציג האמן הרב-תחומי אנריקו די. ווי חזרה פתוחה של מופע מחול העוסק בזמן, נוכחות וחלל (LMCC Project Space, 125 Maiden Lane). ביום ראשון, החל מ-1 בצהריים, יתקיים באולם המופעים "שימל" שבאוניברסיטת "פייס" (3 Spruce Street) מרתון מוזיקלי תחת השם Bang on a Can שימשך עד ל-10 בלילה. ביום שלישי החל מ-7 בערב תארח המוזיקאית והאמנית לורי אנדרסון מופעי שירה, סיפור, שפה ומוזיקה ברוקפלר פארק. וכך זה ימשך עד אמצע יולי!
לפרטים מלאים ראו אתר הפסטיבל: www.rivertorivernyc.com
פסטיבל סרטים
NYCIFF – New York City International Film Festival
פסטיבל הקולנוע הבינלאומי של ניו-יורק הוא פסטיבל צעיר יחסית, רק בן ארבע, אבל העיר המארחת אותו והסטנדרטים הגבוהים שהיא מחייבת העלו את הפסטיבל לכותרות. למעלה מ-2,000 סרטים הגישו מועמדויות לפסטיבל ומתוכם יוצגו כ-125 מ-39 ארצות שונות מסרי לנקה ועד דנמרק. ישראל זוכה לייצוג מרשים במיוחד בקטגורית הסרטים הקצרים, עם מועמדויות לפרסים בכל אחת מקטגוריות המשנה של הקצרים – מהדוקומנטרי, עבור בקומדיות וכלה בסרטי הסטודנטים.
בנוסף, יקדיש הפסטיבל יום שלם לקולנוע הישראלי ולסרטים המשתתפים בפסטיבל, ביום שלישי, 18 ביוני, אז יוקרנו חמישה סרטים קצרים מישראל + אחד מארה"ב העוסק בדיווחי העיתון "ניו-יורק טיימס" על השואה בזמן התרחשותה. הקצרים מישראל כוללים את הדוקומנטרי "בין שתי אמהות", הקומי "אוף סקרין", והאנימציה "אחים למדבר". ב-5 אחה"צ יוקרן סרטה הדוקומנטרי של תום תמר פאואר, "ילדים גרמנים שלי" (בתמונה), המספר את סיפורה כאישה שגדלה בישראל לאב יהודי ואם גרמניה ולאחר מכן גידלה ילדים בגרמניה לפני שחזרה איתם למציאות הישראלית ולזהות מבולבלת. בערב יוקרנו הסרטים Yiddish – A Story of Survival וכן "חיותה וברל – אפילוג". יום הקולנוע הישראלי נעשה בשיתוף עם אגודת הידידים של המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה ויתקיים באודיטורים של NYIT שעל ברודוויי ורחוב 62. פסטיבל הסרטים הבינלאומי נפתח ביום חמישי, 13 ביוני, וימשך עד ל-20 ביוני. לרשימת כל הסרטים המופיעים בפסטיבל ואולמות ההקרנה השונים ראו אתר הפסטיבל.
New York City International Film Festival
www.nyciff.com
סרט
Man of Steel
סופרמן חוזר! אחרי שהוא כבר חזר שוב ב-2006 עם שחקן חדש (ברנדון רות') וסיפור שהסביר שהוא בילה כמה שונים בהריסות הכוכב קריפטון ממנו הגיע במקור, עכשיו הוא חוזר שוב לנקודת ההתחלה, כלומר לימי קריפטון האחרונים, שם הוריו, אותם מגלמים ראסל קרו ואיילת זורר האחת והיחידה, מבינים שהכל הולך להיגמר בכוכב הבית והם שולחים את הרך הנולד בתיבת-חלל כל הדרך לכדור הארץ. כאן הוא גודל לעלם חמודות, אותו מגלם הנרי קאוויל, המגלה שהוא קצת שונה משאר הילדים, והמסתיר את זהותו הכל-יכולה תחת המסווה של העיתונאי הנעבעך קלראק קנט, המאוהב בעיתונאית הנועזת לואיס ליין (איימי אדאמס). זאק סניידר (300, Sucker Punch) ביים, כריסטופר נולאן (סרטי באטמן – האביר האפל, Inception ועוד) עבד על הסיפור ביחד עם התסריטאי דיוויד גויר המתמחה בסרטים המבוססים על קומיקס (באטמן, פלאש, בלייד) והעולם כולו ציפה לסרט החדש שנפתח ביום שישי, 14 ביוני.
שקספיר בפארקים
Shakespeare in the Park
Hudson Valley Shakespeare Festival
אמנם עבר עלינו שבוע רטוב, אבל אין ספק שהקיץ הגיע ואיתו התחילו (באיחור קל) הופעות "שקספיר בפארק" של הפאבליק תיאטר. ההצגה "קומדיה של טעויות" תרוץ עד סוף החודש באמפיתאטרון ד'לאקורט בסנטרל פארק. הכניסה כמובן חינם, אבל יש להשיג כרטיסים מראש ביום המופע (פרטים ב- shakespeareinthepark.org). אפשרות אחרת היא לשלב טיול אל מחוץ לעיר עם צפיה בהפקות שקספריות הפונות לציבור הרחב במסגרת פסטיבל שקספיר של עמק ההדסון. מדובר במסורת של מעל 25 שנים של הופעות באוויר הפתוח, על רקע הנוף המדהים של הרי הקאטסקיל ועמק ההדסון באחוזת בוסקובל, שבעיירה גאריסון, ניו-יורק. שלוש הפקות עולות הקיץ: "המלך ליר", "סוף טוב הכל טוב", וכן "שלושת המוסקטרים", המבוסס דווקא על ספרו של אלכסנדר דיומא. גאריסון נמצאת כעשרה קילומטרים צפונית ל-Bear Mountain וכשני קילומטרים דרומית לעיירה החמודה קולד ספרינג, כך שאפשר לשלב את הביקור בתיאטרון הפתוח עם פיקניק בגאריסון עצמה, יום באגמים השונים של הפארק הלאומי העוטף את Bear Mountain, או ארוחת צהריים בקולד ספרינג, אליה אפשר להגיע ברכבת מהירה. נסיעה במכונית תיקח לכם קצת יותר משעה. לפרטים על מועדי ההצגות, מיקום התיאטרון הפתוח ואיך להגיע ראו באתר.
A Comedy of Errors
Shakespeare in the Park
Delacorte Theater in Central Park (enter at 81st Street and Central Park West)
King Lear / All’s Well that Ends Well / The Three Musketeers
Hudson Valley Shakespeare Festival
1601 Route 9D, Garrison, NY
תיאטרון
The Two-Character Play
את אמנדה פלאמר אולי תזהו מהופעותיה בסרטים "משחקי הרעב", "פישר קינג" ו"ספרות זולה", אבל השחקנית המיוחדת הזו עולה גם על במות התיאטרון, למרות שהפעם האחרונה שהיא הופיעה בברודוויי הייתה לפני 15 שנה. עכשיו היא חוזרת לבמה בתפקיד הראשי במחזה של טנסי וויליאמס, שלא זכה לאותה הפופלאריות לה זכו "ביבר הזכוכית", "חתולה על גג פח לוהט", או "חשמלית ושמה תשוקה" – מחזות הדגל של המחזאי האמריקאי הגדול. ב-The Two-Character Play השחקן בראד דוריף מצטרף אל אמאנדה פלאמר בתפקיד צמד שחקנים, אח ואחות, המאבדים את הלהקה הנודדת לה הם שייכים ונאלצים לאלתר הצגה לשתי דמויות בפני הקהל. יחסיהם האישיים של השנים ומשמעות החיים על הבמה תופסים מקום מרכזי במחזה שבתוך המחזה הנרקם למול עיני הקהל. הצגות ההרצה החלו בתחילת השבוע והבכורה הרשמית תתקיים ביום רביעי, 19 ביוני ב"ניו וורלד סטייג'ס". ג'ין דייויד קירק ביים.
New World Stages
340 West 50th St, between 8th & 9th ave. at World Wide Plaza
Tickets: Telecharge (212) 239-6200 or telecharge.com
מוזיקה
Vision Festival
ניו-יורק מתגאה בתואר בירת הג'אז העולמי, גם אם סגנון המוזיקה הייחודי הזה מתפתח בהצלחה סביב לעולם וזכה במרוצת השנים לפסטיבלים חשובים וליוצרים בולטים באירופה, אמריקה הלטינית ואפילו ישראל. ועדיין, הג'אז ממשיך ומתחדש בעיר, בין אם בפסטיבל הג'אז של מועדון "בלו נוט", עליו דיווחנו בשבוע שעבר ושימשך כל החודש, ובין אם בחגיגה המתמשכת שהחלה אתמול (רביעי) ותימשך עד ליום ראשון בערב במועדון "רולט", דאון-טאון ברוקלין. מדובר במסורת של 18 שנים המתקיימת תחת השם "ויז'ן פסטיבל" ומקשרת ג'אזיסטים ותיקים עם האוואנגרד העכשווי. בין הוותיקים תמצאו יוצרים כמו מילפורד גרייבס, מארשל אלן וכריסטיאן מקברייד. הרכבים משולבים יבואו בצורת ה"איסט-ווסט קולקטיב" ו-The French-American Peace Ensemble, ולצד המוזיקה תוכלו ליהנות משיתוף פעולה עם אמני מחול, שירה ושירה מדוברת. לפרטים מלאים ראו אתר הפסטיבל.
