שתף קטע נבחר

מסתמן פיתרון במיקרון: חרב הפיטורים תוסר?

וועדת הכלכלה, שהתכנסה לדון בגורל המפעל בקריית גת ו-1,800 עובדיו, התבשרה: ההנהלה מקיימת מגעים עם רוכשים פוטנציאלים, שעשויים למנוע את איום הסגירה ופיטורי העובדים

הנהלת מפעל השבבים מיקרון בקרית-גת מקיימת מגעים לרכישתו בידי גורמים שעשויים למנוע את סגירתו ואת פיטורי 1,800 העובדים. בשורה זו נמסרה היום (ג') לוועדת הכלכלה שהתכנסה לדון בגורל המפעל ועובדיו. יו"ר הוועדה ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) אמר כי בשורה זו נמסרה לו לאחר שהוחלט על קיום הדיון ופרסומו.

 

 

מנכ"ל מיקרון, יונתן ותד, אישר כי אכן החל משא ומתן שכבר "מתקדם לכיוון חיובי, להבטיח את עתיד המפעל". הוא סירב להוסיף פרטים בטענה ש"המשא- ומתן נמצא כעת בשלב רגיש וחסוי". הוא אמר שישמח לעדכן את הוועדה אם יתבקש, וציין כי "חברת האם מחויבת לעובדים ומבינה את המשמעות של מקומות העבודה בדרום, וכי יש להם רקורד טוב מאוד במציאת קונים ודאגה לעובדים".

 

החשש לסגירת המפעל עלה לאחר שחברת אינטל, שהייתה בעלת מיקרון בעבר והשטח עליו הוא יושב שייך לה, הודיעה כי היא מעוניינת להחזיר לידה את השטח.ח"כ רוברט אילטוב (ליכוד-ביתנו), יוזם הדיון, אמר כי אין לו כוונה לפגוע במשא ומתן. עם זאת, חשוב בעיניו לציין כי המפעל הוקם כשאינטל הגיעה לארץ וקיבלה מענקים. היא אמנם מילאה את חובותיה אבל לכנסת יש עניין לתמוך בהעסקת העובדים ובפריפריה.

 

יוליה מלינובסקי מהסתדרות העובדים הלאומית שמאחורי העובדים, הדגישה כי חשוב לוודא שזכויות העובדים יישמרו בכל מצב. "שמענו שבחוזים האישיים של העובדים יש סעיפים שלא מאפשרים להם להתארגן, לכן יש להקפיד לשמור על זכויותיהם, ובעיקר לשמור על הוותק שלהם במידה והמפעל יימכר", אמרה.

 

היו"ר ברוורמן אמר בסיכום שהוועדה מייחסת חשיבות רבה לפעילות המפעל בנגב, ומכאן להמשך העסקת העובדים בדרום והשמירה על זכויותיהם. הוא ביקש לקבל דיווח שוטף על התקדמות המגעים בתקווה שהמשבר ייפתר בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים