שתף קטע נבחר

מקצוע העתיד במימון מלא: לימודי הנדסאי גז טבעי

עם גילויי הגז בישראל, מגיע גם הביקוש לעובדים בתחום. משרד האנרגיה הודיע על פתיחת מסלולי לימוד להכשרת הנדסאי גז וחשמל במכללות בנגב ובגליל. המשרד מבטיח מימון מלא של ההכשרה והשמה בתחום בתמורה למגורים ביישובים אלו

עתודות הגז הטריות בארץ הקודש משפיעות על העולם האקדמי: לאחרונה, אישר שר האנרגיה והמים והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, את תוכנית המשרד לפיתוח הנגב והגליל להכשרת הנדסאי גז וחשמל בישראל.

 

כתבות נוספות בערוץ הלימודים :

כנס בת"א: פיתוחים חדשים מסטודנטים מפתיעים

נתוני צה"ל: מאיזה תיכון יוצאים רוב העתודאים?

לידיעת ההאקרים: לימודי סייבר באוניברסיטת ת"א

מה עוד חדש באוניברסיטאות ובמכללות? עשו לנו לייק בפייסבוק ותתעדכנו

 

מדובר בתוכנית שמיועדת למועמדים ללימודים אקדמיים, כלומר חיילים משוחררים וצעירים, שיעברו להתגורר ביישובי הנגב והגליל ויזכו להשמה באזורים אלה. למעשה, מדובר בהמשך ישיר לפעילות משרד האנרגיה והמים שמכשיר את דור העתיד של מהנדסי הגז הטבעי בישראל.

 

במהלך הלימודים, שיימשכו כשנתיים, יזכו הסטודנטים במלגת השלמה, מעבר למלגה מהיחידה להכוונת חיילים משוחררים, אותה מקבלים חיילים משוחררים שלומדים הנדסאים. בצורה זו יקבלו מימון מלא ללימודים וכן מלגת קיום חודשית. עם תום הלימודים, הבוגרים יקבלו השמה מובטחת תוך התחייבות לגור בנגב ובגליל בהתאם לחוזה ההעסקה.

 

"מדובר בתעשייה חדשה שלא הייתה קיימת", מכריז השר שלום. "היינו רוצים להיערך לתעשייה הזאת שתעסיק הרבה מאוד אנשים. המטרה היא כמובן שהם ילמדו באזור הנגב והגליל ותוך כדי התחייבות לעשות לה השמה באזורים האלה והתחייבות שלהם לגור שם בעתיד.

 

"בימים אלה אנחנו מסכמים עם מכללות להנדסאים גם בנגב ובגם בגליל וכמובן נמצאים בקשר עם חברות שיעסיקו את הסטודנטים. אנחנו מאמינים שזה מאפשר פיתוח של התעשייה, גם פיתוח נגב והגליל וגם מאפשר לאנשים להמשיך בתואר שני בהנדסת גז ואנרגיה".

 

קידוח "תמר" (צילום: אלבטרוס) (צילום: אלבטרוס)
קידוח "תמר"(צילום: אלבטרוס)

 

חידוש הקשר בין ההשכלה לשוק העבודה

הקשר המהותי שבין השכלה אקדמית לשוק העבודה נפגע בשנים האחרונות ולטענתו של השר שלום בהחלט מדובר בתחום לימודים שיהפוך בהמשך למקצוע העתיד במשק הישראלי. "במקרה דיבר איתי פרופ' רייכמן (נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה, א.ב) על רצונו לפתוח במרכז הבינתחומי לימודי הנדסת אנרגיה ומים כי כל הנושא הזה הפך להיות אחד הנושאים החשובים בעולם. יש לנו תעשיית גז שתלך ותתרחב ואנחנו מעוניינים לתת לה את המענה. אנחנו מאמינים שהבוגרים ישתלבו במשק האנרגיה שהולך ומתפתח".

 

כאמור, בימים אלה מקיים המשרד לפיתוח הנגב והגליל מגעים עם מספר מכללות להנדסאים ולטכנולוגיה בנגב ובגליל כדי להחליט היכן יתקיימו התוכניות החדשניות. הפרויקט ייתקיים בשיתוף עמותת ידידי עתידים, מה"ט (מכון הכשרות טכנולוגיות) והחברות שיעסיקו את הסטודנטים עם תום לימודיהם.

 

מעבר לתוכנית זו מעניק משרד האנרגיה והמים מלגות לסטודנטים המקבלים את הכשרתם באחד מתחומי פעילות המשרד. בשנת 2012 למשל, העניק המשרד מלגות בהיקף של עד 60 אלף שקל לשנה לסטודנטים לתארים מתקדמים ו-38 סטודנטים לתואר ראשון או שני בתחומי האנרגיה נהנו ממלגות בהיקף של עד 2.6 מיליון שקל לתקופה של שנתיים.

 

כמו כן, 3 סטודנטים מהטכניון החלו בשנה שעברה את לימודי הדוקטורט בארצות הברית במימון משרד האנרגיה והמים במטרה לחזור ארצה ולהכשיר את דור העתיד של מהנדסי הגז בישראל. בקרוב ייצא קול קורא למלגות ולמימון לימודים לשנת 2013.

פורסם לראשונה 17/06/2013 22:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסדת קידוח גז
צילום: shutterstock
צילום: אבי מועלם
סילבן שלום, שר האנרגיה והמים והשר לפיתוח הנגב והגליל
צילום: אבי מועלם
מומלצים