Roulette
509 Atlantic Avenue, Brooklyn
(212) 219-8242
שיחות
92Y Conversationsההצגה Old Jews Telling Jokes התחילה בכלל מאתר אינטרנט, בו הקהל הרחב הוזמן להעלות סרטוני וידיאו עם הבדיחות שלהם מהמסורת היהודית-דוברת-האנגלית-במבטא-קצת-יידישאי. האתר צבר פופלאריות והפך להצגה שיהודים אוהבי בדיחות, וגם בני תמותה אחרים, נהרו לראות אוף-ברודוויי. ביום שני בערב (17 ביוני) יוצרי ההצגה יפגשו עם מקים האתר המקורי, סם הופמן, לשיחה על הומור, ניו-יורק ואמהות יהודיות. חברי ההצגה יצטרפו כדי לספר כמה בדיחות למי שעוד לא מכיר.
למחרת, ביום שלישי בערב, צפו לשיחה רצינית יותר, בה מושל מדינת ניו-יורק לשעבר, אליוט ספיצר, יארח את אחד העיתונאים הבכירים ביותר באמריקה בתחום הפוליטיקה הבינלאומית, פאריד זאקריה. בעל מדור קבוע בעבר ב"ניוזוויק", זאקריה כיום נושא במשרת עורך במגזין "טיים", בעל טור ב"וושינגטון פוסט", וכמובן מנחה את תוכנית הראיונות והאקטואליה של סי.אן.אן, שנקראת "פאריד זאקריה GPS" ושזכתה בשנה שעברה בפרס "פיבודי" הנחשב ובמועמדות ל"אמי". בנוסף זאקריה עצמו זכה בפרסים עיתונאים חשובים אחרים והופיע ברשימת 100 ההוגים העולמים החשובים של המגזין Foreign Policy. אנחנו צופים שיחה מרתקת!
Old Jews Telling Jokes
Mon, June 17, 8:15 pm
Around the World with Fareed Zakaria
Tues, June 18, 8pm
Tickets: from $29
92Y - Lexington Ave. at 92nd St
92Y.org
מחול
Alvin Ailey American Dance Theater
להקת המחול "אלווין איילי" חוזרת ללינקולן סנטר אחרי היעדרות של למעלה מעשור. לא שאין להם איפה להופיע, בניין הבית של הלהקה, "מרכז ג'ואן ווייל", שהוא המבנה הגדול ביותר בעיר המוקדש כולו ללימוד והופעות מחול, נמצא פחות או יותר מעבר לפינה, והלהקה מרבה לנדוד ברחבי ארצות הברית והעולם. כעת הם חוזרים להיכל שבלינקולן פלאזה עם יצירות של הכוריאוגרף רונאלד בראון, שחיזק את ההשפעות האפריקאיות על להקת המחול החשובה וזכה להערצת מבקרי המחול המחמירים בעיר. החל מיום רביעי השבוע ועד לראשון, 16 ביוני, תציג הלהקה מבחר יצירות של בראון לצד יצירת המופת של איילי עצמו, Revelations. המוזיקה מגיעה ממקורות שונים כמו מוזיקת המועדונים של קארל האנקוק ראקס, מלך האפרו-ביט מניגריה פלה קוטי, וגם ביג באנד ג'אז של דיוק אלינגטון. סטודנטים שימו לב: ניתן לרכוש כרטיסים ב-15$ בלבד בקופה של לינקולן סנטר, בתנאי שההופעה מתקיימת ביום רכישת הכרטיסים ושברשותכם תעודת סטודנט בתוקף.
Lincoln Center – David H. Koch Theater
20 Lincoln Center Plaza
alvinailey.org/LC
212-496-0600






