שתף קטע נבחר

ועדת מומחים: קביעת מוות מוחי בישראל - מדוייקת

דו"ח חדש של ועדה מיוחדת שבחנה את מקרי המוות המוחי מצאה כי הבדיקות מדויקות. פרופ' אבינועם רכס, חבר הוועדה: "אדם במוות מוחי הוא מת, ולעולם לא יחזור לחיים בעלי תוכן"

הבדיקה לצורך קביעת מוות מוחי בישראל – אמינה ומדוייקת: כך קבעה ועדת מומחים, שבדקה כ-150 מקרים בהם קבעו הצוותים הרפואיים את מותו המוחי של אדם, הנקבעת על ידי ועדה חיצונית לצורך תרומת איברים.

 

  

החוק לקביעת מוות מוחי נחקק בשנת 2008 על ידי מליאת הכנסת. על פי החוק נקבע כי זמן המוות המוחי נשימתי יהיה מצב בו מותו של האיש נקבע על ידי שני רופאים מוסמכים, על פי פרמטרים קבועים: היעדר לחץ דם, היעדר נשימה עצמונית, היעדר תגובת אישונים ורפלקסים נוספים.

 

בתוך כך, הפסקת פעילות המוחית תיקבע באמצעות מיכשור אובייקטיבי כמו מכשיר ה-CFM הבודק פעילות חשמלית מוחית, או גם מכשיר הבודק פעילות חשמלית זרימת דם מוחית.

 

עוד כתבות

 

החוק מגדיר עוד כי הצוות המוסמך לקבוע מוות בכל בית חולים יכלול לפחות שני רופאים בכירים שאינם שותפים בשום צורה להשתלת אברים. רופאים אלו לא יטפלו בחולה, ולא ייצגו אינטרס של חולה אחר הזקוק להשתלה. רופאים אלה עוברים השתלמות מיוחדת על ידי ועדה שהוקמה לצורך הסמכתם.

  

אמינות גבוהה לבדיקת לקביעת מוות מוחי

בימים אלה הוגש דו"ח הבקרה המבוסס על כ-150 מקרים בהם קבעו הצוותים הרפואיים את מותו המוחי של אדם. בראש ועדת ההסמכה לקביעת מוות מוחי נשימתי, עמד ד"ר מיקי דודקביץ, סגן מנהל ביה"ח הלל יפה בחדרה.

 

תוצאות הבדיקה הצביעו על אמינות גבוהה של הבדיקות ומצאו כי הצוותים הרפואיים פועלים בהתאם לדרישות החוק והכרעת הרבנות הראשית בצורה קפדנית, למעט חסרים טכניים ברישומים אחדים והיעדר פירוט תוצאות של בדיקה מסויימת, או שם המפענח ומומחיותו.

  

"חדשות לבקרים נשמעת טענה כי רופאים ממהרים לקבוע מוות מוחי לצורך השתלות איברים" אמר הפרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, "דבר זה יצר חוסר אמון במערכת הרפואית, כשציבור מסויים בחברה הישראלית נמנע מלתת הסכמתו לתרומת איברים. עתה ברור שאין שחר לטענות אלו. זאת ההזדמנות לקרוא לציבור להצטרף למעגל התורמים וכך לקיים מצווה נעלה של הצלת חיים".

 

"אין מקרה בהיסטוריה הרפואית בו אדם שהוגדר במוות מוחי חזר לחיים" אומר ל-ynet פרופ' אבינועם רכס, מנהל המחלקה לנוירולוגיה ויו"ר הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית, שהיה אחד מחברי הועדה הבודקת, "אדם במוות מוחי לעולם לא יחזור להכרה ולעולם לא יחזור לחיים בעלי תוכן כלשהו.

 

"הלב ממשיך לפעום, והאדם במוות מוחי נראה לכאורה ישן כשהוא מונשם, אבל הוא מת. אפשר לסמוך לחלוטין על כך שבקביעת המוות המוחי לא חלה כל טעות, וחלילה לעולם לא קרה ולא יקרה מצב בו הורגים אדם כדי ליטול ממנו איברים".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדיקה אמינה לקביעת מוות מוחי
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים